28

Анонимен

преди 3 месеца

Бизнесмените са осигурявали години наред на минималното по закон, а са плащали остатъка под масата на работника. Т. е. държавата е ощетявана от бизнеса на гърба на работника. Сега работникът има годините трудов стаж, но за малко обезщетение. С три дни във Франция си компенсира ощетяването. Бизнесмените са последните, които трябва да се оплакват от законната схема.

27

Анонимен

преди 3 месеца

Тези поне 3 дена са работили. А украинците по морето? А мигрантите с чартърите, които връщат от Австрия? На тях се дават по над 2000 лева без нито един ден работа. Това е политиката на ЕС. Един работещ храни 10 безработни.

26

Бай Мангау

преди 3 месеца

Абе не е точно така, но е вярно че има доста начини да се вземат помощи от Западна Европа, говорим основно за Англия, Франция и Германия. Слабото място явно е, че държавата, в случая Франция, но същото важи и за Англия, не контролира кой живее постоянно в държавата. Социалните и данъчни служби нямат връзка със граничен контрол. А иначе тоя бизнесмен, от какво се оплаква, че не може да намери евтина работна ръка ли? Въс всеки случай, България изобщо не е ощетена, даже обратното.

25

Анонимен

преди 3 месеца

щом е законно 1 ден ще им бачкам отгоре , почвам да си търся работа у франция

24

кокал

преди 3 месеца

На бизнесмена му изнасяше , когато имаше опашки от хора пред офисите им в търсене на работа .Биеха се в гърдите и казваха " Като не ви изнася заплатата , се изнасяйте от фирмата " и хората се изнесоха .Сега реве бизнесмена ,че няма кой да му работи .Е , заради кого сега ситуацията с помощите е такава ?

23

Анонимен

преди 3 месеца

Айшето е мома французойка. Да не е будала да работи? Идете да видите в какви палати живеят! Всяка къща е с основен ремонт. Окачени тавани със стотици лампички, огледала на тавана в спалнята, а мебелите стил Барок ги поръчват от Турция. Надпреварват се кой по-луксозно живее. Сватба под 100 000 лева няма. Един сонет е 30 000. Но не е луд който яде баницата, а който му я дава. Фондациите са в играта. Има една църква с пастор, която преди дни ги заведе до Амстердам на екскурзия.

22

Анонимен

преди 3 месеца

Да бе, ще работя една седмица във Франция и след това България ще ми изплаща една година по 2000 лева??? Муахахахахаа...Разкарайте тоя идиооотски фейк оттука ве, жалкарииии! Толкова ли няма за какво да пишете?

21

Анонимен

преди 3 месеца

Щом не е незаконно, какъв е проблема?

20

Анонимен

преди 3 месеца

Малко ли хрантутници и без това издържаме с нашите заплати и данъци,та трябва да плащаме и на неграмотни мързеливци?Държавата да се намеси,иначе преставам да плащам данъци.

19

Еди кой си

преди 3 месеца

Този въпросен предприемач го е яд че никой не ще да му работи без пари, като повечето родни такива

18

Анонимен

преди 3 месеца

имам интерес, къде да се запиша за франция?

17

До 9

преди 3 месеца

Бааааа, значи Великобритания е пълна с русофили. И говорим за кореняк британци. Тук да си на помощи е бизнес. Цели семейства така се изхранват с поколения наред. И не става въпрос само за ядене и наем, а за коли по 50-60К паунда, екскурзии, глезотийки и т.н.

16

Анонимен

преди 3 месеца

Може да се актуализира поговорката "Ден година храни" на "Три дена година хранят".

15

Юлий Цезар

преди 3 месеца

И сега до римляните и легионерите се наредиха и галите. А на наш'те сенатори им е през оная работа. Да му мислят траките.

14

ЩЕ СЕ НАУЧИМ !

преди 3 месеца

Одобрявам , само така . Нека бизнесмена знае че безплатен труд няма - НИТО ТУК НИТО ВЪВ ФРАНЦИЯ ! И работниците искат като бизнесмените гледайки и учейки се от тях да печелят по същия начин. Бизнесмените обаче завиждат и не желаят работниците да получават достатъчно заплащане за труда си при което за десет години трябва да се обезпечат с кола , жилище и пенсия за старини . С ДЕСЕТ ГОДИНИ ТРУД ! Така е на запад уважаеми експлоататоре робовладелец . ТАКА СЕ ПЛАЩА ТАМ !

13

Анонимен

преди 3 месеца

*скъпи"ми работодатели,за да взема даден човек 12 месеца обезщетение,то той трябва да се е осигурявал минимум 15 години,ами разбира се,че който има възможност ще се възползва от тая вратичка и ще си взема френско обезщетение за безработица,просто свършиха лудите хора който да ви слугуват за хляб и вода или за 1000 лева месечно,или парите които се дават на около 90 процента от заетите е провинцията!

12

Анонимен

преди 3 месеца

На това се казва тридневна специална операция. Даже и билетите за самолета им плащат да отскачат за подпис до Франция.

11

Анонимен

преди 3 месеца

да променят законите помощи да се дават само от държавата в която последно си работил и живееш по време на помощите в тази държава и веднага ще спрат

10

Наблюдател

преди 3 месеца

Бизнесменът се е притеснил,че за да намери работници трябва да вдига заплатите.Супер,така трябва да бъде.На Запад не са им вдигнали заплатите от добра воля,а според ситуацията.

9

Анонимен

преди 3 месеца

С защо не си получават обезщетенията от Франция,щом там са "работили",а трябва да натоварват българският данъкоплатец?Кой е подписал това споразумение?