Ахмед Доган се кани този път да завива надясно. И да започне да говори. Това става ясно от интервю на всекидневника "24 часа" с Лютви Местан от ДПС.

На въпрос защо Ахмед Доган мълчи почти половин мандат, Местан отговаря: „Ще проговори. Отново в най-добрия за страната интерес“.

Заместник – председателят на ДПС обаче не уточнява кога и как ще стане това.

От известно време обаче в кулоарите на парламента върви слух, че Доган изчаква да мине делото за конфликт на интереси срещу него, насрочено за 27 януари. След това планирал да излезе трайно от анонимност, пише „24 часа“.

Съвсем отчетливо казахме - нужно е изграждане на консенсусно поле за политика на реформи, които кризата и времето силно налагат. За пакет от 5-10-15 (въпрос на съгласие) задължителни мерки, които да осигурят не само изход от кризата, но и последващо устойчиво развитие. Този консенсус няма да заличи границите между управляващи и опозиция, без значение колко и кои партии ще бъдат на власт. Но ще наложи нов тип отношения, които изключват и управленската самонадеяност, и опозиционността като самоцел, посочва Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase