23

Bolgar

преди 14 години

Дани. Ако господата възобновят задължителната наборна военна служба за мъже, ще има достатъчно бойци ,които да отбиват службата си и такива, които ще са от запаса. Колкото и да негодуват мнозина, казармата е място за превъзпитание и училище за родолюбие.

22

майор Зурлинска

преди 14 години

жена войник е като мъж балетист.Принципно може аме не изглежда сериозно.

21

Дани

преди 14 години

Жената е майка , съпруга , любима! До там ли стигна работата на война да ги пращаме? Срамота е! Имали все още мъже в тази скапана държава

20

Друг боец

преди 14 години

Споко при нас една вече втора година отказва да идва на стрелби за да не и се опушва прическата.Ама е обесила ротния си на кривия косъм и не и дреме.

19

Анонимен

преди 14 години

ами то има дами дето са равностоини на слон вижте парламента

18

Ум белия Делфин 4

преди 14 години

И последно войничките.Ами допреди годиная и полвина желаещи за служба като кадрови войници нямаще.Особено в големи гарнизони с малко население като Карлово и Казанлък не остана овчар или ром,който да извади диплома 3.00 и да не го взеха.И тези които вече бяха вътре бягаха през .И като нямаше мъже, жените се явиха спасителното временно решение за началниците да докладват, че професионализацията върви успешно.Докладваха,ама после и те се хванаха за главата-ако някой си спомня думите на ген. Добрев

17

xxx

преди 14 години

Някои неща просто не са за жени. ФАКТ е, че жените са по-слаби, по-неиздръжливи, по-нелогични и по-нерешителни. Армията не е за такива.

16

kotarak

преди 14 години

Една жена за да роди 2 деца е 2 пъти бременна, а след това 2 пъти по 3 години майчински. Всяка година допълнително болнични, за децата. И като се поогледа ами тя станала на 40 г. време е за пенсиониране. ..."липсата на равнопоставеност" ???? Какво означава това???

15

Ум Белия Делфин 3

преди 14 години

Та това за офицерките.Обач истински тежката женска лига в БА са сержантките. Ако си нямата работа пробвайте да намерите жена сержант която не е жена, дъщеря или съ-пътница на офицер, обикновенно старши. Честно по едно време си мислех че е фиксирано в закона, но не е.Ама наистина по-скоро жена ще стане масон отколкото сержант без някое от по-горните условия.

14

Soldier

преди 14 години

Имаше един случай , имаше учение на полето пълзене бягане , пълзеше се в едни тунели , скачахаме в едни окопи . За капак на всичко имаше и жени имаше една *** мъжа и пилот ли бил там някав шапшал , че платил да и сложат силиконови гърди . Един старшина и крещи вече да ляга и да пълзи и оная му вика "ти луд ли си " тои ли щял да и плаща силикона ако нещо се прецакала и ония седи като препикано мушкато , трябваше да и ритне една кубинка в гърба .

13

Анонимен

преди 14 години

Равнопоставеност = Айде всички под общия душ.

12

Анонимен

преди 14 години

От коментиралите дотук има ли поне един военен (не от запаса)?

11

Ум Белия Делфин 2

преди 14 години

За тях режим не съществуваше, нито физзарядка, но пък имаще много по-добро натаняване и храна. Естествено след завършването им никоя не отиде в строя, да се разправя с вечно къркани *** и полудиви аскери. Генералски адютантки(макар колеги да твърдят че службата им прилича повече на тази на гейшите), най-много връзки с обществеността или прочие войнски занятия.То те поне във военно училиче бяха. Щото има и една ппол-ка от ВВС неуспяла спортистка плувкиня.....Иначе амбициите им са до небето

10

Ум Белия Делфин 1

преди 14 години

Ура-с две ръце съм за равнопоставеността, както и всички мъже в армията.Обаче надали някой ще доживее да я види. Най-малкото защото самите жени никога не са я искали равенство. Вечният им и единствен стремеж е бил за привилегии и специлно третиране, по-леко отношение, по-щадяща работа.по-леки нормативи и т. н.Истината е че на жените офицери в нашата армия буквално им харизаха пагоните.Всичко което правеше военното училоще трудно-караули, наряди, и т. н. за тях беше колорит през прозореца

9

ТАНКИСТ

преди 14 години

То тва жени ли са .. *** траверсите с калашник в ръка

8

Салахадин

преди 14 години

Винаги съм казвал че най големите неудачници са в армията и полицията!!Ама винаги съм и питал:Като и дойде цикъла, как точно ще воюва таз жена?И забравих също,жена пълнач на оръдието в танка как ще и приляга само!!!Или пък шафьор.Че те на едно "Twingo" правят бели по пътищата, та един мъжки "ЗИЛ 152" как ще се оправят.

7

москвич

преди 14 години

А защо ги нямаше когато ние бяхме във казармата е колко ни липсваха тогава,а пък сега и днешното не е служба а само за пари искат да стават войници,и доста често не се връщат от пуста алчност...

6

Нeравнопоставена

преди 14 години

Темата за равнопоставеността на половете става все по-актуална не само в БА, но и в цялото българско общество. Размерът на възнаграждението на женския труд, включително интелектуален, в частните компании е многоктарно по-нисък от този на възнаграждението за мъже.

5

Анонимен

преди 14 години

Поредната кифла, която си мисли, че може да върши мъжка работа.Генетиката и съвременната етика на равнопоставеност си противоречат много и твърде буквално се тълкуват някои неща.Гледайте деца, шийте дрешки, гответе и оставете мъжете да решават проблеми. Че вие само можете да ги създавате. Света хубаво не е видял. От къде мине жена - трева не никне.

4

бай Петко

преди 14 години

Е шааа... бе - , все едно е жена ми да ме пази , ако някой *** дойде да краде нещо от къщата ми..