120

Анонимен

преди 13 години

и българите и македонците са отрепките на Европа, така че не се карайте

119

Анонимен

преди 13 години

По-скоро омразата е от страна на българите към македонците. Не съм забелязал обратното въпреки че пътувам почти всяка седмица за Македония и имам много приятели там. Един от най-големите митове, разпространявани в България е че македонците ни мразят, а другият такъв е че македонците били с българско самосъзнание, но ги било страх да си го признаят. Това е повече от смешно, вярвайте. Още не съм срещал македонец, който да ми каже че се чувства българин. Тези които доскоро правеха опашките за български паспорти са водени от коренно различни причини, да речем икономически, но в никакъв случай историко-патриотични. Бъдете здрави и по-малко омраза към македонците, защото те са наши приятели и братя. Това е най-близката до българите нация. По-близка дори от руснаците и сърбите

118

до джумаеца и оня 77

преди 13 години

кажете сега и как Самуил е македонски цар, та съвсем да се наакаме от смях

117

Анонимен

преди 13 години

Комплетно те поддржувам. Ние Македонците учиме дека македонскиот и бугарскиот азик се наблиски од сите словенски азици. Но се работи за различни азици. И Бугарите треба да сватат дека во Македониа не ги мразиме Бугарите. Тоа што се зборува е резултат на пропаганда и во Бугариа и во Македониа. А за пасошите, тие ги земаат луето од економски причини. Признате а ОМО Илинден Пирин и е се изненадите колку гласови е овои таа партиа од Македониа. Можеби е биде втора или трета по големина

116

Анонимен

преди 13 години

Не разбирам защо България и българите винаги изхождат от някакво високомерие в отношението си към Македония и македонците. Македония е доста по-развита страна от България и хората са с доста по-висок морал, близък до Европейския. Сигурен съм че след като Македония бъде приета в ЕС, което надявам се да е съвсем скоро, те ще дръпнат доста по-бързо от корупционното блато България. Тогава ще си говорим пак. Вие така се присмивахте и на румънците, но сега румънците идват да си харчат парите тук, а вие им слугувате и услужливо слагате табели и етикети на румънски в бълграски магазни (Силистра, Добрич, Варна, Русе, Видин). Та кое точно казвахте слугинаж и ибрикчийство.

115

Анонимен

преди 13 години

Фиромците заради един голф двойка взимат българско гражданство, тръгнали по форумите да ми се правят на патриоти хахахахаха.

114

Анонимен

преди 13 години

Епа и ние така учевме де, во 9 век-10 век сигурно не викале ас сум горд македонец или горд бугарин. знаеш дека нациата во модерна смисла на зборот се создава краот на 18 век.

113

Горна Джумая

преди 13 години

Аз и моето семейство на преброяването се записахме македонци. Каквито сме си и всъщност. Сигурен съм 100 % ,че преброилите се в България като македонци ще бъдат повече от преброилите се като българи в Р. Македония.

112

читател

преди 13 години

Аз на съвременните карти знам къде е Скопие, ама ти стари карти виждал ли си? Кога е имало македонска държава изобщо?! Къде я има описана, кои са ви владетелите, с кого сте воювали за територии, кои са ви епископите, на какъв език говорите, кои са ви националните герои - те като македонци ли се самоопределят?! Македония е само на крачка, винаги можеш да се върнеш към корените си, щом се чувстваш чужденец в държавата, в която си се родил.

111

Анонимен

преди 13 години

Се надевам не мислат сите како тебе во Бугариа, затоа што ако мислат тешко на Бугариа. А што се однесува до азбуката и азикот Кирил и Методи беа од Солун не од Петрич и работеа намногу во Охрид а не во Стара Загора, секое добро и поздрав.

110

до 77

преди 13 години

дай да се уточним първо нещо - сега днешните македонци наследници на Александър Велики ли са или са славяни. Никой не отрича, че в момента има македонци - нация се създава за 50 години. България просто иска да не се манипулира НЕЙНАТА история. Това е всичко

109

Жоро до 104

преди 13 години

Има две смени на паспортите в Пиринска Македония. От българи към македонци и от македонци към българи по-късно. За това са били чичо ти. Смяната е била задължителна и в Пиринска Македония "македонци" като отделен етнос няма. Те са етнографска група като добруджанците, шопите и т.н. И отново ви приканвам да спрете с жлъчните си коментари по повод македонците. По-добре седнете да прочетете нещо, отколкото да плюете по форуми.

108

До:99

преди 13 години

99- Само преди часове говорих с преброител.*** масово са се писали за българи.Имало е случай *** се пише за българка, сина и за турчин...Смятай!Интересното е,че на преброителите им е казано да записват *** като българи!

107

Анонимен

преди 13 години

Доколку Бугариа а напушти политиката (од 19 век) на непризнавае на Македонците како народ, верувате дека тука нико не би имал ништо против Бугарите. Се додека не негирате нормално е да немаме позитивни чувства кон вас како народ. А инаку ко сака може да доде во Македониа и да каже дека е Бугарин. Грк, Србин нема да има никакви проблеми, ние не сме агресивен народ (освен кога неко е ни се качи на глава хехе).

106

Анонимен

преди 13 години

malko sa go bili 4i4o ti ... a tebe vaob6te ...koeto ne e dobre.

105

Останете си фиромци

преди 13 години

Не ви щем фиромското самосъзнание , крадци на история , сбирщина комплексари фиромци.

104

Анонимен

преди 13 години

99 - в листовките за преброяване нямаше "МАКЕДОНЕЦ", което е грубо потъпкване на правото на самоопределяне. Аз се писах в графата "ДРУГИ". Ако имаше "МАКЕДОНЕЦ" щях да се пиша такъв, въпреки страха от репресии от Цветановите милиционери. Чичо ми го пребиха в Симитли през 80-те, само защото се обявяваше твърдо за македонец и отказа да се запише, като българин.

103

do 100

преди 13 години

Проблема си е само твои.

102

читател

преди 13 години

Да питам македончето, което твърди, че сме тюркоезични, ти, македонецо, какъв език говориш? Дошли тюрко-азиатците значи, създали държава, но си харесали македонскиот език и отведнъж всички заговорили на него?! хахаххаха, щеше да си адски смешен, ако не беше безконечно трагичен!

101

Анонимен

преди 13 години

Охрид и от съвременността си е български град ..