168

До 162

преди 14 години

"Куршуми срещу социалните протести" - ха, ха, ха ... Жертва на пропагандата си ти... Правителството на Чавес купува храни и ги раздава безплатно на бедните в бедните квартали по график. Има процент от печалбата от петрола, който задължително се харчи за социални нужди и той е несравним с наште пари за това. На всеки ученик и студент раздават безплатно компютър... Не е имало улични разстрели както в Чили, когато я демократизираха. Писа ми американец, който по това време беше там .

167

До Сапата от Аз

преди 14 години

Абе Сапата, ти забрави ли гладните бунтове преди 2 години в Аржентина, а и перди това?!? Ами Чили? Да, сега се повъздигнаха малко, но преди това.... Ами "добрите" Гватемала и Колумбия, които сачиш тук - ескадроните на смъртта, бадитизма, масовия глад на индианците, замърсяването на джунглите, масовото отвличане на хора за откуп... Как цъфна и върза Никарагуа след демократизацията? Каква руска претгръдка - нали сме като пудел на каишка и се знае кой ни дърпа каишката?

166

просто човек

преди 14 години

Само така! Да ги мачкат тия мръсни комунисти! Стига ни и тая чума в Европа, та и в Америка да оставят да виреят такива престъпници би било много опасно за света!

165

Анонимен

преди 14 години

Приятелю с лика на Стамболов не се излагай....Подкрепяйте Америка-живейте на кредит-потъвайте в дългове-разделяйте се със собственоста си-простейте-слушайте чалга-пушете трева-пиите алкохол-не ви трябва образование-не ви трябва здравеопазване

164

Анонимен

преди 14 години

Глобализацията е понятие и политика лансиран от САЩ, обясни защо отворко?

163

SAPATA

преди 14 години

Защо не прочетеш последното изречение от статията? Това куку,Чавес е трябвало да обвини още Финландия,Швеция и Дания в агресивни намерения.

162

Анонимен

преди 14 години

Отговорът на правителството на Венецуела беше куршуми срещу социялните протести 1989 никой не знае броя на жертвите но са много. На оцелелите им се затегна примката около врата с гарантирана нищета. потушаването на бунта с жестокост и кръв възмутло Чавес

161

SAPATA

преди 14 години

за Икономиста 159. А сега как е Аржентина? Или си привърженик на държавния монополизъм? Не виждаш ли резултата при нас?

160

SAPATA

преди 14 години

за 144 Латинска е Южна америка са си много близки понятия. Абе, порастнете малко. И се понаучете. От къде го измислихте това, с американските корпорации при тази глобализация на капитала? То, наистиня форумите търпят всякакви глупости, но се излагате така. Пишете си имената, че да се знае кой е простия и недоучилия и кой си просто глупав агитатор.

159

Анонимен

преди 14 години

В началото на 90те години след падането на Комунистическите режими МВФ лансира новата мода НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ- тотална приватизация на всичко което може, постоянно намаляване ролята на държавата и оставяне на пазарната стихия(сега имаме криза ) президента през 1989 Карлос Андрес Перес реши да прави всичко което му препоръча МВФ съшите които преди това разориха Аржентина. Резултата стихиен социялен взрив

158

todorov

преди 14 години

ima li petrol ima i voini....kak mi se shte da sum bushmen i da vi zaeba i politikata i voinite

157

SAPATA

преди 14 години

За 153. Какво разбираш под "Добре"? И какво ще кажеш за Чили,Аржентина, Мексико, Коста Рика, Еквадор и други латиноамерикански държави? Колкото за нашата държава, не ти ли стига братската руска прегръдка?

156

Анонимен

преди 14 години

Проблемът на Уго Чавес е, че има ПЕТРОЛ, другият му проблем е че реши че природното богатство наречено ПЕТРОЛ принадлежи на народа на Венецуела, а не на Американските корпорации, следващ проблем е че парите от петрола той ги харчи за странта си Венецуела, а не както мъдрите финансисти на МВФ искат, проблем за Америка е че не могат да го дискредитират и народа го обича(защо ли?). да се направи Преврат е НЕВЪЗМОЖНО защото Уго е достатъчно умен за да контролира Армията като бивш военен!

155

Аз

преди 14 години

*** не назначават на командни длъжности във въздушно-десантни войски за специални операции. Там не всеки военен дори може да кандидатства. Чавес може да е всякакъв, но в никакъв случай не нито луд, нито глупав, нито физически болен. Щом е завършил такова обучение и е влязъл в командния състав, той "костелив орех" и боец на място. Това просто трябва да сме сигурни!

154

Анонимен

преди 14 години

Дали има или няма инфлация във Венецуела на Америка не им пука, дали народа там има или няма какво да яде хич не им пука единственото за което им пука е ПЕТРОЛЪТ там и ЗАГУБИТЕ които търпят вследствие на политиката водена от Уго Чавес и тоталното му НЕПОДЧИНЕНИЕ на САЩ. За това е целия ЦИРК. Америка иска политици като Бойко Борисов- марионетки-предвидими!!!

153

До Къри

преди 14 години

Абе Къри, ако нас ни обградят САЩ и обявят блокада, ако всичките ни банкови сметки бъдат присвоени от тях в хода на блокадата, ако в страната през това време станат два опита за преврат и безброй опити за нахлуване през съседни държави, ако за защита купуваме оръжие и разширяваме армията, къде ще отиде икономиката ни?!? Точно там, където е и тяхтната. Но нашата направо ще изчезне... Нали затова ги натискат и тормозят, за да ги сринат икономически. Коя латиноамериканска държава е добре?

152

Анонимен

преди 14 години

Братятя американушки са най миролюбивите на света-Факт.има нема-50 интервенции,нахлувания и преврата за 100 години....

151

Къри

преди 14 години

Откакто Чавес е на власт ,инфлацията е 35-40% Народа стана два пъти по беден,но за сметка на това телевизия и вестници са пълни с обещания за светло бъдеще.Само *** може да поиска подобна глупост от Тойота.Да прави селски автомобили за Венецуела иначе ще ги изгони.В скоро време ще разчита само на Куба и С.Корея.Още една сравнително богата страна скоро ще бъде тотално бедна.

150

Анонимен

преди 14 години

САЩ и нация ???? Да не би американските войниси да се бият за тази "нация" в Ирак, Авганистан и тн???? Те се бият само и единствено за ПАРИ грам ги боли шмайзера за "нацията" дори и да ги убият има ЗАСТРАХОВКИ близките им ги вземат това е логиката на тази "нация" кудето всичко се измерва с паричен еквивалент дори и Чавес някой е сметнал какви са загубите на Америка

149

Анонимен

преди 14 години

Дааааа това ще е балканският принос в борбата със световния империализъм