24

Анонимен

преди 4 месеца

Всички безработни, щото повлечената спекулативна инфлация ще им изяде спестяванията по-бързо.

23

Анонимен

преди 4 месеца

Естествено че има,. Държавата с едната ръка дава с другата взима - по-високата минимална заплата върви и с по-високи данък и осигуровки. Ако чак толкова я е грижеше за бедните хора сглобката можеше да махне поне данъка от минималната заплата. Дори без да се вдига минималната заплата това щеше да увеличи чистите пари които вземат хората без да натоварват малкия бизнес . Ама данъците така са направени, че основните пари идват от бедние, а не от богатите.

22

???

преди 4 месеца

Има една директива на ЕК минималната заплата да не е по-ниска от 50% от средната заплата. През 2024 средната заплата ще е към 2350-2450 лева. Колко ли трябваше да стане минималната заплата, за да изпълним директивата на ЕК?!

21

Анонимен

преди 4 месеца

Не виждам промяна в процентите по осигурителните вноски. Какви 20% увеличение сънуват някои?!

20

Анонимен

преди 4 месеца

Новият наратив е .."не бъдете меркантилни и хайде идвайте при нас в Евразия и Брикс"..еми тръгвайте, кой ви спира- Те казват също- западът е фалирал- ех Кремълски мечти, а живеещите в Париж и Берлин РАШКИ дуднат- ама как така ще ми забраняват да гледаме руска телевизия- това е фашистко, но да се приберат в блатото Раша не им минава през главата- та и наште рашистки троляци- НЕ ВИ ВЯРВАМЕ, АМА НИКАК, ОБИЧАТЕ РАША А ЗАМИНАВАТЕ ВЪВ "ФАШИСТКИЯТ ФАЛИРАЛ ЗАПАД" НАЛИ?!

19

Анонимен

преди 4 месеца

Минималната заплата е най-вече в частния сектор, като голям брой хора водещи се на минимална заплата получават пари на ръка. Повишаването на минималната заплата е удар по укриването на доходи и затова престъпниците вият на умряло.

18

Анонимен

преди 4 месеца

Около Бургас, българи вече почти никой не наема, че само претенции, а мързеливи и некадърни. Само украинци, молдовци и грузинци. Има цели цехове, без нито един българин и работата върви добре. С българи никой не иска да се занимава.

17

Анонимен

преди 4 месеца

Минималната заплата се доближава до средната в регионите, в които дебеловратите демократи се разпореждат като феодали и имат мафиотско споразумение помежду си да държат ниски заплатите. За такива региони минималната заплата трябва да е двойно по-висока

16

Анонимен

преди 4 месеца

Държавата е най-големият работодател на минимална, разбира се това увеличение Хасан го взе от най-работливите хора като им вдигна осигурителния праг вместо да гони сивата икономика защото така му е по-лесно!

15

По 3

преди 4 месеца

Трябва да е тая мн.заплата за да е адекватна на ценните които за храна са по високи от на запад " лично съм го видял" които е млад и здрав на запад работа колкото искаш и се плаща които е болен и стар за него спасения няма това е горчивата истина

14

Анонимен

преди 4 месеца

А на останалите, които работят НЕ на минимална заплата им се вдигат осигурителните вноски с 20%. Честито! Най-лесно се доят съвестните данъкоплатци

13

Анонимен

преди 4 месеца

Недоволни са само дебеловратите работодатели, които искат да плащат колкото се може по-ниски заплати, за да изгонят от България и малкото останали българи.

12

Само бакшиши искат

преди 4 месеца

До Ротация на шишЗа държавните хрантутници е много голям проблем. Никога.

11

Анонимен

преди 4 месеца

Ами като са недоволни ги оставете на старата от 780

10

Фед Красивия

преди 4 месеца

До 8 недей да викаш за фирмения оборот,че както винаги плещят най-много тия дето не знаят.Ако работното време ти е до 20:00 и до тогава си *** 3000 лв,идва НАП и ако ги няма в касата,чукнатите пари си изгорел во веки веков.Така,че ти отпада простотията за оборота!!!Казал съм,който лае да отвори фирма,ше спре да лае още първия месец.И то от тия дето вдигат МРЗ ,че да си вдигнат командировъчните само!!!

9

Анонимен

преди 4 месеца

Да ожалиш закъсалия бизнес който не може да извади 100-200 обезценени лева на ранотник...Такива "бизнеси" е по добре да им теглиш чертата и да отиват в канала!!! И да мантрата " те толкова работят " сме я чували...

8

Анонимен

преди 4 месеца

Парите не са важни, стига с тая меркантилност! Важното е, че ще летим в Шенген и ще обслужваме сирийци.

7

Чужденец

преди 4 месеца

То заплатите в Бгто са и без друго по-големи от работата която се върши. Сега съвсем ще закъсате..

6

Анонимен

преди 4 месеца

Наистина се чудя на хората които все още се цанят да бачкат за български мутро-чорбаджия изедник, който им "дава" 1000-2000 и очаква да му целуват за тях, докато той харчи фирмения оборот като джобни.

5

хи-хи-хииии......

преди 4 месеца

С такава заплата, след една година ще е мор, нали ще въведем евракиса!