109

Анонимен

преди 14 години

Очевидно е, че труда на военния е доста по-спокоен и по-лек от труда на нормалните хора. Кога ли ще доживеем да станем нормална държава и военните да отидат там, където им е мястото - на дъното на социалната стълба.

108

Анонимен

преди 14 години

Не случайно преди години, когато бях в казармата, се казваше - "шапкар" и това определение означаваше много - най-вече ***, мързелив, заядлив и т.н. В началото не го възприемах, но после се убедих, че е точно така.

107

_I_

преди 14 години

Може да слагате хиляда минуса, но това е истината! Както има хора да работят и да участвуват в 20 борда на директори едновременно!? Е кога имат време да си изпълняват задълженията? Май само вземат по 4 мин. заплати и толкова! После обаче идва време да се отплащат по една или друга линия.

106

aaa

преди 14 години

до: умен военен Е те такова нещо няма или не си умен или не си военен.

105

кики

преди 14 години

Не съм станал *** шапкар защото съм инженер и съм полезен с нещо на обществото,но явно от теб не става нищо друго освен хрантутник с държавни пари

104

Някоя

преди 14 години

Я си помислете бе хора - защо работят военните пенсионери ? Ако им стигаше пенсията и двадесетте заплати при пинсиониране.........А и щом си намират работа - работодателите ги оценяват и им поверяват длъжността. Не говоря за такива ,като в Социалното осигуряване.Там и за другите се иска връзки,дебели сато корабни въжета. И не мога да се съглася ,че работата на "шапкарите" ,както бяха наречени е лека. Като изпосъкратиха половината армия какво стана ??? НАТО ли ще ни защитава ?

103

мики

преди 14 години

Виж може и да не съм насила отишъл.Но да кажете че това е безполезно.А за това относно дали има българския народ нужда не го решават военните а депутатите те ни пращат ние не можем да си изберем къде да ходим на мисии.Но едва ли си запознат.Кандидатствай за военен ела да видиш как е на мисия и да си вземеш "многото парички".

102

умен военен

преди 14 години

Каквото и да храчите по военните,те в момента на криза са най добре сигурна заплата от 800лв при войниците до 1500лв при офицерите. Здравни пенсионни осигуровки плащани от държавата. Два месеца отпуск за година.

101

х

преди 14 години

Господа, цивилни стига сте ревали, свободни места в армията има. Които искат могат да станат военни. Друг е въпроса кой колко ще издържи.

100

Федята

преди 14 години

да бе и за какви точно заслуги им се дават тези толкова благи привилегии , ако не е тайна ! И пак не мога да разбера , защо след като повечето от тях са едни от най некадърните и също така криминално проявени хора в тази държава ! Да вземат малко и българските пшолитици да разберат , че има хора с къде по рисковани професии , които заслужавата много повече от скапаните шапкари !

99

кики

преди 14 години

ДО МИКИ Като не искаш да си зад граница и да свирят куршуми над главата ти си стой у дома.Никой не те праща на сила-отиваш по твое желание и за много пари,да умиротворяваш разни иракчани,авганистанци и др.От това българския народ няма нужда

98

Анонимен

преди 14 години

Колега вече 15г така са се взимали квартирни,сега затегнаха положението но ако сметнем през тези години колко хиляди военни са взимали тези пари сигурно са около 2-3 милиярда лева.

97

kom

преди 14 години

Тогава щом завиждате много за 20те заплати,станете военни места има.И рано ще се пенсионирате и ще имате пари.Направете го.Стига сте мрънкали.

96

_I_

преди 14 години

На мои комшии синът им е военен пенсионер и сега работи в бюрото по труда. Осигурен човек, а толкова други са без работа и една стотинка в джоба!? Само той ли е способен? Социално равенство, къде ти! И той взе 20 заплати при пенсиониране. Привилегиите винаги дразнят и докато ги има нема съ опраим!

95

Анонимен

преди 14 години

Очертаха се двата полюса - на единия шапкарите, които понеже пак няма какво да правят сисят в интернет и слагат плюсове и минуси, на другия поюс са нормалните хора, които добре знаят колко "труден" е шапкарския живот и какви доходи получават и какви привилегии ползват фуражките.

94

ррр

преди 14 години

има една приказка -от баща и от държава се взима !

93

:)

преди 14 години

Помня едно време, един приятел от Турция ми каза, че учителите там, като се пенсионират, вземат накуп толкова пари, достатъчни да си купят малко жилище... Предполагам, че и военните им също взимат..но защо в България няма такава практика? :) Нали сме по-умни от турците? :) Или поне пишем по форумите, че те са по-глупави от нас.. :)

92

jj

преди 14 години

май въобще не си наясно.Никой няма да ти даде пари когато живееш при баща си хахаха .Има закони прочети ги .Стига си лъгал хората

91

Анонимен

преди 14 години

Може, може-е-е - сключваш договор с баща си и му пкащаш наем, а ние данъкоплатците ти плащаме квартирни.

90

тъпанар

преди 14 години

Мога защото къщата е на името на родителите ми. Аз съм гол като пушка къщата е с три стаи на етаж плюс баня тоалет и две големи тераси. Направил съм си сметката квото мога щипя от държавата.