116

шшщ

преди 13 години

Това дава на сърбите нужното самочувствие. На нас всички околни са ни виновни, без да търсим вината в себе си. Спомням си как един наш артист обясняваше разликата между сърби и българи: Две сергии на пазара. На едната сърбин, на другата българин. Каква е разликата в поведението, ако мине някой и открадне нещо? Българина ще го подгони, ще тича 10, ще спре и ще го напсува. Сърбина няма да спре, докато не го стигне и не го спука от бой. Така че рано или късно и те ще ни стигнат и изпреварят.

115

Анонимен

преди 13 години

Ако балканските славяни не бяха такива ***, можеше да сме една от най-силните федерации в Европа. Но големите само ни подклаждат и ние се изтрепваме и все си стоим в калта.

114

Evropeec

преди 13 години

От 10 години я гледам тая най-бялата Европа ежедневно и вярвай ми самочуствието им хич не се крепи на миналото. За пример ще ти дам една Германия която се срамува от миналото си. Германия се гордee с това което е сега. И с право. Нация на която се крепи цялата икономика на ЕС. И не ми пиши че съм станал самозабравил се българомразец! Аз си обичам родината повече от всичко само че като гледам каква тиня е там в момента и как все повече потъвате заслепени от фалшиви идеали направо ми се плаче.

113

намръщен

преди 13 години

Точно така е, хърватин е. Казвал е "югославянин съм" нарочно, с цел да съзадеедин мешан народ. Но че е сърбин не е казвал никога

112

Анонимен

преди 13 години

До средата на 18-ти век сме били една и съща каша. После са измислили национализмите. Има една приказка, че България и Србия са като едно кравешко ла*но, през което е минала каруцата на историята.Май Чърчил се е изразил в тоя дух.

111

До 113

преди 13 години

И как според теб трябва да се напише верния???

110

Анонимен

преди 13 години

До 108. "Европеецо", не знам през колко крив макарон си гледал Европа, та не си забелязъл, че самочувствието им се крепи най-напред върху историческата памет, след това върху представите за приноса на народа им в световната наука и култура. Обективността, актуалното мислене и рационалният труд са все хубави неща, но те са изградени върху определени етностереотипни представи.

109

до 101

преди 13 години

Тесла няма как да е хърватин, след като баща му е бил сръбски православен поп, а майка му - попска щерка. Технически погледнато Тесла е бил поданик на Австро-Унгария, след което отива в САЩ и става американски гражданин.

108

meow

преди 13 години

"... едва 37% дават верниЯ отговор не." Тук е мястото, където се отказах да чета поредната ви неграмотна излагация. Как не ви е срам? Като не умеете да пишете, захванете се с нещо друго!

107

do Stelt

преди 13 години

Kato tolkoz im se kefi6 na surbite begai im naprai po edna ***!!!!

106

Evropeec

преди 13 години

И с какво точно имаш да се гордeeш приятелю? Със заплатата от 200 лева? С мръсната и грозна столица? С най ниския стандарт на живот в Европа? С половин милион *** които то лежат на гърба? С КАКВО ТОЧНО ИМАШ ДА СЕ ГОРДEEШ?? Хора разберете го веднъж за винаги - ТУРСКОТО РОБСТВО Е МИНАЛО. КОМУНИЗМА Е МИНАЛО. Стига сте ревали и сте се гордяли с тая прашасала история кои сте били ами се вижте сега кои сте!

105

Анонимен

преди 13 години

До 105.Ние наистина имаме с какво да се гордеем. Друг е въпросът, че не бива да се стига до главозамайване. Но и насила принизяваното самочувствие не е полезно никому.

104

Патриот

преди 13 години

Химн на *** - една европейска провинция!!! Яжти, пийти и сирети! (Ала Вазов) Яжти, пийти и сирети, лебец в бобеца топнети, салатка си нарижети и ракийца наточети. Яжти, пийти и сирети, тиливизора пуснети, гледайти, но ни мислети, вярвайти и съ чудети. Яжти, пийти и сирети, псувайти, но си сидети, кучитатата спасети, кучешки живот водети. Яжти, пийти и сирети, на дицата помогнети, есимесчи изпратети и наздравица вдигнети. Яжти, пийти и сирети, Сделка или не ришети, есимесчи пак пратети за игра съ запишети. Яжти, пийти и сирети, чалга силно си пуснети, върху масата скочети и един гюбек фърлети. Яжти, пийти и сирети, яко, яко изпърдети и жината опънети. Кеф голям, нали? Кажети? Яжти, пийти и сирети, данъците си платети, кредитите си върнети и трудети съ, трудети. Яжти, пийти и сирети. Нямате пари! Ни щети? Ощи малко потърпети - само докато умрети.

103

Evropeec

преди 13 години

Една Словения преди 20 години беше във гражданска война в момента назад да бяга пак не можем да я стигнем! И докато вие тук си мерите пиш..ите кой е по по най хората на запад се развиват и въобще не им пука кой хан къде в коя война по кой бил стрелял и какви диви племена бил предводжал. Историята е хубаво да се помни само че е жалко че на Балканите друго освен едната гола прашасала история не е останала. И докато хората в "бяла Европа" живеят с настоящето си ние винаги ще си живeeм с миналото!

102

галфон

преди 13 години

Добре, много ясно, че така ще отговорят. Питайте нас, пиtайте румънците, питайте гърците, питайте албанците - отговорите са едни и същи, само името на държавата е сменено. Аман от статии, които носят повече клика.

101

Анонимен

преди 13 години

Tesla was born to Serbian parents in the village of Smiljan, Austrian Empire near the town of Gospić, in the territory of modern-day Croatia. His baptismal certificate reports that he was born on 28 June (N.S. 10 July), 1856, to Father Milutin Tesla, a priest in the Serbian Orthodox Church.[7] His paternal origin is thought to be either of one of the local Serb clans in the Tara valley or from the Herzegovinian noble Pavle Orlović.[8] His mother, Đuka, daughter of a Serbian Orthodox Church pries

100

Evropeec

преди 13 години

Събрали се едните комплексари тука да плюят по другите. Нима не сме същите като сърбите - нали жените ни са "най-красиви". Ние все сме най-големите еб..чи. Най умните и хитрите. Нали все български ханове са мачкали цяла Европа уж и едва ли не сме се били с извънземни и тях сме победили. И сме дали на света писменост, култура, компютри и незнам си какво още. И докато си избивате балканските комплекси погледнете от Белград нататък какво е мнението за българи и сърби. *** балканска комплексарщина!

99

Юберменш

преди 13 години

Ами с такова мислене по-далеч ще стигнат от българите, които хем не си знаят миналото, хем нямат и капка самоуважение и само лижат ***...

98

Стелт

преди 13 години

До всички които мразят Сърбия един факт :единствената нация , която свали Стелт в реални бойни действия е Сърбия, единствената страна която победи , непобедимия дриим тиим на САЩ по баскет е Сърбия ....не е малко все пак....

97

dekameron

преди 13 години

Ne znam oba4e sus sig ne trqbva6e da gi podkrepim za EU tolkova lesno.Te vinagi kogato sa mojeli sa ni zabivali noj v gurba(1885;1913 i t.n).Tiq nesta pri drugite naradoi ne se zabravqt,zastoto stava vupros za mn izbit narod i za zaguba na dosta teritorii i pari!