31

И как ще живееш ?!

преди 2 седмици

Подслон, баня и 2000 калории на ден?! Че аз това и в казармата го имах, плюс забавленията.... Да ти имам и идеала...

30

Анонимен

преди 2 седмици

Колкото да купиш два апартамента и даваш под наем. Защото тук са ниски наемите. Повече е лакомия.

29

Анонимен

преди 2 седмици

пълни глупости спестявали по 60-70% как става точно това ако имаш деца това е за хора с високи доходи които живеят сами като отшелници не ходят на почивка и си седят в къщи

28

Анонимен

преди 2 седмици

и за после ковчегът няма джобове

27

Анонимен

преди 2 седмици

дори да се пенсионира на 40, пак остава зависим роб на съвременната робовладелска месомелачка

26

Анонимен

преди 2 седмици

Разказче за наивници. От всички страни със всякакви механизми ти вземат всичко което си спестил. В Бг с боновите книжки обраха всичко, спестяванията ги обраха през банките когато махнаха трите нули и от 20000 лв. ти дават 20 лв. с които едни джапанки можеш да си купиш, а преди това апартамент. Жилищата са уязвими на всякакви природни катаклизми. Това е само за фамилиите Ротшилд и Рокфелер които си играят със света.

25

Gorskio

преди 2 седмици

Това, за златото, го обясни на онези, които го купиха 2010 и чакаха 10 г. за да си върне стойността ;)

24

Анонимен

преди 2 седмици

Гледах някакъв американец в от епизод на "Големите спестовници" по нво, в България също е постижимо, но трябва да започнеш от много рано . Примерно купуваш един апартамент, наследяваш един и на 40-50 години отиваш да живееш в родната къща на село. Важното е че ако приемеш този начин на живот като ограничения няма да се получи.

23

Анонимен

преди 2 седмици

Измама е всичко! Борси, имоти, банки, спестявания всичко това може да го загубиш в един миг. Единственото което ще оцелее във времето е физическото злато. Ако купуваш злато и го криеш добре то ще остане.

22

BONZO

преди 2 седмици

Ние в територията сме 100% фругалисти, ама се пенсионираме на 65 г.......

21

Хора

преди 2 седмици

От 30г.има едно извращение което унищожи пенсионната система с ЗДОО където се казва че държавните служители не внасят лично данък и осигуровки в НОИ, държавата от данъците на народа ги издържа!!!Над 80 000 хиляди в това число са полицай, воени,прокурори, съдии ,чиновници и пр.търтей и лев не внасят в НОИ но получават големи пенсии и рано пенсиониране.Докато това продължава не може да има нормални пенсии за нормалните хора.

20

Пенсионерите

преди 2 седмици

Аз съм за . Вместо да протриват пейкитесгащите си да люпят семки . Да вземат поне да поометат малко . И тъй пари вземат за нищо .

19

Супердуперевронервоа

преди 2 седмици

Всички пенсии в българия ги викат отново на работа . Да си изкарат пенсиите.

18

Анонимен

преди 2 седмици

А тук партиините чеда от нашата така наречена "политическа класа" може да се пенсионира веднага след като са родени - старите болшевики са откраднали достатъчно за луксозен живот на три поколения след тях !

17

Анонимен

преди 2 седмици

Да певтиш е глупост защото чропускаш възможности днес за да имаш евентуално утре но може през нощта да си се гътнал и всичйо дя е било напразно.

16

vs

преди 2 седмици

Зверски Tъпa статия!

15

Анонимен

преди 2 седмици

Уж инженер пък етъп.Само глупав човек може да пести. Умният инвестира.

14

Христо Христов

преди 2 седмици

До 3 "500 000 евро,мисля" - бе за да се пенсионираш 65 годишен 350 000 са нормата.

13

Анонимен

преди 2 седмици

Много груба и неточна статия ! Колко трябва да си спестил , за да се пенсионираш на 40 ? Зависи - 1. къде, в коя държава ще си доживяваш дните след "пенсионирането" - никой не е отменил здравни,социални и прочие разходи . 2 Силно зависи дали притежаваш собствено жилище или си под наем след пенсионирането. 3 Силно зависи какъв жизнен стандарт ще се опитваш да подържаш след пенсионирането 4 . Силно зависи от семейното ти положение след пенсионирането на 40 - женен/омъжена , деца под 18 и прочие .

12

Мен

преди 2 седмици

От 6000 евро заплата щях и аз да спестя доста без да се лишавам от нищо :) Но в България мин. е 900 лв какво да спестиш като не ти стига само за сметките !