118

Анонимен

преди 1 месец

Няма такова нещо като " знаещи, можещи и успяващи, които плащат същществуването на нищоставащи и нищоправещи ". Пенсията на всеки се определя според осигурителния му принос.

117

Още лъжи

преди 1 месец

Има ли някой данни за средната продължителност на периода за получаване на пенсия за пенсионерите 3-та група? Защото иначе пак имаме свинско със зеле.

116

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 115, това не е вярно! Всички работещи внасят според определени правила. Но се разпределя на всички, независимо дали са внасяли или не! В това се състои неравноправието. Имаш знаещи, можещи и успяващи, които плащат същществуването на нищоставащи и нищоправещи. За това тази система ще бъде разкаран а и подменена с лични партиди. Време е мързелите да се научат да ядат камъни.

115

Анонимен

преди 1 месец

При пенсионната система на Бисмарк всеки получава според осигурителния си принос - трудов стаж и размер на осигуровките. Няма фалити на частни фондове, няма отрицателна доходност, каквато видяхме вече при мутренските пенсионни фондове в България. Към пенсионната система са прикрепили и социални плащания, каквато е част от минималната пенсия, което очевидно трябва да се финансира от бюджета, т.е. от данъците ни. И при лични партиди, пак ще ги има тези социални плащания, даже в по-голям размер.

114

Много лъжи

преди 1 месец

21 години и 9 месеца е средната продължителност на периода за получаване на отпусната пенсия, показват данните на НОИ за 2022 година като мъжете са получавали пенсия средно 18 години и 9 месеца, а жените 24 години и 9 месеца. Средната възраст на българският пенсионер през 2022 г. е 70 години и 4 месеца. .... Това важи за всички видове "пенсии", вкл. социалните помощи манипулативно наричани пенсии.

113

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 110, текущата система е пладнешки обир за знаещи, можещи и ставащи. Тя облагодетелства нищоставащите. За това и ще се премахне. Въпрос на време е. Не отговаря на съвремието и на нуждите на хората.

112

Анонимен

преди 1 месец

До Много лъжиДържавната пенсия е утопия неграмотни ми приятелю! При нея ти си напълно зависим от политическата ситуация, утре идва някой тежък комунист, започва да тегли заеми, за да раздава и усвоява едни пари, държавата фалира, питам те от къде ще дойде твоята уж гарантирана държавна пенсия? При личните партиди ти инвестираш определени средства и след като се пенсионираш можеш да осребриш инвестицията си - всички зависи от това колко и в какво си инвестирал.

111

???

преди 1 месец

Учудващо е колко лекомислено слагате плюсове на популистки коментарии, които са си лъжи отвсякъде.

110

Анонимен

преди 1 месец

Най-голямата лъжа са личните партиди за пенсия, които ще ни оставят без пенсии. Пенсионната система на Бисмарк все още работи много добре в България, въпреки опитите да я окастрят и да ограничат приходите в нея.

109

Много лъжи

преди 1 месец

Втората лъжа е, че няма как за 24 години (2000-2023) да е внесъл над 680000 лева в НОИ, даже и ако сумираме всичките му осигуровки, а не само пенсионните. Това са 2361 лева средно на месец, а през 2023 при е внасял максимум 1101 лева на месец върху 3400 лева , а преди 24 години МОД беше много по-нисък, даже и 790 лева по някое време

108

Анонимен

преди 1 месец

на простата мисирка бозата ! Цъфнали и вързали сме !

107

Много лъжи

преди 1 месец

Много лъжи, много нещо. Там един, който сега е под номер 61 с име Колко още? пише: Осигурявам се над макс. осигурителен доход. ... Сметката по партидата от НОИ показва, че съм внесъл от 2000 г. над 680 000 лв. в осигурителната система..... Две лужи. Първата лъжа, не можеш да се осигуряваш в НОИ на сума над максималния осигурителен доход. Това може да го правиш доброволно в частни фондове, но не влияе на размера на пенсията от НОИ.

106

Анонимен

преди 1 месец

А ченгетата, щото много работа вършат, ще продължат да ги пенсионират на 40. Ако не поркат толкова много, въпросния 1.3 милион може и на по-ранна възраст да го направят.

105

Реалист

преди 1 месец

Абе гробищата са пълни - не знам на очите си ли да вярвам или на тия "експерти", а ?

104

Анонимен

преди 1 месец

75 ... ти луд ли си, аз не познавам нито един 75 годишен, който да е умствените възможности на 40 годишен. Т.е. тези хора, яко трябва да работят до 75, няма как да са конкурентни и могат да поемат единствено нискоквалифицирана работа. Т.е. ти може цял живот да си бил активен и да си се осигурявал на максимума, но накрая да ти се наложи да работиш по-ниско платена работа и няма да получиш пенсия. Много яко и най-вече хитро.

103

Абсолютни глупости

преди 1 месец

BlackRock искат да имат роби доживот. Те са финансова институция, която не произвежда нищо, а експлоатира чрез финансови инструменти. Проблема не е в пенсионирането на старите хора, а в мързела на младите. Баща ми е на 65 години - вече има проблеми със сърцето, краката го болят и куца има и други здравословни проблеми. Каква работа да чакаш от такъв човек. В същото време младите се друсат и висят по кафенетата, защото не им се работи за малко пари.. На тях не им се работи и за много пари..

102

Много лъжи

преди 1 месец

Много лъжи се написаха тук в коментариите и много хора им вярват. Например, че разковничето било в личните партиди, а пенсионната система на Бисмарк била общ кюп. Какъв общ кюп сънуват, когато размера на пенсията зависи пряко от годините стаж и размера на внасяните осигуровки?! Личните партиди са една голяма заблуда, за да може парите ви да отидат към частните фондове, от които няма да получите по-голяма пенсия, ако изобщо я получите. Сега над 25% от пенсионните осигуровки влизат в частните фонд

101

Много лъжи

преди 1 месец

Много лъжи се написаха тук в коментариите и много хора им вярват. Например, че мъжете получавали пенсия средно само 3 години след пенсиониране. Истината е, че с три години се увеличи средното време за 17 години. През 2000 година е 15,5 години, през 2016 са 18,4 години, а сега е още повече. При жените е 24,5 години през 2016, а сега е повече. При пенсионерите по стаж и възраст годините за получаване на пенсия са още повече.

100

баба мара

преди 1 месец

това не е вярно направете анкета в болничните отделения колко броя са до 40 годинии колко над 40 години и от какви заболявания са там да видим истината преди дапишем по медиите

99

И какво е това

преди 1 месец

"трети пенсионен стълб"? Веднага да се открие и четвърти! :D