339

Пример

преди 13 години

искам да попитам някой тук от вас господа знае ли в САЩ и в други страни от ЕС колко продължава майчинството хмм? 2-3 месеца за да може родилката да се възстанови и да свикне с детето това е. толкова плащат за майчинство и те искат неискат се връщат на работа за да има икономически механизъм на приходи а не на разходи и докато вие мрънкате тука другите държави върват напред а ние тука в БГ затова си тъпчем на едно място от години вече трябват закони разбира се не само за обикновените хора

338

някой

преди 13 години

До: МунчоА не мислиш ли по твоята логика, че първо детските градини трябва да върнат парите на майките които всеки месец ги дават за какво ли не?За ремонти, за нови килими, за нови детски креватчета (една от госпожите била спала лично като дете на едно от тези креватчета), за театър по няколко пъти месечно (никой не ни пита искаме ли театър), за телевизор, за DVD...

337

линда

преди 13 години

хора.... ако се върнат половината пари които се откраднаха от народа ще има детски градини на всяка 2ра пресечка и поне децата ни няма да гладуват и мизерстват. въпросът е не само да кажем този открадна еди колко си милиона или онзи въпроса е да се върнат.

336

инд0иго

преди 13 години

ама няма никакво нарушение на закона!В ЗАКОНА пише - "НАСТАНЕНО", а не прието. Просто НОИ си тълкува, както си иска закона и променя смисъла и духа на ЗАКОНА. Затова се сетиха след 3-4 години да събират някакви пари, които са взети точно според ДЕКЛАРАЦИЯТА. НАшите деца не са НАСТАНЕНИ в детски заведения.Само че за С.Дянков и НОИ българския език е нещо непонятно.

335

Мързеливка

преди 13 години

Виж какво че *** ни лежат на гърба от време онуй това е ясно, все още не съм майка но се надявам да стане скоро в момента работя и трупам стаж. мога да ти кажа че винаги ми се набива в очите когато видя майки с деца на по 1 1/2 и на по 2 год. да пият бира и да пушат в кварталната кръчма егати примера за нашите деца и после имали сме много търтеи в БГ всеки да си носи отговорността като се накажат дали ще правят и други *** така? ще се връщат на работа ще си плащат данъци и ще подпомагът БГ

334

някой

преди 13 години

До: МунчоОсвен това искам да ти кажа, че е вредно за здравето да бликаш толкова злоба спрямо другите си сънародници.Повече от убеден съм, че майките не са нарушили закона и ако си наемат адвокат ще осъдят държавата, ако трябва в Страсбург!Какво според теб означава заведение на пълна държавна издръжка?Текстът се отнася за домове за деца сираци или на такива, на които родителите не са в състояние да ги гледат! А сега някой полуграмотен чиновник се опитва да изкрънка пари от когото свари!

333

Мунчо

преди 13 години

С две ръце ЗА промяна на законите!И то не само на тези,засягащи социалната сфера...обаче добър или лош-законът е закон.

332

някой

преди 13 години

До: МунчоОК. Дори и да си прав, трябва да се променят законите, защото с така "функциониращите" закони в момента се насърчават единствено *** да раждат и отглеждат чавета! Бъди сигурен (не се съмнявам в това), че след 50 години ще се наложи да учиш *** и турски!!!

331

Анонимен

преди 13 години

не си прав! темите са свързани пряко, когато галевците върнат каквото са откраднали...ще има пари и за детски градини и за бюджета им и за близначетата ти (да са ти живи и здрави:)

330

някой

преди 13 години

До: МунчоНе ми отговаряй с вицове! Кажи ми нарушил ли е Юри Галев закона? Повече от убеден съм, че го е нарушил, само не знам колко пъти. Защо Юри Галев е неосъждан? Е, виж това не знам но ще се радвам да ми отговориш!Ако отговориш на това, тогава може да коментираш за майките!

329

Гешев

преди 13 години

До: МунчоАко бях служебно лице и ти вдигна мерника, все ще те сгащя че си нагазил лука някъде!

328

Мунчо

преди 13 години

Не мога да родя дете поради физиологически причини,но за сметка на това съм татко на близнаци....Споменаването на Галев ме накара да се сетя един стар виц,в който руснаците,когато няма какво конкретно да кажат по темата на Американците питаха"А вие защо биете ***?"

327

Анонимен

преди 13 години

спор няма, така е! проблема е в причината...лесно е да се обвинява, всичко правим на принципа на пожара ! никой не мисли как да не стане пожар - изключения винаги ще има...и тези майки не са 119...по-скоро с няколко нули отзад е цифрата, нека закона затисне и работодателите които ги освобождават по време на майчинство, нека закона е за всеки!

326

някой

преди 13 години

До: МунчоОтговорче (1, 2, 3 и 4): Когато ти родиш дете и вземеш да го гледаш, тогава съди другите!!!Въпросче I: Как може национално известен престъпник като Юри Галев с километрично криминално досие да е неосъждан (чист като сълза!), а българските майки (не ***!) да ги изкарват престъпници???Ами ти знаеш ли, че въпросните помощи за дете ги взимат само ***, които и без това крадат? А знаеш ли че те не стигат дори за памперси?

325

Анонимен

преди 13 години

еми тогава какво питаш ,как да си храниш детето? сам трябва да знаеш ,че ще е мисия трудна .но пък като се краде как точно си оправят положението майките?

324

Мунчо

преди 13 години

Кви апартаменти,кви 240 лева...въпросът е елементарен-взехме ли паричките срещу декларация,че детенце не посещава ясла? Да.Пратихме ли детенце в ясла?Да.Нарушихме ли закона? Да.

323

Анонимен

преди 13 години

петре, петре...ако ти кажа че си глупав ще ти направя комплимент

322

Анонимен

преди 13 години

еми ходи в Кипър ,тогава. раждали са по 7-8 деца,защото :не са имали с какво да се пазят,трябвали са им повече за работна сила ,умирали са повече от болести,,,и т.н....,и представяш ли си-не са очаквали да им подарят апартамент.!!!

321

Анонимен

преди 13 години

Забравиха да вземат на босите обувките!!!

320

Анонимен

преди 13 години

не оправдавам никой който е нарушил закона, разбери правилно, и никога положението ни не е било песен, а за "краденето" преди 16 г. няма да коментирам, сами си спомнете колко струваше лева, малоценните стоки и колко денонощни опашки със списъжи имаше пред детските заведения...да не споменавам за директорки на детски градини които се молеха на родители да пускат децата си от 6г. възраст вместо от 7 за да си запълнят бройките на групите...никога не ни е било лесно и няма да бъде в близките 300 г