24

НЯМА ИИ

преди 6 месеца

В момента не могат да се намерят хора за елементарни неща! Най трудно е да намериш хора които могат да работят с ръцете си! Качествени майстори. Да ти свърши работа. За ремонти, за строежи, за поддръжка на съоръжения. В производства. Механици, електричари, инженери които да могат да работят на терен с машини и механизми. Заварчици, специалисти металообработване, да могат да работят със съвременните машини, cad проектиране, лазерно рязане, cnc, и много др. да не ги изброявам. Ами в болниците?

23

Анонимен

преди 6 месеца

Като човек работещ в ИТ сферата от 2007г. мога да ви кажа че ИИ няма да замени абсолютно нищо и няма от какво да се притеснявате. В момента даже има криза и застой при технологиите. Всичко което ви го представят за голяма новост всъщност са стари разработки от преди 20 години. Почти нищо ново не е измислено през последните 10 години. И сами можете да видите провала при автоматизацията на транспорта, при обслужването на клиенти със чатботове и др. В бъдеще ще има все по голямо търсене на ХОРА!

22

Хахахахахахахахахаха

преди 6 месеца

До Здравеняк с макаров, вече има робот, който спаклова. не учете занаят! Учете да управлявате машините! Иначе те ще управляват "истинските мъже", които ще се гърчат от глад и нямане!

21

Анонимен

преди 6 месеца

Учители, преподаватели също.

20

да 21

преди 6 месеца

Е ние вече избрахме изкуствен интелект. Засега е чат бот, но има време да се развие.

19

Анонимен

преди 6 месеца

Да изберем ИИ за кмет на софия и общински съвет :д

18

Аудио

преди 6 месеца

Купио съм ауди, ни съм знао що ме чека да е за нега загрижена мющерия нека!

17

Гоуфу

преди 6 месеца

Вози Лоша църног голфа двойку! И у голфу харава девойку! Турбо дизел, менач с пет бързина, осемдесет девета година!

16

Анонимен

преди 6 месеца

До Цветан Фиков - Айшетата никога няма да си загубят работата. Не и в БГ.... Иначе ше вдигат революция.

15

гост

преди 6 месеца

Да му мислят водопроводчиците ...

14

Здравеняк с макаров

преди 6 месеца

Стига с тези програмисти 5 месеца не мога да намеря квалифициран заварчик за направата на огради и заграждения. Учете занаят български момчета, стига с тези професии на нежните пръстчета и чукане по клавиатурата. Бъдете истински мъже...

13

Анонимен

преди 6 месеца

Бармани? Тази се шегува ))

12

Програмист

преди 6 месеца

Извинявайте, но тази изобщо има ли какъвто и да е интелект или chatgpt и е написал сценария за интервюто? Какво значи "базов програмист" ? Нещо като базов лагер на еверест или ?

11

Анонимен

преди 6 месеца

Нямало било да измести лекарите в следващите 5-10 години. Глупости, със сигурност може да ги измести, проблемът за това не е технологичен. Лекарите може да бъдат запазени с политическо решение, а не защото действително биха били нужни.

10

Анонимен

преди 6 месеца

Браво на Коментар 1!!!! Да обясним на г-жата, че е няма как да се твърди, че една дейност е професия, ако в нея не е заложен човешкия интелект. А пък тя, ако иска, нека си купува месото във вакуум, а не нарязано пред нея от човек, с интелект!

9

Тихомир Гърмидолски

преди 6 месеца

Не е нужно да чакаме далечното бъдеще, и днес БАРД дава по-разумни отговори от куп политици, интелектуалци и журналисти.

8

Цветан Фиков

преди 6 месеца

Значи Айше остава безработна, като пратят робот да мете улицата. Въй, въй, въй

7

чудя се

преди 6 месеца

Тази женица във видеото дали има интелект?

6

Анонимен

преди 6 месеца

Склададжиите бачкатори с БМВ Е60 на 1600 лв заплата в Лидл какво ще правят ?

5

афроамериканец

преди 6 месеца

Метачите да са спокойни за бъдещетето си, да му мислят някои други, които могат успешно да се заместят от изкуствения интелект.