24

bg

преди 2 месеца

6 до 10 000 е квадрата в големите европейски градове, но това е за нетна площ с настилки, готови бани и кухни...ако ги смята ме по българския метод с общи части, стени, балкони и т.н. ще излезе с 40% по-евтино или цени межди 3 и 6000. Излиза че в Европа е само 2 пъти по скъпо при несравнима инфраструктура и всичко останало

23

Анонимен

преди 2 месеца

Язе че си седам у провинцията. Притребвало ми е да ви дишан автомобилните прадни и да се заробам да ви изплащан префрацунените бетонени бунгала у овча къпалня че да ви работан у жемдарфлуид сейфспейс офисите и да *** дОят насекаде с шопарски цени. Айде бегайте оттука.

22

Лекар

преди 2 месеца

Софиянци се изнасяме на село, селяните идват НА София

21

Анонимен

преди 2 месеца

До Христо Христов . . . Където е квадрата по 10 хиляди брутните им заплати са около 5 хиляди кое, не разбра. В Лондон примерно квадрата е около 10-12К паунда в предпочитаните райони , а брутните заплати са около 5-6К паунда преди данъци. Същото е и в Париж , ама в евро. Тоест има една пропорция, че около 2-2.5 заплати струва квадрат жилище в столиците на повечето държави. Сметнете какви са средните брутни заплати в София и вижте колко е квадрата жилище.

20

Христо Христов

преди 2 месеца

До 18 " страните където масово вземат по 5К заплати , в столиците им квадрата е по 10. Англия, Франция, Нидерландия." - я пак колко взимат средно в тези държави?!

19

Христо Христов

преди 2 месеца

До 10 "столичани пък продаваме и отиваме на запад..." - забрави ти га баща ти дойде с дочените панталони в София

18

Анонимен

преди 2 месеца

Пишете си каквото си искате, ама има едни пропорции които на повечето места са валидни. Хора на средно ниво със средни заплати изплащат апартаменти между 20 и 30 години. Така е направена системата. Замислете се , че преди 10 години цените в София бяха по 600-700 евро квадрата, ама и заплатите бяха наполовина. Тоест двойни от тогава заплати и двойни цени. Нищо не се е променило. В страните където масово вземат по 5К заплати , в столиците им квадрата е по 10. Англия, Франция, Нидерландия.

17

Хитър Банкер

преди 2 месеца

Ммм добри гои. Купувайте, купувайте на 100х завишени цени някоя кибритена кутийка да ви завиждат съселяните. Идвайте в София, обезлюдявайте провинцията да работите АЙ ТИ. Може и с някоя изтърбушена девойка да се задомите в кутийката и да поотгледате чуждо дете няколко години, преди да почнат да падат атомните бомби, докато аз и семейството ми сме на безопасно на тихоокеански остров ха-ха-ха.

16

Скоро

преди 2 месеца

Балона се надува, надува и....

15

Анонимен

преди 2 месеца

В момента е много по-изгодно да се живее под наем.По-добре да си дам парите за други неща,отколкото да пълня гушата на някоя баба реститутка.

14

Анонимен

преди 2 месеца

В Париж средната заплата след данъци е 3.500 евро, а цената на квадрат е над 10 хиляди. Какво излиза, че с техните заплати работят цяла година без да ядат за кенеффа само.

13

Анонимен

преди 2 месеца

Наемателите продължават да чакат големия срив, а той все така не идва.

12

Анонимен

преди 2 месеца

До купилия евтино във Франция, да каже колко вървят апартаментите в столицата им където е пълно с граждани на Мароко, Тунис, Гамбия, Мамбия. 200 хиляди евро гараж и милион за двустаен в центъра.

11

дам

преди 2 месеца

На който не му харесва , може и на село. Има села в България където къщи с двор се продават за 20 хиляди

10

Анонимен

преди 2 месеца

това е тенденцията, провинциалистите идват в столицата, столичани пък продаваме и отиваме на запад. Не искам децата ми дори да помнят територията!

9

матрял от лошия

преди 2 месеца

Вие си мислехте че ще станат без пари ли хъ-хъ-хъ. Да бяхте питали мен какво ще става навремето, когато купих 4 апартамента в центъра и 3 гаража, щях да ви кажа, даже без пари!

8

Анонимен

преди 2 месеца

София е отвратителен град, с цени нереално раздути от банкерите. На фона на непрекъснато растящо данъчно време, сриваща се демография и почти замразени заплати - след 20 години няма да има нито кой да живее в тези безбройни бетонни кутийки, нито кой да им плаща ипотеките, нито да им плаща наемите. А на сегашните банкери децата отдавна ще са забравили българския език.

7

Men

преди 2 месеца

Това е нормално. Пазара на наемите е първобитен. Второ, това са вериги на сделки, продава се да се купи. Трето българина е свикнал на мизерия.

6

Анонимен

преди 2 месеца

До 1 много ти е глупава логиката. И в Бългафия ако купиш в Сунгурларе ще е в пъти по-евтино отколкото в София. Я *** да купиш у Париж един апартамент, да видиш как бързо бързо ще подвиеш опашка че чак в София ще ти се сторят евтини имотете.

5

Анонимен

преди 2 месеца

А за пред НАП и общината, максимум на 500 евра, пък те си дремят.