21

Анонимен

преди 3 месеца

Лъжи,опашати лъжи.Жилища има много навсякъде,няма кой да купува.

20

Анонимен

преди 3 месеца

В София спокойно може за 400 евро да си наемеш тристаен апартамент, като си платиш ток, вода, стават 600 евро и ти остават 600 евро да живееш. Да не говорим, че в Германия 40 милиона живеят под наем или около половината, а в България само 15% от населението, останалите си имат собствени домове, над 70% дори нямат и стотинка ипотека.

19

Сифилиско

преди 3 месеца

Купуваш земеделска земя на хубаво място, повечко декари да са. Ако може 20тина. пускаш 15 под аренда, на 5 строиш по наредба 13 хамбар с място за живеене (без да го пишеш такова, че ти искат ток и вода) и почваш земеделие да правиш. Ще изкараш някой лев, няма да умреш от глад, арендата ще покрива годишни данъци и тук таме ще ти остане някой лев, и се откъсваш от вечния наем.

18

Анонимен

преди 3 месеца

До дамКАЗВАШ в Германия- там имат 18 пакета социална защита- ще кажа само една- 60 евро месечна карта за градски и извънградски пътувания, за автобусен и железопътен а също и метро- нима това е малко при мин заплата от 4000/без много малко/лева? Осталите пакети помоли гугъл преводач да ти помогне!

17

Анонимен

преди 3 месеца

В България е обратно-90 % от имотите са празни или непродадени,хора няма,а цените пак високи.Явно много пари се перат през строителството и там не важат никакви пазарни принципи.Няма как нещо да ти струва 300 Евро на кв.метър,а ти да го продаваш по 2000.Чиста кражба е.

16

Анонимен

преди 3 месеца

Стандартът на живот на "европейците" от бившите соц. републики не може да е спаднал толкова, че да преобърне статистиките на великия ЕС! Значи, нещо катастрофално се е случило при свръхвеликите европейци. При това, не може да е следствие на войната, нито на Ковид. Може ли да се дължи на генериране на прекомерен вятър и поддържане на светлина от фалшиви слънца по медиите?

15

иван

преди 3 месеца

Ми хубаво би било да спрат тия строежи навсякъде но аз тук не наблюдавам такова нещо.

14

Анонимен

преди 3 месеца

Дълго, скучно и неправдоподобно. Цените на всичко скачат двойно и тройно, а имотният балон щял да се спука... *** неолиберална апологетика.

13

Анонимен

преди 3 месеца

Населението намалява а няма жилища ? Демократична ценост

12

Анонимен

преди 3 месеца

Значи съвсем скоро ще започне обратна миграция от Западна Европа към източна. Тук все още успяваме да запазим някаква форма на спокоен живот.

11

дам

преди 3 месеца

Бай ***.... ите само обичат да мрънкат , ама не обичат такива статии какво е положението в прехвалените богати страни в ЕС. Прочетохте ли добре. Над два милиона и половина молби за настаняване в социални жилища в Германия. Прочетохте ли добре, че въпреки спада на цените на жилищата, наемите са нараснали с над 20%. Прочетохте ли добре, че при средна заплата в Ирландия от 2.5 хиляди евро, наемите са станали по 2 хиляди евро или като си платиш, газ, вода , ток и от заплатата ти остават 100 евра.

10

Анонимен

преди 3 месеца

МОЛЯ НЕ В ГЕРМАНИЯ ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ- САМО В ЕВРАЗИЯ И БРИКС!

9

Анонимен

преди 3 месеца

Ми да идват към нас. Тук всеки е скътал по 2-3 апартамента и наемите са ниски. Нищо не пречи да започнем политика по привличане на платежоспособни западни граждани, чиято работа позволява да я вършат дистанционно.

8

Анонимен

преди 3 месеца

МАЛИЕЙ КАКВИ КАРТИНИ НИ ОБРИСУВАТ НА ФАЛИРАЛА ЕВРОПА- МОЛЯ ВИ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ- ЩЕ СТОИТЕ ГЛАДНИ И БЕЗ РАБОТА ТЕ ОТДАВНА ЕМИГРАНТИТЕ И ЕВРОПЕЙЦИТЕ СЕ РЕДЯТ НА ГРАНИЦИТЕ НА БОГАТА И БЛАГОДЕНТСТВАЩА РУСИЯ, СЪЩОТО БИЛО-ОГРОМЕН НАПЛИВ НА ГРАНИЦАТА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ И КУБА, А ОТ САЩ ПРЕСКАЧАЛИ ДВУМЕТРОВАТА ОГРАДА ЗА ДА РАБОТЯТ В БОГАТО МЕКСИКО.

7

Toi

преди 3 месеца

Абе важно е всеки да отделя минимум 20-30%от доходите си за Украйна, другото не е важно. Тези святи нам украйнци са по-важни от някакви си кризи за нас и намаляване стандарта ни, аре баста на нашия живот.да живеене Украйна 🥲

6

Анонимен

преди 3 месеца

Няма какво да се лъжем, санкциите бяха най-голямата глупост на Европа от Втората световна война насам. Загубиха огромния руски пазар, а отвориха европейския пазар за украински стоки. Безумна работа. Резултатът е налице.

5

Анонимен

преди 3 месеца

Джобът на европееца наистина е ударен. Но дали е ударен от жилищната криза или от нещо друго?

4

Анонимен

преди 3 месеца

Като гледам в България какво криза е намаляващо население, празни апартаменти цени по 3000 евро квадрат и народа купува като за последно.

3

Стария Джо

преди 3 месеца

Днешното младо поколение няма шанс да си купи собствен имот поради високите цени навсякъде е Европа. По този начин обричат младите на социална несигурност и жилищна бедност.

2

Анонимен

преди 3 месеца

Ха!Де да беше само жилищната криза!Онези в Брюксел като че ли се чудят как да съсипят европейците и даже скакалци искат да ги накарат да ядат.Кукувица им е изпила мозъка.