669

Анонимен

преди 3 месеца

Наполеон не спечелва сражението при Бородино. Руската войска отстъпва в боен ред, а той няма резерви да я преследва. Москва е пожертвана. Наполеон губи 2 сражения. Битката на народите при Лайпциг, когато 30000 от неговите съюзници от кралство Саксония преминават на страната на Русия и Прусия. Втората битка е при Ватерло, когато френската лека кавалерия изпуска контрола над Пруската кавалерия, която пристига първа на почти решеното полесражение и обръща страната на победата.

668

джо

преди 3 месеца

анонимник... тоз г.р.е.з.д.ей.ли ще закара войски. Те и сега имат там съветници но по- голямата част им ги върнаха опаковани.. И на тях ще им разкатаят фамилията ..

667

Историк

преди 3 месеца

Историята помни как французи се бяха запътили към Москва. Тези, които са се върнали са били силно разширени откъм изхода на храносмилателната система, а другите там са си останали. Сега няма да е по-различно, но и едва ли някой Жан или Пиер ще отиде да мре заради Зеля и фашагите му.

666

SyS

преди 3 месеца

Наполеон..??????

665

ХАРТИНИЯТ ТИГЪР НАТО

преди 3 месеца

НАТО Е ЕДИН ХАРТИЕН ТИГЪР КОЙТО САМО ПАРАДИРА С НЕГОВИЯ МАЛЪК ЧЛЕН 5 С КОГОТО НЕМОГАТ И ДА ИЗПЛАШАТ ГАРГИТЕ ! ТО АКО МОЖЕШЕ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ ДОСЕГА НАТОТО ЩЕШЕ ОФИЦИАЛНО ДА ВОЮВА А НЕ ДА СЕ ПРИКРИВА КАКТО ДОСЕГА С НАЕМИЦИ КОЙТО ВЕЧЕ ОТКАЗВАТ ДА УМИРАТ И ЗА ПАРИ ! АЙДЕ ДАВАЙ ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ТРЪГНЕ НА ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ ??? БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ЩЕ ТРЪГНЕ СРЕЩУ ПАРЛАМЕНТА ПО СКОРО ОТКОЛКОТО СРЕЩУ РУСИЯ ! МОЖЕТЕ ДА ПРОБВАТЕ

664

Драги ми Макрончоооо

преди 3 месеца

Бягай да си лягаш с баба си и не си разказвай сънищата.

663

глупости

преди 3 месеца

До Lina Абе те нас ни убиват за пари, та там ли. Имам позната, която работеше в Либия и да не казвам с какво пренебрежение ги наричаше и че работеше само за пари. Три жилища си купи само с няма и година работа. Дал иса от заплата?!!!

662

Анонимен

преди 3 месеца

Русия не може да се справи сама дори с Украйна, пък какво остава ако трябва да воюва и с Франция? От страх ще изстрелят ядрените ракети алкохолиците, защото само те им останаха.

661

Анонимен

преди 3 месеца

Лесно може да се стигне до световна война като се инсцинира нападение над държава от НАТО. Както Хитлер исцинира, че поляците уж са го нападнали и това му беше повода да започне 2ра световна война.

660

Анонимен

преди 3 месеца

"А като се намеси НАТО" - НАТО не е нападателен съюз, а отбранителен. Ако Франция или друга държава от НАТО реши да изпрати войски в Украйна, регламента на НАТО няма да се задейства и никоя друга държава от НАТО няма да е длъжна да се намесва. В този случай Франция най-вероятно ще я освободят от НАТО за да не се стигне до 3та световна. Ако някоя държава от НАТО заяви че ще прекрати членството си - значи Путин да се готви за нова война.

659

Анонимен

преди 3 месеца

Под ,,изпратим,, едва ли има в предвид французи.Говят ни нас И целия източен блок.

658

Анонимен

преди 3 месеца

А РУСНАЦИТЕ СА ПРЕДВИДИЛИ ДА ИЗПРАТЯТ МАЛКО КОРЕИСКИ РАКЕТИ НА ЕВРОДЖЕНДЪРИТЕ

657

Lina

преди 3 месеца

Някога една дама Сесилия Саркози говори с един диктатор и освободи българските медици в Либия, дали не е време за друга подобна дама ( не макронка) , че нещата отиват към 3 световна, а дЕпломатите се държат като дечица, на които им се спи и буйстват, а?

656

Алекс

преди 3 месеца

Преди това Макрон да отвори учебника по история и да прочете какво се случи с предшественика му Наполеон,когато изпрати войската в Русия.Да подаряваш или продаваш оръжие е едно,а да изпратиш войници,нещо съвсем различно.Дано останалите лидери в ЕС му охладят кратуната.

655

Руснак

преди 3 месеца

Източно европейци усещате ли че западняците се готвят да ви сготвят на фронта в Украйна? Сега дремете и блейте утре ще ревете и бягате да не ви докопа военно окръжие че няма да ви се умира за вашите приятели от запада!!!

654

Анонимен

преди 3 месеца

Те украинците сега нямат снаряди. А като се намеси НАТО, съвсем няма да имат всички те заедно.

653

Макарон и Педалите

преди 3 месеца

ЛГТБ общностите в ЕС доброволно изявили желание да улавят руски ракети със задните си части! За кеф!

652

Буда нудиста

преди 3 месеца

Французите са араби и ***, управлявани от евреи. Точно според "Пан-Европа"-1925г. на Рихард Калерги. В България "Пан Европа" се ръководи от семейство Паси(***).

651

Анонимен

преди 3 месеца

Тоя извратеняк що не си гледа бабишкерата ами тръгнал с руска мечка дренки да яде.

650

Исус Хазара

преди 3 месеца

Джейкъб Ротшилд се премести в ада. Дано и този негов служител го последва скоро!