470

Анонимен

преди 1 месец

Обръщение на Българин към Русофилите! Другари Русофили..... Няма славянска азбука, има българска азбука. Когато го признаят руснаците им стискам ръката. Също когато руснаците признаят трите български държави в сегашна Русия. .... Аре у дъното на ИсТорията...... Българската Дума ИсТория = Истината за ТОРта с която ние Българсите покриваме Земята. Вън Комунисти ,.... Вън.... Вън от Свещената Българска Земя! Бог е с Нас! Исусе и Диана къде сте? Къде са вашите деца Петър и Павел и Синтия?

469

българин

преди 1 месец

Не съм подръжник на Русия или Украйна.Но преди години мой колега преминал покрай детски лагер някъде по черноморието и чул как руснака учител обяснявал на децата че България си е руска територия.Понеже съм и по възрастен се сещам за оная поговорка-"Курица не птица и Болгария не за граница".Та за себе си стигам до извода с руснаци работа да си нямам!От тях-по далеч трябва да стоим.

468

реалист

преди 1 месец

Фашистката бърлога Оссрайна трябва и ще бъде изравнена.Въпроса е защо още не сме прогонили тези фашисти от Оссрайна ,които от 3 години живеят на наш гръб?До кога ще търпим тези пияници ,безделници и разбойници?Защо продължаваме да плащаме за 60 000 навлеци ,които всеки ден ни наглеят и ни се смеят в очите?

467

Анонимен

преди 1 месец

Дефиниция за "Русофил" - непоносимо страдание за комуниста е това съзнание - да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията....

466

Анонимен

преди 1 месец

Така е! Всичко е истина! По време на великия "комунизъм-социализъм" всякакви политкомисари-агитатори и псевдо историци промениха и измислиха "истинската история на Русия"! За съжаление в България продължава да се изучава тази измислена история, но не и гоненията на българите от измислената от Сталин република Татарстан в която живеят българи от 1500 години и вече с промито самосъзнание. Историята на Русия започва в 18 век, преди това е Киевска Рус, която е неудобна за днешна Москва и русофилите.

465

Лично мнение

преди 1 месец

До над 900Това е квадрат с размери 30х30 км. Дори за държава с размерите на България не е кой-знае колко. Ако сметнеш загубите в техника и личен състав съвсем няма да ти излязат сметките.

464

Анонимен

преди 1 месец

Властта на олигархията в Русия, колкото и да изглежда непоклатима, може да доведе само до катастрофа. Затова говорят ескалацията на политическия екстремизъм, великодържавна реторика и външната военна експанзия на режима на Путин. Но на този свят няма нищо вечно, Развитието не може да бъде спрано, дори от най-реакционните режими. Ролята на държавата не може да остане решаваща, поданиците могат да осъзнаят, че е по добре да станат свободни граждани.

463

Анонимен

преди 1 месец

Ботокса от снимката е пътник.

462

Анонимен

преди 1 месец

Ние Българите им даваме религия и език.....и те всичко си присвоявата като Московско..... Ако запиташ московските деца кой е Исус и от къде е азбуката Ви .... всички ще ти отговорят ..... Исус е Сталин и е наш и азбуката е наша - Московска..... Дори идеята за "Третия Рим", която вдъхновява Търновските Царе след Калоян, бива присвоена от Московското царство!

461

Анонимен

преди 1 месец

Така например Цар-Симеоновия Съборник от X век - един забележителен ръкопис върху пергамент, е преправен (фалшифициран) като "Изборник княза Светослава". Това проличава от надписа на посвещението, където вместо "в чест на великия между царете Симеон" е преправено на "в чест на великия между князете Светослав". .... Другари писачи РусофилачКомуняги ... Имам снимки на оригинала на Цар - Симеоновия Съборник от X век.... Другари Рософилистици от СССР комун Московски Сталинисти

460

един

преди 1 месец

Всичко това вероятно ще завърши в началото на следващата календарна година с МНОГО унижение, кръв и гной за окрайна.

459

Анонимен

преди 1 месец

Налагането на старобългарския език (неслучайно "преведен" като "църковно - славянски" в Москва!) като богослужебен и официален език, ролята на българските и киевските духовници и арихеи, на внесената старобългарска църковна и други литератури водят до присвояване и на старото българско културно влияние.

458

Анонимен

преди 1 месец

Киевска Рус разпространява православието, българската писменост и българо-славянския език към още по-далечните покрайнини на Европа - в далечното угро-финско, по-късно монголо-татарско княжество Мос-ква(мътна, блатна вода на угрофински език). По-късно това княжество става империя, като завоюва съседните славянски, волго-български и монголо - татарски земи. Тази империя си присвоява името на Киевска Рус и от 1723 г. бившият УЛУС на Златната орда започва да се нарича Росийская империя!

457

Samo minavam

преди 1 месец

Жуже и ти с голия си г....зз, таралежи ще мачкаш

456

Анонимен

преди 1 месец

Исторически, в културно и цивилизационно отношение без всякакво съмнение първата държава дала по-късно името Русия, а именно Киевска Рус. е част от Европа още от покръстването си през X век. Источната Римска Империя - Византия покръства киевските князе, а съседна България също оказва културно влияние чрез постепенно налагане на Българската писменост и език във викинго-славянска държава.

455

Анонимен

преди 1 месец

мани го путин, медведев какво мисли по въпроса е по-интересно :)) довечера като се напия искам да разбера дали танковете му стигнаха вече до Берлин или още не

454

Анонимен

преди 1 месец

Всъщност исторически особено руските славянофили, консерватори и съвременни национал комунистически (Генадий Зюганов) и национал - социалистически автори (Александър Дугин) оспорват универсалния характер на европейските ценности. Така става възможно Русия отново да се отдели и противопостави на цивилизования свят. Нова идеологическа основа след проваления комунизъм в днешна Русия става сместта между три обновени авторитарни идеологии - евразийската, нацифицирания сталинизъм и православния фундам

453

Анонимен

преди 1 месец

>>> Трудно е в Москва да се изхвърли както монголо-татарския деспотичен модел на управление, така и на средновековното суеверие, което се отъждетвява погрешно с наследство на византийското православие и Московците така се самозабравили.... че се нарекли "Третият Рим"..... Смях и позор..... Това не е Третия Рим, а "Татаристания"!

452

Анонимен

преди 1 месец

Покоряването на съседните славянски племена и разширяването на Московската империя на запад (в днешните западноруски, беларуски, украински и полски земи), а също и литовски, латвийски, естонски, финладски, волго-български, молдавски и други европейски територии не преосмислят обаче тази империя като европейска, като част от европейската цивилизация. Макар от времената на Петър Първи да започва европеизиране и модернизиране, това е по-скоро имитация >>>>

451

Анонимен

преди 1 месец

Бой по украинските фашисти ,пускай атомните бомби у сащ ,те подаряват оръжия на Зеленски фашист