99

Анонимен

преди 14 години

Бизнесът, доколкото мутрите в България могат да се нарекат така, както винаги в България не виждат по-далеч от носа си. Ако сега примерно 40% от възрастното население са пушачи и 60% непушачи, то колкот процента от ПУШАЧИТЕ не влизат в заведения точно заради вонята от цигарения дим? А колко процента от непушачите ходят по заведение - 1 или 2 процента? Разбира се, че ще трябва да мине известно време, докато непушачите свикнат с мисълта, че отивайки в заведения няма да бъдат овонени ......

98

Петър

преди 14 години

Още едно умно изказване, както казах в 1ят си коментар на мен не ми пречи, но на някой им пречи и не би трябвало заради вреден и досаден навик на някои, да не могат или да не им е докрай приятно да ходят на определено място! И се надявам поне да питаш хората, когато сте на маса и се хранят, дали не им пречи да запалиш... Няма нужда да ми отговаряш по какъвто и да е начин, благодаря

97

непушач

преди 14 години

Това да се твърди, че ако не може да се пуши в заведенията то те ще фалират е абсолютна измислица за оправдание пред широката аудитория и пазане на корпоративни интереси. В колко много развити страни е забранено пушенето и не страдат от това. Да не би да си стоят само в къщи и да не излизат никъде, защото не може да се троват на обществени места. Просто ще намалят постепенно цигарите и ще се приобщят към останалите, което всъщност е идеята.

96

Анонимен

преди 14 години

Всички статистики показват вредата от пушенето, както на самите пушчати, така и на околните, а такива статистистик има едва ли не през ден по всякакви поводи. Няма нито една статистика, която да доказва, че пушенето е полезно или поне, че пушенето не вреди на здравето.

95

Анонимен

преди 14 години

Никой не отрича, пушенето е разрешено на доста места. Въпросът е с ангажиментите, които поемаме и после заебаваме. И щом управляващите кажат, че няма как д спазваме законите, това означава, че сме стигнали дъното. Не Ориента, ДЪНОТО

94

Анонимен

преди 14 години

ГЕРБ не осъзнават, че проблема с пушенето е и тест, доколко те отговарят на името си - Граждани за Еврпейско Развитие на България. Както върви ще трябва да се прекръстят на ГнеЕРБ.

93

M

преди 14 години

Е какво му е парадоксалното и странното на твърдението, че законите в България не се спазват? Това се знае от целия свят.

92

Анонимен

преди 14 години

И по сладкарниците се пуши! ... което си е направо трагично :(.

91

К.К.к

преди 14 години

Стой си в къщи Петърчо и си прави разходки в гората за здравословен начин на живот.

90

Разумен

преди 14 години

Автора на статията има пълно право да се гръмне. В Австрия, Белгия, Франция, Дания, Швейцария и Германия, законът е същият като този който искат да направят тук - не е забранено в АБСОЛЮТНО всички заведения.В Испания закона съществува точно два дни, след което, благодарение на страхотните протести, бе свален. На коя Европа противоречим, колега популист ?

89

АЗ

преди 14 години

А не е ли по-важно да се види по улиците какви коли пъплят- 30 годишни трошки, които бълват дим и сажди... Не е ли по-важно това да се ревизира и забрани. Аз не пуша, пушачите не ми пречат толкова, колкото когато застана на някое ключово кръстовище, поседя 10 мин и след това не мога да дишам. Живеем в ужасно мръсен град...В БГ съм забелязала че е нормално общественото мнение да се манипулира с маловажни теми, за да може никой да не забелязва важните и съществени неща....

88

обикновен

преди 14 години

имам 2 деца на 3 и на 6 години в нашето семейство не се пуши. Когато решим да отидем на заведение никога не се е случвало с нас да се съобразят и да не пушат близо до децата например. След това естествено всичките ни дрехи отиват в пералнята тъй като миришат.

87

Гражданинн

преди 14 години

Значи в цяла Европа се спазва закона за пушенето на обществени места, а и в много страни извън ЕС, но в България намало да се спазва и прилага ! И това са думи на депутати от ГЕРБ, най-големита защитници на правовия ред в страната.Е тук, ако няма интереси здраве му кажи.

86

lili

преди 14 години

а като навсякъде не се пуши - къде ще отидете?? може би вс епак ще отидете в любимото заведение, а ти от време на време ще излизаш навън за по цигарка.. толкова ли е лошо???

85

Петко

преди 14 години

Забранта е и за заведения и за учреждения. Може и да има такива специални заведения, в които е разрешено пушенето, но как пък случайно не попаднах на нито едно такова? А тук в България не мога да открия заведение, в което не се пуши. Даже заведенията в които има отделен салон за непушачи са твърде малко. Единствените хора които забелязах да пушат по улиците на Европа бяха или българи или араби.

84

младен

преди 14 години

Пич, ама турция вече го направи миналата година, ние сме бая изостанали. Едно време имах компютърен клуб и се притеснявах че ако се наложи да забраниме пушенето ще пострадаме от към клиентела. После се светнах че ще пострадаме ако е забранено само при мене, не и ако се забрани на всякъде и се спазва на всякъде, така че тия щуротии за бизнеса са пълни глупости!!!

83

Петър

преди 14 години

К.К.к по-тъпо не можа ли да го кажеш? И между другото умний и в доста сладкарници се пуши, къде да ходим тогава ?????

82

Nobody

преди 14 години

Когато от твоята пръдня започнат да зависят бюджетни разплащания - моля, разполагай се, ще свикнем някак си.... А иначе - аз определено не съм завързал за себе си никой, на когото съм неприятен самият аз или някои от моите навици.

81

дада

преди 14 години

Имал съм заведение - беше с две помещения - ами какво да Ви кажа - залата за непушачи почти винаги беше празна. Сега повярвайте ми всички вървежни заведения ще са за пушачи. Хващам се на бас , че ако отвориш бар за непушачи ще фалираш много бързо. Ако е сладкарница става да е за непушачи.

80

Бивш

преди 14 години

БЪЛГАРИЯ БЕЗ ТЮТНЕВ ДИМ!