30

до 30

преди 14 години

Не Дянков печели 4 лв., а бюджета. И не от труда на тютюнопроизводителите, а от пристрастеността на такива като мен, които пушат. И продължавам да твърдя, че за всички нас е по-важно да се субсидират други - млеко и зеленчукопроизводители. Защото като не го правим, внасяме домати от Турция и подпомагаме тях и закопаваме нашите земеделци. Внасяме сухи млека, нишесте и растителни мазнини и си мислим, че ядем кисело мляко, сирене и кашкавал...

29

Бай

преди 14 години

Прочетете "Тутюн" и ще разберете поне малко за кво става дума

28

sd

преди 14 години

Като не ви харесва сменете си професията. Много хора си смениха професията последните 20 години. Ако един бизнес се изчерпа и вече не е актуален хората се насочват към друг. Адаптират се хората. Не са като вас, цялата държава да ви е длъжна, че приходите ви намалели. Бълвате отрова. Защо не се занимавате със селско-стопанство. Там също дават субсидии? Ама не ви се занимава нали. Чакате на готово! Мизерствайте си и играйте по свирката на Доган.

27

Iwan

преди 14 години

до 28, всъщност употребата на понятитето субсидия в конкретния случай не е точно, все пак да ти обясня и на теб, целта на премиите за тютюн е да се гарантира че произведения тютюн ще отиде в лицензирани фирми и от там на продукцията ще се начисли и акциз и ддс, това е причината защото акциза на нарязания тютюн е 100 лв. кг а изкупната цена е под 10 лв. , а от 1 кг тютюн излизат около 60 кутии цигари :)))

26

Анонимен

преди 14 години

Проблема е следния. Не може "да си го продават на свободния пазар", защото тютюна е акцизна стока!!! Всъщност 1 кутия струва 5 лева. На производителя на тютюн се падат 14 стотинки (!!!), Булгартаба взема между 90 ст. и 1 лев (зависи от цигарите) Останалите близо 4 лева отиват в хазната. Прави са хората - от техния труд Дянков печели 4лева а за тях 14 стотинки. Ако няма субсидии да махнат акциза и производителя да си прибира печалбата (цената ще падне и производителите ще вземат реални пари)!

25

Анонимен

преди 14 години

ОК, щом са ви обещани, сте в правото си да си търсите парите.Друго не ми е ясно обаче - Защо трябва да се субсидира нещо, което всички знаем, че е вредно. Защо не се субсидират производителите на плодове и зеленчуци, а трябва да внасяме от къде ли не на по-ниски цени. Защо да не се субсидират мелекопроизводителите (както каза някой преди мен), а се внасят евтини заместители? Кое е по-важно за здравето на хората?

24

Анонимен

преди 14 години

Тези какво само реват. Като не им изнася да пробват друго. Но явно добре печелят, щом продължават да се занимават с тютюн, а и преди са излизали на протести. И защо подяволите ще се дават субсидии за тази отрова. По-добре на зеленчуко и плопроизводителите, на млекопроизводителите - полезни за хората неща. Нека тези, които пушат, те да дават пари. Аз не искам да давам пари за производството на тютюн.

23

re

преди 14 години

Стига сте финансирали тоя турски бълвоч на тумори бе ***! Финансирайте болници и учебни заведения!

22

тютюнопроизводител

преди 14 години

после следваха още няколко обещания до 1 май парите ще се преведат, до 15 май, до 15 юни и тн.

21

Анонимен

преди 14 години

Някой ще ми одясни ли защо се СУБСИДИРА един постепенно умиращ сектор? Нека се стимурат хората отгледащи тютюн да се преориентират към други култури. Тези субсидии не са икономически обосновани и тези средства можеха да отидат за стимулирането на други перспективни сектори, но тук за жалост се намесват други сили политически и етнически.

20

тютюнопроизводител

преди 14 години

моля да не пишат всякакви тарикати под тая статия без да си имат идея, за ко иде реч!1-во протестът не е за искане на 170 млн. а за да се изплатят обещаните 116 млн.още през декември месец бяха обещани от страна на ББ а не от ДПС! 116 млн лв даже и ЕС даде съгласие за това2-ро когато се готвяхме на протестни действия към 15 февруари щяхме да затворим Дунав Мост, но ББ извика извънредна сбирка с тютюнопроизводители през 22:00 ноща и ни обеща че ще преведе парите най късно до края на Март

19

Анонимен

преди 14 години

Стига субсидии за тютюнопроизводителите! Дайте тези пари на млекопроизводители или зеленчукопроизводители.

18

крумовградчанин

преди 14 години

Този Юнал Тасим е *** като ***.Попаднал случайно в политиката и се прави на умен.Аланкоолу,няма кой да ти се върже.Впрочем,то май и той е за прокуратурата.Крадец и то голям.

17

Антигербер

преди 14 години

Никакви супсидии за тютюна.От къде ще ги вземат-от нашите данаци ли?

16

Stef

преди 14 години

Боко не ги ли обеща тези 116 мил. още през зимата? Даже трябваше да се платят до края на март ако не ме лъже паметта. Значи Боко още лъже хората, че ще им плати тези пари.

15

djoni

преди 14 години

ПРАВИ СА ХОРАТА.ВИЕ ДЕТ СКОВИЧКАТЕ ДАЛИ НЯКОГА СТЕ ОБРАЛИ И ЕДНО ЛИСТО?ЩЕ СЪДИАТ ТЮТЮН-ТАМ ДРУГО НЕ ВИРЕЕ...А ИГРИТЕ ВЪВ ВЛАСТА НЯМА ДА ИМ НАПЪЛНАТ ДЖОБА.КЪДЕ СА РУСКИТЕ ПАЗАРИ?С ТОЗИ АКЦИЗ НАПРАВИХА ТАКА ЧЕ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ КОНТРАБАНДСИИСТИ И ЧУЖДИ ИКОНОМИКИ...НЕ ДА ГЛАДУВАТ(ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ПОЛЕЗНО)ЕМИ ДА СЕ ИЗИПАТ ПРЕД ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО И ДА ПОТЪРСЯТ СМЕТКА НА Г-Н ДЯНКОВ,ИЛИ ПОНЕ ДА МУ ОПАКОВАТ КУФАРИТЕ

14

Не те знам къв си

преди 14 години

обаче си много ограничено и явно мързеливо момченце.Защото това са РАБОТЕЩИ ХОРА НА ПО 65-70години .И не работят защото им е кеф и са от ДПС а защото не им стигат парите на тези години могат само това.А вие умирате от глад и ви гонят от работа ,защото сте мързеливи и калпави всезнайковци!

13

Iwan

преди 14 години

аз съм чел достатъчно човек, но ти явно не си :))) занаеш ли колко тютюн в България се произвежда в малки стопанства ? наявсно ли си какво ще се случи с и без това изгърмялия б'джет, ако това количество вместо да се предава на лицензирани производители, започне да се преработва в домашни условия и се продава по пазари на кг. ??? само за пример ще ти кажа, че акциза на нарязания тютюн за пушене е около 100 лв. а изкупната му цена е под 10 лв.

12

Анонимен

преди 14 години

За пръв път чувам за тази крава и не ми е ясно от къде това самочувствие, че пък и заплашва. Тези 116 млн. лева да не са лично нейни, от нейния джоб, че ще заплашва за преразглеждане. Ама ние сме си виновни. В другите държави при такива наглеци се правят протести и се свалят от власт. Да не говорим за страни, в които се стига до военен преврат и получават куршум в челото. Нашите управляващи се взеха за от бога избрани. Да ги втресе дано!!!

11

организатор

преди 14 години

ДПС да не се обаждат, че вече 20 години организират събития и цял свят ги гледа верно - още им сърбаме попарата ...