83

Анонимен

преди 1 седмица

САЩ разполагат само с 5.3% от световните запаси на природен газ (Русия 24.3%), като самите САЩ са един от най-големите потребители. Произвеждат близо два пъти повече газ от Русия, и само малка част могат да изнесат, всичко е за вътрешния пазар. Норвегия - 1%, Канада -1%, Азербайджан 0.5%.

82

До 76

преди 1 седмица

Бе малко ли продума и бих българите, ве? От всякъде откъдето ни дават цицаме, че сами освен картофи, домати и прасета не можем да произведем. А, и ракия варим, забрайх :D

81

топ 10

преди 1 седмица

Топ 10 по резерви на природен газ: Русия 24.3%, Иран 17.3%, Катар 12.5%, САЩ 5.3%, Саудитска Арабия 4.2%, Туркменистан 3.8%, ОАЕ 3.1%, Венецуела 2.8%, Нигерия 2.6%, Китай 2.4%.

80

До 74

преди 1 седмица

Държи си системата и некролога и се подава от джоба,а газ си трябва и това ,че Европа си е ограничила доставките от имат си е техен проблем ,защото фирмите си изнасят производство,а те нека си налат санкции.

79

Анонимен

преди 1 седмица

Норвегия притежава само 1% от световните запаси на природен газ. Канада също само 1%. И двете страни нямат никаква икономика и не произвеждат нищо, само точат от тръбата и продават и така живеят. Запасите на Норвегия все повече намаляват.

78

Анонимен

преди 1 седмица

До 70 е то кво да я мислиш рублата като в ЕС е непотребна дори и като хартия. Колхозниците да му мислят, че на черно достигна 300 рубли за долар. След 20-30 год Запада като им махне санкциите и почнат пак да идват насам няма да могат и дъвки да си купят Колхозниците с техните заплати. Не, че ми е зор за тях де но за това и нито една кАпейка дори и опит не прави да иде там за разлика от милиони българи които заминаха но където....на Запад

77

Анонимен

преди 1 седмица

Без ресурсите на Русия ЕС е обречен да влачи жалко съществуване.

76

До 64

преди 1 седмица

Така така,ама осен за долара ги питай просещите украински копейки кво търсят тук

75

Анонимен

преди 1 седмица

А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?

74

До 54

преди 1 седмица

Да бе, тя Русия спря каза, но газ е все по-малко нужен. И колкото по-дълго Украина държи фронта, толкова повече алтернативните решения се намират. Путин да продава там на китайците на руски цени :D парите при пари отиват, об баба знам.

73

Анонимен

преди 1 седмица

Икономиката на ЕС вече 1 година е в рецесия, и няма изгледи да излезе от блатото (освен ако не победят Русия и гепат ресурсите). Руската икономика през 2023 г. стана номер едно по покупателна способност в Европа, и пета в света след Япония. Безцеремонно свали от пиедестала куцата патица Германия. Наред е Япония.

72

Анонимен

преди 1 седмица

Е добре де кАпейки, като толкова черни дни го очаква тоя ЕС що още седите тука, от мазохизъм ли или сами не си вярвате?

71

Анонимен

преди 1 седмица

Колко болни хора има тук!

70

До 67

преди 1 седмица

Ти рублата не я мисли тя си държи един и същи курс и това си е съвсем умишлено

69

Анонимен

преди 1 седмица

Капитализмът е сложна система на която постоянно трябва да се осигурява приток на нови капитали и експанзия в пространството. Работи добре само ако има приток на евтини ресурси и потреблението постоянно расте, банките печатат пари от въздуха (дълг), дават го като заем на предприемачите, и от тях произвеждат реален продукт и така парите от въздух стават реални. Но когато няма евтини ресурси това не работи. Затова започнаха войната в Украйна през 2014 г. за да се докопат до ресурсите на Русия.

68

До 63

преди 1 седмица

Ами те Китай си стана най-голямата икономика в света Арабите и Русия държат петрола ,а ЕС нека си подскача като пудел

67

Анонимен

преди 1 седмица

Рублата неочаквано укрепна силно след санкциите. Руският валутен пазар преживява известен "санкционен шок" след последните опустошителни санкции на Ада срещу московската борса. Само че вместо да отслабне, рублата показва неочаквано укрепване. Ситуацията започна да прилича на 2022 г., когато рублата се засили силно след началото на СВО в Украйна.

66

Треклян

преди 1 седмица

Ние от община Трекляно (област Кюстендил), обявяваме тотално ембарго на вражеската Китайска Народна Република, вражеската Руска Федерация, всички врагове от БРИКС, или за по-лесно на Азия, Африка и Южна Америка! Ще търгуваме само с работливите братски народи от Европа и Северна Америка! Австралийците също ги каним да търгуват с нас, като освободят локдауна от Ковид! Благодарим за вниманието!

65

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен - САЩ нямат толкова газ, вече производството се превръща в проблем.

64

Анонимен

преди 1 седмица

И квоо кАпейки нищо не казвате за курса на долара в москвето колко стана, а? Срам ви е да си кажете ли ве кАпейковци, и по зле ше става