101

Аз

преди 14 години

Кирилица имат всички, които имат Windows, достатъчно е да знаят как да си я изкарат, а къде се намират буквите се научава лесно. Така че всичко е въпрос на желание. След като ние се научаваме да пишем на латиница, не виждам защо някой, който иска да комуникира с българин, да не се научи на няколко букви.

100

Анонимен

преди 14 години

Трябва да е Бъл, а не бул !!!

99

Петър

преди 14 години

Буквата "Ъ" е символ на съвършенството. Другите народи я нямат. Но еквивалента, при латините е буквата "R' . затова я поставят като символ на запазената марка, оградена в кръгче по стикерите. Символизира завършеност, съвършенство, качество. като не искат БГ, да ни поставят BUL и ще си легнем на мястото. И без това сме българи, а не бъгъри.

98

Andrey

преди 14 години

Аз съм за BUL, като ***.

97

Мартин

преди 14 години

Ама ти май пак не разбираш. Говорим за КИРИЛИЦА И БЪЛГАРСКИ домейн .Ти как пишеш името на държавата си.

96

петър

преди 14 години

Това казвам и аз. Да си отстояваме създаването на домейна на кирилица. А щом не искат да е БГ, то е най-логичното да е БУЛ или поне БГН. Нали в бланките на банките го пишат и BGN? Докога ще се разминаваме в името, езика, културата и интересите? като сме Българи, поне да сме си и BUL. Или поне BGN. Аз като видя БГ и се сещам за България. Но това е подсъзнателно. Когато мисля, за България, се сещам за Бъл, а не за БГ. Въпрос на свикване е. Нали Булгарин е името ни. А като нямат буквата Ъ, то .bul

95

Аз

преди 14 години

"Обаче искам да задам въпрос към всички останали, и най-вече към ония тъпоумници от таз икомисия - не са ли забелязали, че нашето б не е като това на латиница, също и нашето г."Може и да са забелязали, но ти гарантирам, че голяма част от неграмотните американци няма да забележат. Аз съм за "бълг" или "бъл".

94

Анонимен

преди 14 години

Аз предлагам домейн ".бла" : президент.бла, правителство.бла и т.н.

93

Ь

преди 14 години

Тези домейни не се правят, за да им е удобно на "латините", както ти ги наричаш, а за да ни е удобно НА НАС. Това, че те нямат незнам си коя буква е техен проблем. Идеята е тези домейни да се ползват от хората, които пишат на кирилица. Стига с това непрекъснато нагаждачество и чуждопоклонничество.

92

Петър

преди 14 години

*** майката на най-краисвият и правилен език, в космосса - славянобългарският? Това е или враждебно или предателство. Как можеш да отричаш родният си език, ако си българин? Ако не си, тогава си враг на кирилицата. Вместо да *** майката на езика ни, научи се да го говориш правилно - красив е.

91

Чичо

преди 14 години

Очевидно нашите европейски и евроатлантически партньори отново играят срещу нас или най- малкото нямат намерение да се застъпят за нас. Очевидно отново избрахме губещата страна. Не е проблем да се регистрира домейна "бф" стига наистина да има желание за това, а не само "политическа воля". Цялата работа е поредната е*авка с нас защото за пореден път пълзим със *** нагоре. Какви са тия глупости да ни отказват домейна, който си е съвсем наред и разни мушмороци да започват отново да се нагаждат, вместо да отстояват, това което ни се полага и не пречи на никого

90

Анонимен

преди 14 години

Отказват да регистрират "бг", защото приличало на "br" - Бразилия и "bf" - Буркина Фасо. Все едно всички бразилци и буркинафасци пишат на кирилица и лесно ще бъркат сайтовете.

89

младен

преди 14 години

абе да им е.....майката, с тая кирилизажия. Сега ще настане *** омазването

88

Петър

преди 14 години

Латините нямат нашата азбука, с буквата "Ъ" (ер-голям). Синонима им е буквата "R" (Ер). но понеже не може да кажеш на България - BRLGARIA, те са го нарекли - U. Всъщност и двете са синонимни. Най-подходящо ще е БУЛ, защото ни наричат Булгериън.

87

Русенец

преди 14 години

Най-добре е да е .СФ. И без това вече нещата отиват към "Всичко за СФ, Всичко в СФ!". Лапай народе! Другата България за СФ не съществува!

86

онбашията

преди 14 години

тия дето раздават домейните са фанали господ за шлифера и сега просто демонстрират тежест. приличало моля ви се бг на нещо друго, а искате ли да ми лапнете онова дето прилича на кубинска пура?

85

Бай брадър

преди 14 години

Предлагам да е:.бб

84

Анонимен

преди 14 години

Чакайте сега.Нали става въпрос за БЪЛГАРСКИ домейн. Какво е това бул. нашата държава е БЪЛгария не е БУЛгария на български.Що за простотия.Ако ще е бул по добре да е "БЪЛ"

83

Петър

преди 14 години

Не зная, защо са отказали това. Но зная, че едва ли са ни такива съюзници, щомза такива глупости демонстрират негативизъм. Причини има много и сигурно са свързани в общото. Може и да е за негативизма ни към ПРО, може и да е заради друго? Но защо пък нашите не направят собственн домейн?

82

Анонимен

преди 14 години

Ето къде можете да гласувате за нов домейн на кирилица: anketi.uninet.bg/index.php?sid=44427