21

kotarak

преди 13 години

И в един момент частиците който са изграждали оная ми работа така ще се разтегнат, че ще има от тях на Земята и други на Луната, и само като си помисля каква пространствена форма ще заеме, и после се чудете защо има усмихващи се котки.

20

IND

преди 13 години

"Други учени изразяват мнението, че опитвайки се да разгадаят големите тайни на Вселената, самите астрономи неволно я подтикват към гибел. Например, наблюдавайки въпросната тъмна енергия, човечеството може би е върнало космоса към по-ранен стадий на развитие, смятат тези учени."До такава велика трансцендентна теория явно са стигнали след употреба на промишлени количества водка :)

19

до 13

преди 13 години

Аха, а как тази "точка" е "мега огромна" черна дупка. А да си чувал нещо за принципа на неопределеността? А за неща като Хокингово лъчение и виртуални частици? И сингулярност не значи точка - това просто е част от пространствовремето с безкрайна кривина, или?

18

Mozaka

преди 13 години

На края на вселената има едно барбекю, но само Управника с хидроложка компетенция може да си пече кебапчетата там, щото има подходящата летяща апаратура!

17

Анонимен

преди 13 години

ДОРИ И ТАКА ДА СТАНЕ, ЩЕ СТАНЕ СЛЕД 5 МИЛИАРДА ГОДИНИ.ГАРАНТИРАМ, ЧЕ ТОВА ЧИСЛО ГОДИНИ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ГО ПРЕДСТАВИТЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН. ТО НЕ Е КАТО 5 МИЛИАРДА ЕВРА, МНОГО Е ПО-СЛОЖНО. ТЪЙ ЧЕ СПОКО. ТОГАВА ХОРАТА ЩЕ СА ОТДАВНА ИЗЧЕЗНАЛИ.

16

до 12

преди 13 години

Ти сериозно ли? Има и учебници и статии и популярни книги по космология. Хайде прочети малко, а. А и при разширяващата се вселена радиуса на орбитата на луната спрямо земята НАМАЛЯВА е не расте, защото при орбиталното движение се губи енергия и гравитационната сила постепенно надделява.

15

Анонимен

преди 13 години

То така и навремето са обяснявали, че Земята е плоска, щото иначе всички ще изпопадат от нея.. елементарно било.

14

Анонимен

преди 13 години

Вселената без теб може да съществува, но ти без нея не можеш. А дали работата върху откриването на характера на тъмната материя и енергия би имала практическо приложение? Хайде помисли по въпроса.

13

Българин

преди 13 години

Вселената не може да се разширява вечно по една елементарна причина - щом преди големият взрев целият и обем е бил концентриран в една сингулярност (т.е. в точка) то тя е била мегаогромна черна дупка. А за да се излезе от черна дупка, то обектът трябва да се движи с надсветлинна скорост, което е невъзможно, следователно взелената все още е вътре в собствената си черна дупка - огромно усукване на пространството, създадено от собствената и маса. Елементарно е.

12

Анонимен

преди 13 години

Благодарение на това, че Вселената расте може да съществува такава теория "на големия взрив".Т.е. щом вселената се разширява, значи ако се върнем назад във времето и я свием ...Абе и тази терия не обяснява нещата, защото назад във времето трябва да има непрестанно свиване.Освен това именно поради разширяването на Вселената растоянието м/у луната и земята се увеличава - луната се отдалечва от земята.Но ако върнем назад във времето ще се получи, че по някое време луната трябва да падне на земята поради гравитацията. И това трябва да се случи не преди милярди години. Не и преди милиони години, а преди хиляди години.

11

Анонимен

преди 13 години

аман от ***. Айнщайн така е правил абсурдни проучвания и страничен резултат от това е .. атомната бомба.

10

Оня

преди 13 години

Добре де, не мога да разбера защо се харчат луди пари за някакви абсурдни проучвания, които нямат абсолютно никаква практическа стойност, вместо да се вложат в нещо смислено. Вселената щяла да стане пустош .. все едно не мога да живея без тази ценна информация.

9

Amenhotep

преди 13 години

Споко ... това докато стане и Лили Иванова ще остарее!

8

Д1

преди 13 години

Най-добрите астронавти несъмнено са ромите. Те се приспособяват да живеят на всякакъв вид терен.

7

Д1

преди 13 години

Отвъд вселената какво има ?

6

абе

преди 13 години

абе каква пустош - я да им пратим малко ромчета - така ще я пренаселят,че.....-;))))

5

хуй

преди 13 години

Искам да задам един елементарен въпрос на "учените".Към днешна дата, къде е края на Вселената.***.

4

Анонимен

преди 13 години

Ако беше учил малко физика, щеше да разбереш, че наблюдаващия с акта на наблюдение влияе на резултатите. Най популярния пример за това е котката на Шрьодингер.

3

Анонимен

преди 13 години

aaaaaaaaaaa zatova zabraniha iskustveno napravenite ostrov4eta po 4ernomorieto, no v bg. i bes tova e pusto6

2

Анонимен

преди 13 години

Всичко е толкова непонятно.. човек още нищо не знае