52

Малко за историята

преди 1 месец

Украйна е създадена като държава в състава на СССР. До тогава такава държава не е имало. През 1653 г. хетманът на Запорожката армия Богдан Хмелницки изпраща посолство в Москва при цар Алексей Михайлович, състоящо се от военен старшина Григорий Гуляницки и военен писар Иван Виховски с другари, с молба да приеме цялата Малорусия и Запорожката армия във вечно твърдо владение, гражданство и покровителство. За никаква Украйна тук не става дума. Когато стават покрайнина на Русия тогава.

51

МАЙКА РУСИЯ

преди 1 месец

Дръзнахте да застанете срещу майката, Майка Русия. Сега ще берете гъбите, Ядрените Гъби!

50

До Иван

преди 1 месец

България е била тук много преди Османците да дойдат по тези земи, а културите ни и религиите ни са много различни. Докато Русия и Украйна са си един народ изкуствено разделен през вековете от зложелатели. А държавата Украйна за пръв път в историята се появява на картата преди около 30 години. Така че сравнението ви не е съвсем уместно.

49

До Българин

преди 1 месец

Върви на доктор, болен мозък си

48

Анонимен

преди 1 месец

Обещаха им да ги подкрепят докато е нужно, изчистиха всички складове и армии от руско оборудване и сега ще им обяснят че са нещо в грешка ако си мислят че ще победят! От тук за тях следва само мъка, за съюзниците време за преоборудване с американско въоръжение, а за Тръмп уружай. Да се готви диктатурата в Китай

47

МАЙКА РУСИЯ

преди 1 месец

Всеки който е застанал срещу майката, не е прокопсал. Помни това мойто момче, Кличко ли си кво си.

46

до Иван

преди 1 месец

Срам ме е че си ми сънародник. Ако бях министър-председател щях да издам смъртната ти присъда още на деня и до вечерта да е изпълнена.

45

Анонимен

преди 1 месец

Вероятно е пак да стане Владимир , но това не е трудната част , тя е , че вероятно ще се случи на клона .

44

Стига глупости

преди 1 месец

До Българин: Пак ли с този копи/пейст за външните тоалетни? Хиляди ходиха на Световното първенство по футбол в Русия през 2018г. Срещите се проведоха в Волгоград, Екатеринбург, Казан, Калининград, Краснодар, Москва, Нижни Новгород, Ростов на Дон, Самара, Санкт Петербург, Саранск и Сочи, и (представи си) не видяха там външни тоалетни. По селата сигурно има, но и в нашите също. ................................ Не че има връзка с темата.

43

Анонимен

преди 1 месец

Онзи ден един дойде и каза че чул как някакъв разказва на гарата че братовчед му ял много вкусни кебапчета! Коментатори пийте си лекарствата е извода

42

До Иван

преди 1 месец

Изключително прав си. За съжаление сега ще ти насложат минуси, защото си абсолютно прав.

41

Анонимен

преди 1 месец

Няма как да има преговори с хунтата в Украйна, защото от няколко месеца тя е нелегитимна. Каквото и да подпише зеленото наркоманче, утре някой ще каже, че това не е валиден документ, защото той не е избран от народа както е по конституция. За да има подписан какъвто и да е документ, първо трябва да се направят избори. Въпросът е в кои региони ще може Украйна да проведе такива.

40

Иван

преди 1 месец

Не можеш да победиш по-голяма и по-силна във военно отношение държава. Просто трябва да отстъпиш и да се съобразиш с желанията на другата държава. Все едно Турция да има претенции към половин България. Какво ще направим? Ще воюваме ли? Едва ли. Умното е да дадем територията която иска и да се гледа напред.

39

Ббб

преди 1 месец

Тоя се гласи да е следвашия президент. Остава да обяви мандата на настоящия за изтекъл и да почне кампанията.

38

Българин

преди 1 месец

Вчера един приятел се върна от Русия и разправя, че 90% от руснаците живеят без канализация и ползват външни тоалетна. Извън Москва и Петербург положението е страшна трагедия - някакви блата, няма пътища, разруха. Руснаците никога не са виждали друг живот като на запад при цивилизацията, и за това 90% гласуват за Путин.

37

Българин

преди 1 месец

Тези в Киев са баси мишките. Избиха стотици хиляди украинци, за да слугуват на западните интереси. И сега ще се скрият зад референдум. Ще си измият ръцете, изцапани с кръвта на всички убити украинци като направят референдум и кажат "ето, народа така реши".

36

Бекин Блек

преди 1 месец

Предлагам Урсула на наложи санкции на членовете на ACDC и да им забранят да влизат в ЕС и днес след концерта в Братислава да ги екстрадират от ЕС и всичките им концерти после в Германия и Франция и Ирландия да отпаднат.

35

Зоро

преди 1 месец

И без да спечели Тръмп сте пътници!Просто нещата ще се случат по- рано ,по- лесно и с по -малко смърт.

34

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен35 - Зеленски сам си начерта съдбата и много добре усеща какво го чака.

33

Русофил

преди 1 месец

Преди малко ни бяха спряли водата и бях много жаден и загребах с една чаша вода от тоалетната. Какво пък толкова утолих си жаждата.