69

anonimen

преди 13 години

А как ще вземете парите от уж самотните майки??Някои от тях дори работят/а всъщност са в майчинство/сива икономика, получават детски, помощи за децата,а същевременно си имат съпруг/само нямат брак/та дори имат наглоста да вземат помощи и за отопление.Това нормална държава ли е?Защо закона не е еднакъв за всички.

68

Yoyo

преди 13 години

Kude v zakona pishe che maichinstvoto ne se poluchava ako deteto ti e v iasla ,tova che pak burukratshtinatat ni e lainiva sega naroda-maikite triabva da im vrushtata pari.

67

vrv

преди 13 години

Ами защо не са отишли да работят, за да могат да купят обувки и храна на дечицата си, докато държава им е гледала детето в яслата или градината, ами са си е стояли в къщи. Тъкмо щяха и малко данъци да внесат за бъдещето благоденствие на своите деца.

66

Анонимен

преди 13 години

Кво да връщат бе, че са купили на децата си храна, обувки, дрешки, платили сметки...какво да връщат.Държавата има да дава на всички бг. майки, не да взима от тях.

65

Анонимен

преди 13 години

aide purvo cigankite da gi vurnat в случая говориме за неправомерно вземане. ако имаш инфо. че *** вземат пари неправомерно, тогава се свържи с компетентните органи. не може да се толерира кражба пък било то и от майки

64

Анонимен

преди 13 години

aide purvo cigankite da gi vurnat

63

Анонимен

преди 13 години

Myrgina-II

62

K1

преди 13 години

Как човек да създаде семеиство в тази скапана държава скоро щте изчеанем от картата на света с такива управници,българите ще бягат все повече ...........

61

тъп

преди 13 години

"Издръжката на едно дете не струва 240 лева, нито срамните 35 лева детски на месец, с които не можеш да му купиш дъвките и бонбонките! Срамувам се от това, че съм българка. "Трябва ли държавата да ти плаща пари за да се горедееш с произхода си? До там ли стигнахме, че да пари от държавата за да се гордееме от произхода си? Дайте ни пари за да обичаме народа си, иначе няма да го обичаме!

60

идеен

преди 13 години

Майките да върнат майчинството ВЕДНАГА !Която нема кеш - да върне детето.Средно положение е да продаде детето и да върне майчинството.Така е редно, да се събират пари и да се прави in vitro след 60-те лазарника.Направо даже след 65 - хем дете ще се роди, хем нема нужда от майчински.

59

Анонимен

преди 13 години

Резил! Не от добро тези майки са се принудили да постъпят така. Издръжката на едно дете не струва 240 лева, нито срамните 35 лева детски на месец, с които не можеш да му купиш дъвките и бонбонките! Срамувам се от това, че съм българка.

58

0

преди 13 години

Аз също съм на мнение, че взетите неправомерно пари трябва да се върнат. Утре тези майки на какво ще научат децата си - че може да се лъже и краде от държавата? Защо всички гледаме как да прецакаме другите и да излъжем за да сме на кяр? Щом са вземали майчински за да си гледат децата у дома значи трябва да си стоят в къщи и да ги гледат.

57

тъп

преди 13 години

"верно си ***! нали това дете е гражданин на тая държава,бе! нали е бъдещ ДАНЪКОПЛАТЕЦ! само магалетата ли са деца в тая държава? "От името на ДЪРЖАВАТА искам да благодаря на всички майки за това, че са решили да раждат данакоплатци! Голяма услуга правят на държавата.

56

Анонимен

преди 13 години

верно си ***! нали това дете е гражданин на тая държава,бе! нали е бъдещ ДАНЪКОПЛАТЕЦ! само магалетата ли са деца в тая държава?

55

Анонимен

преди 13 години

Да добавя с този нов закон,който работодателя трябва да плаща болничните ,майките автоматично отпадат в интервю за работа или ако се върнат на работа след майчинство те принуждават да напуснеш работата,защото ти си второ качество работник имаш дете и то може да се разболее,следователно АЗ трябва да плащам(работодателя) ,а на него не му пука за тебе,както и държавата.В тази страна раждането на дете е ГРЯХ ,а не нещо свято.

54

vrv

преди 13 години

Измамата си е измама, независимо от това в какви размери е. След като не ти се полага едно нещо, а ти си го взел, значи трябва да го върнеш - независимо дали си майка, баща или баба. Неразбирам хората, които пишат социалистически лозунги тук и защитават тези майки.

53

владо

преди 13 години

България няма нужда от *** ,аз също ,тия да си плащат и стига глупави коментари ! Майки били -дърти въртиопашки !

52

тъп

преди 13 години

"Долу ръцете от българските майки ! Не стига че раждат деца на тази неблагодарна държава, ами и ги рекетирате на всичкото отгоре !"Майките не раждат деца за държавата, а за себе си. Не съм чул някоя жена да е решила да роди подбудена от някакъво желание да направи услуга на държавата.

51

Анонимен

преди 13 години

щом взимаш пари - неправномерно - връщаш ги - чл.313 - нали подписват декларация - НО -след като са толкова много майките - значи не са разбрали закона - така е написан... никой няма да си сложи таралеж в гащите - после да се мъкне по съдилища, майчинството е 2 годишна възраст на детето, яслата и дет.градина се плаща - да е била безплатна дет.градина - ок, разбирам..

50

Анонимен

преди 13 години

Ква глоба бе , тия гепили парити , размятали куйруци по кръчми и кафенета , пък държавата да им гледа децата ! Айде спрете се бе популисти такива , само гледате да краднете и далавери да връткате , пък после други да ви бришат задниците !