117

народ

преди 13 години

А КОГА ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ВАШИТЕ ,,ТЕРОРИСТИ,,КОИТО ПРЕЗ 1984-85 И 1989 ОТКРИХА ОГЪН СРЕЩУ МИРНО НАСЕЛЕНИЕ,ИСКАЙКИ ИМЕНАТА И ПРАЖАТА СИ

116

Друг българин

преди 13 години

Не отговаряйте на Караибрахима бесни. Казано е "умори *** с мълчание".

115

Антитурчин

преди 13 години

И да проговори няма да каже нищо умно,най-много да изцепи някоя пиянска глупост

114

българин

преди 13 години

Блазе ни, червеното ДС-арско, ***, турчеещо се *** Меди Доганов, след Цанков камък ще развие концепция и за развитието на България. Тоя път, няма как да не цефнем и вържем. АЗ обаче си мисля, че скоро може да заболее от някоя невярна болест, вероятно след изборите, след като пак закара турските овце да гласуват за червените.

113

Антитурчин

преди 13 години

КАРАИБРАХИМЕ ТИ СИ ЕДИН ДОЛЕН ЛЪЖЕЦ.

112

Коко

преди 13 години

Очакваме да проговори с нетърпение

111

Amenhotep

преди 13 години

Самият им пророк не им забранява да лъжат (както е в Божиите заповеди в Християнството), той дори ги НАСЪРЧАВА да го правят. Така че дискусиите с подобни индивиди са толкова безсмеслени, колкото да се опитваш да научиш костенурка да лети. п.п.К`во стана с парите от еврофондовете дето тоя ги е откраднал?

110

КараИбрахим

преди 13 години

Сред факторите осуетили илюзорната симбиоза между тюрки и тракославяни, особено решаваща роля играла религията. По начало българите вярвали в своя Тангра и неговия шаман на земята; славяните имали своя Сварог и Перун. Славяните нямали идоли, нямали шамани, нито храмове.Но ако двата етноса имали своите различни езически религии, те се разделечили още повече след настаняването на българите на полуострова. Докато славяните попаднали рано под влиянието на християнството във Византия, българите още в VIII в. попаднали под влиянието на мюсюлманството. Възприемането на две различни религии много красноречиво показва, че двата етноса вместо сънуваната симбиоза, се раздалечавали все повече, защото нито християнството позволявало брак с мюсюлманини, нито мюсюлманството разрешавало брак с неверник /християнин/. По този въпрос през Х в.съвременникът на българския цар Петър император Константин VII Багренородни изрича следната присъда срещу Роман Лакапин, че дал внучката си на неверник: "И наистина, как е възможно християнин да влезе в брачни връзки и да се сроди с неверници, когато канонът забранява това и цялата църква го смята за чуждо и несвойствено на християнските повеления." /ГИБИ, т.У, с. 203/.Свидетелството на Константин VII Багренородни, че българите и в последните години на своята държава били езичници и мюсюлмани се потвърждава и от други византийци от най-висш ранг, но за тях ще говорим по-нататък.По времето на Гобор мюсюлманството било широко разпространено, в това число и сред ханското семейство. По този въпрос данни научаваме пак от питанията на Гобор до папата от 867 г. Папата отговаря на въпрос 103: "Вие питате какво трябва да се направи с нечестивите книги, които, както заявявате, сте получили от сарацините и се намират у вас. Те, естествено, не трябва да се пазят, защото както е писано "лошите беседи развалят добрите хора", но именно като вредни и богохулни да се предават на огън". /ЛИБИ, т. II, с. 92-93/.Първият открит сблъсък на българите езичници и мюсюлмани с тракославяните станал по времето на Расате, но тяхното масово и десетилетно вилнеене започнало при Симеон.При толкова непреодолими различия между двата етноса, при тяхното териториално разграничение и при различния статус в държавата, които имали, да се твърди, че българите минали през някакъв процес на славянизация е знак за недобросъвестност на историците.

109

Антитурчин

преди 13 години

Караибрахиме хванахате в лъжа,няма ли поне да се извиниш,или ще докажеш наистина,че във вашия речник няма думата ИЗВИНЯВАЙ.

108

КараИбрахим

преди 13 години

Вторият непреодолим фактор, непозволил процес на симбиоза е бита на двата етноса и свързаните с него различни религии.Докато българите носили типичната тюркска носия -мъжете шалвари и ***, а жените - шалвари и фереджета, тракославяните се движели със съвсем различно облекло и най-важното - с открити лица. Относно специфичното тюркско облекло на българите свидетелствува не друг, а Гобор, който с въпрос 68 пита папата през 867 г. Трябва ли да захвърлят шалварите след покръстването. На поставения по този начин въпрос папата отговаря: "Каквото питате за гащите, смятаме, че е излишно /да се обяснява/. Ние ви казваме, че в нашите книги е заповядано да се правят ***, но не и да си служат с тях жените, а мъжете." /ГИБИ, т. II, с. 149-150/.Във връзка с *** носени от българите, Гобор пита папата с въпрос 66: "Вие твърдите, че гърците ви забраняват да влизате в черква с превръзка от ленен плат, която носите на главите си. Това и ние приемаме за полезно, защото споменаваният и достоен винаги да се споменава апостол Павел казва: "Всеки мъж, който се моли или пророчествува, ако е с покрита глава, засрамва главата си." /Там, с. 92/.Мюсулманството у тюрките през цялото средновековие, та и до днес запазило и полигамията /многоженството/. Отчитайки коренните разлики в бита на тюркобългарите от тези на тракославяните, още К. Иречек писа: "Старите българи имали ако не много, то поне по две жени. Като зестра на годеницата служело злато, сребро, рогат ***, коне и пр. Князете имали обичай да водят със себе си своя харем.Досежно облеклото им, предават, че мъжете и жените носили широки *** /шалвари/ и че жените подобно на мохамеданките си забулвали лицата с фереджета. Мъжете си бръснели гладко косата на главата и според азиатския обичай си туряли ***, които не снемали дори в храмовете."За облеклото, традициите и обичаите на старите българи свидетелстват и множеството достигнали до нас от различни източници рисунки.След като през 811 г. се съединили със сънародниците си аварите, българите харесали тяхната носия и през Х в. вече носили аварска носия, наред със стария си кожух, носен от Петър докато още бил канартикин. За промяната на своето облекло през IX в. арабският писател Свидас пише: "българите се обличали по аварски" /Там, с. 90/. А каква е била аварската носия, известна представа може да се добие от приложното факсимиле.

107

Анонимен

преди 13 години

КАК МОЖЕ НА ТОЗИ ТЕРОРИСТ ДАМУ ОТДЕЛИТЕ ВНИМАНИЕ НИМА ЗАБРАВИХТЕ ВЛАКОВЕТЕ И ГАРИТЕ КОИТО ВЗРИВИ

106

ТЕТКА МАРА

преди 13 години

ТОВА, че ислямската религия е стъпила на Балканския полуостров още през 8-ми век е отдавна известен исторически факт, който не се оспорва от никой сериозен учен. Прословутите "Крумови закони" са инспирирани от ислямската религия. Нещо по-вече, има доказателства, че Хан Крум е направил опит да въведе Исляма като държавна религия в ханството.

105

КараИбрахим

преди 13 години

ИЛЮЗОРНАТА СИМБИОЗА МЕЖДУ БЪЛГАРИ И СЛАВЯНИНа базата на изфабрикуваната "българско-славянска федерация" се изгражда хипотезата за симбиозата между българи и славяни. Обективни пречки за протичането на измислената симбиоза са били много фактори от различно естество. На първо място сред факторите изключили каквато и да е симбиоза между двата етноса е териториалното разделение. Византийските известия изрично подчертават извършената от българите етническа чистка на заетата в 680 г. територия в Добруджа.Самият факт, че българите не пожелали да живеят сред завареното там трако-славянско население показва, че те били точно толкова крайно консервативни в своя бит и обществени отношения народ, колкото са били и продължават да бъдат всички тюркски народи. Затворен елемент от тракославяните, българите останали не само в първите десетилетия след настаняването си в днешна Североизточна България, но и до края на съществуването на тяхната държава. Епиграфските материали оставени от българите сочат, че те не колонизирали дори цяла Мизия, а само нейния източен дял. Обобщавайки проучванията на скалните рисунки, оставени от българите, българският учен Димитър Овчаров стига до следното заключение: "Проучванията на средновековната култура през последните години дадоха възможност да се установят няколко десетки местонаходища на подобни рисунки, от които само средновековните са над двадесет. По-голямата част от тях са съсредоточени в Североизточна България и това е естествено, като се има предвид, че именно там е кипял най-интензивен живот през VIII-Х в.Отделни рисунки са засвидетелствувани в Силистра /средновековния Дръстър/, Каварна, Балчик, Девня, с. Овчарово, Търговошко, гр. Търговище, с. Крива река, Шуменско, село Длъжко, Шуменско и другаде. Най-северното и може би най-богато находище след Плиска и Преслав е каменната кариера и манастир до с. Бесараб, бивше Мурфатлар, днес в Република Румъния. На запад находищата намаляват постепенно и най-значителното находище на графитни рисунки е установено върху скалите до с. Горталово /бивше Карагуй/, Плевенско. Южната граница на тяхното разпространение е очертана от Стара планина - до сега в Тракия от ранното средновековие не могат да се посочат със сигурност." /Д. Овчаров, Ранно-средновековни графитни рисунки от България и въпросът за техния произход. В: сб. Плиска-Преслав, кн. II, с. 92/.С други думи, откритите български графити потвърждават казаното от византийските писатели още преди XII века, когато са посочили, че седемте славянски племена били прогонени на запад към аварите, а северите на юг в склоновете на Източен Хемус. За каква симбиоза може да се говори при това териториално /пространствено/ разделение между българи и тракославяни как я виждат на практика защитниците на тази химерична хипотеза!? Още повече, че този фактор е само един от многото други, изключили възможността за симбиоза между тюрки и тракославяни.

104

Венсеремос

преди 13 години

А помнете ми думата - сега като се появи пак на публичната сцена завивайки надясно ще се спре в лагера на ГЕРБ. И какво - от големите приказки на ББ пак на същата ще клекне. И пак ще потекат реките от фондове към обръча от фирми. Ама няма да са Руски или Хамерикански а Турски интереси. Да ви е честото избиратели на ГЕРБ.

103

Антитурчин

преди 13 години

Това го знам.

102

Amenhotep

преди 13 години

Турците са най-нехуманният човешки вид"..Какво е редовното състояние на 8 или 10 милиона души от подчинените племена, които в продължение на 15 човешки поколения робуват на турцитеВ основата на кланетата в България не лежи нито слабост, нито случайност, нито невежество, нито случайна ярост..Те са израз на на духа и политиката на турското правителствоТо изчерпва всички средства на едно зло по-скоро сатанинско, отколкото човешкоЩе се опитам да направя, накратко и най-общо, преглед на турското племе - каквото е било то и какво е сега. Въпросът тук не се заключава само в мохамеданството. Ние имаме тук работа не с кротката мохамеданска раса в Индия и не с образованите испански маври. Още от онзи черен за човечеството ден, когато кракът им за първи път стъпи на европейска земя, те са олицетворение на най-нехуманния човешки вид. Където и да са се появили, навсякъде са оставяли след себе си широка кървава диря и където и да е прониквало тяхното господство, цивилизацията е загивала и изчезвала. Навсякъде те представляват власт на грубата сила, в противоположност на властта, основана на закони"Уйлям Гладстон, "Българските ужаси и Източния въпрос", Пловдив, 1881 г.

101

Антитурчин

преди 13 години

Къде си видял ти турчин да се извини за нещо.В тяхния речник тази дума не съществува.

100

Пожарникар от Тервел

преди 13 години

Джамията изгоря през 1993г.Подпалвачите бяха две момчета на по 16 години.Едното с има Мустафа,а другия Фейдан.И двамата влезли вътре да пият,като преди това си купили ракия от магазина в центара на селото.Когато влезли вътре се опитали да се сгреят ,като запалили стари вестници,от което възниква пожара.Протокола се води под номер 123 от 1993г. в Тервелската пожарна.Така че се извини на всички българи за гнусната си лъжа.

99

Ив

преди 13 години

Уроци по история ли ни даваш? Какво се опитваш да покажеш с това, а нагла душицо?Грях да ти е на проклетата мюсюлманска душа, че петниш името на България, като изкарваш неверни фактиА и верни да са - само показва колко християните са толерантни към мюсюлманите, а ето те как се отплащат - кучета сте вие, не сте хора....

98

KALT

преди 13 години

От преди 77 000 години??? Тогава сигурно славните неандерталскомакедонски фаланги са изгонили хиените от пещерите, защото ги е имало тогава. Измислили са Глаголицата и Кирилицата, и са запечатали повига си на камък? Загубена през многобройните хилядолетия и случайно, открита и изплагиатствана от двама Солунски шарлатани?