124

До Каква ти инфлация

преди 1 месец

Прав си, на това му викат пазарна икономика. И капиталистът ни дере живи кожите. Прави си каквото иска, защото държавата ни стана една корпорация, която мисли за ДДС, не за хората.

123

Анонимен

преди 1 месец

По руската телевизия преди време казаха, че Русия е сгрешила като е воювала с Турция за освобождаването на България и Гърция. За Русия днес би било много по изгодно България и Гърция да бъдат част от Турция.

122

Анонимен

преди 1 месец

А бе, как така няма да влизаме в Еврозоната? Политиците да се стегнат и който не иска с Европа да си стои в къщи и да не се кандидатира за нищо. Такива, като Волгин и Възраждане са предатели. Българинът, ако не искаше в ЕС нямаше толкова масово да пътува и да се изнася да работи и живее там. Никакво отстъпление. Към/ със Европа и напред !

121

До Алекс

преди 1 месец

Много добре знае, че нищо модерно няма. Но го устройва, както и хората около него. Все пак в модерна данъчна ще плаща 30-40% данък, а сега 10. В България няма кой да го отмени. Профсъюзите са функция на мутри и на властта, а бедните се достатъчно неграмотни за да смятат, че това за тях е добре. Богатите не ги е еня за държавата, а за джоба им и е очаквано да си траят. Затова и напират за зоната. Да вземат фонда, а после да очакват да ги спасят за да не повлекат еврото. Ние обаче не сме Гърция.

120

Нане

преди 1 месец

Инфлацията в България умишлено е висока, за да спонсорирате бандеровските фашисти в укрия.... Но и на това идва края.... ===)))

119

Каква ти инфлация

преди 1 месец

всичко е спекула Извинявайте, но как примерно един пакет спагети в Билла е 6.50, а в кварталния супермаркет -3 лв.??! Къде е НАП?!

118

Анонимен

преди 1 месец

Никакъв келепир нямаме от еврозоната.

117

Анонимен

преди 1 месец

За еврото не знам, но лирата е сигурна.

116

Анонимен

преди 1 месец

Ся разбирам, че си пенсия Тонка, живял си в епоха на пълна промивка, ама като възрастен човек, сложи си малко спирачки, направо си за резил :)))

115

Анонимен

преди 1 месец

И каква е причината БВП тази година да е 9-10% по-малко, че приходите щели да бъдат по-малко ... Инфлацията пада, затова БВП ще бъде по-малко. Ако не беше инфлацията за миналите години, нямаше да има такъв БВП и такива приходи => дефицитът щеше да ви се образува много "преди". Последно, какво ще трябва - инфлация, за да има приходи ли, или да си намалите заплатите, които са разход, ама ги изискват разни ЕЦБ, МФ, СБ Франкфурт...

114

Алекс

преди 1 месец

Според Дацов плоският данък е модерен.Обаче няма модерна държава с висок стандарт и плосък данък.Плосък данък има в Русия.Може би това е пример за модерна държава според Дацов?

113

Анонимен

преди 1 месец

Пичове, демокрацията е най-добрата система, при демокрацията живеем най-добре, няма по-добро от демокрацията. Да не иската да живеете бедно като китайците, всички облечени с еднакви сиви дрехи и всички на колела, нямат още автомобили и живеят в някакви гета бараки. В Китай няма демокрация, там не се провеждат избори и няма политически партии.

112

Анонимен

преди 1 месец

ЕС се намира в низходяща траектория.

111

Модерна? Или проста?

преди 1 месец

Имал модерна данъчна система? Това е най-опростената данъчна. Нещо като десятъка от османската. Да видим къде има плосък данък другаде. Някои от балтийските, Русия, Казахстан, Грузия. Все развиващи се и държави с големи неравенства. Докато мен ме устройва плоският, той е наказание за бедните и разтваря ножицата. А с дефицитът, който предстои никой няма да иска да управлява. Не може да вдигаш с по 30% заплати на военни и пенсии, а бюджетът да не се изпълнява. Ще вървим към гръцкия сценарии. Фалит

110

Анонимен

преди 1 месец

Китайският лидер Си Цзипин отиде в Сърбия да се срещне с президента на Съррбия, а не в жалката еврогейска България.

109

Анонимен

преди 1 месец

Къде изчезна пишман българина, къде се скри Тонка, взе да ми става скучно :)))

108

Анонимен

преди 1 месец

Заплатите в Сърбия са по-високи от българските.

107

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен119И кое точно й е по-добре на Сърбия, че не мога да го видя? БВП ли, инфлацията ли е по-ниска, данъчната система ли или пък доходите? Айде стига неразбиращите да се изявяват тук!!!

106

Анонимен

преди 1 месец

Българите не трябва само да гледат и да чакат Русия да унищожи фашисткия режим на територията на бившата УССР. Сега трябва активно да работим за разрушаването на ЕС и НАТО, при всяка възможност да се дискредитира, компроментира и саботира. СВО може да продължи дълго време, а ЕС няма да се разпадне от днес за утре, дори и след победата на Русия в Украйна, разпадът може да продължи няколко години, не трябва само да гледаме и да чакаме.

105

Анонимен

преди 1 месец

Унгария ще увеличи територията и ще си върне земите от теритирията на бившата УССР, и ще има обща граница с Русия, ще бъде основен газов хъб на Европа, а може и да напусне ЕС, никой не иска да го асоциират с пораженци, защото Сърбия и Унгария ще бъдат ключови играчи в "Един пояс, един път" за Европа. Неслучаийно Орбан и Вучич бяха поканени в Китай на форума "Един пояс, един път" поради географското си положение, а Брюксел, Париж и Берлин не бяха. Си Цзипин на посещението си с Европа посети Унгария, Сърбия и Франция.