328

Анонимен

преди 5 месеца

......Ръцете и устата ви да изсъхнат, ако съборите или преместите паметника........ Брех, да му се не види, кълнете като дърта ц..ганка, може ли така. Този памятник е построен през 1954г. от Вълко Червенков - в знак на благодарност към съветската армия за "освобождението". Та, ако ни обясните как са ни освободили и защо това е нещо добро. На практика са ни освободили от свободата и от прогресивно развитие през следващите 50-тина години.

327

Анонимен

преди 5 месеца

Двойните игри на чърчил са били ясни на сталин , историята го доказва.

326

До Анонимен 342

преди 5 месеца

Как кое му е спешното, важното е да се махне паметника, иначе председател на СОС може и до догодина да си избират, софиянци ще почакат. Пари за почистване на улиците няма, ама за събаряне на паметници - бол!

325

Анонимен

преди 5 месеца

Навсякъде в ЕС се натрапва пълзящо обезличаване на народите и нациите, изтриване на паметта за миналото. Това е по много причини, всичките от тях са във вреда на сегашните водещи сили там. България не бива да се асимилира, не бива да се допусне ферерализация на ЕС и обезличаването ни. Образецът на американски щати, който го има поне от век и половина, не е добър. В природата добро е разнообразието. Еднаквостта, вкл. на мисленето и действието, е признак на упадък и приближаваща нула.

324

Анонимен

преди 5 месеца

Кое му е спешното, чудят се каква глупост да измислят. Луд умора нема, само се поти.

323

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 340 Пише се ЧърчИл и всички действия на Същзниците са съгласувани със СССР. Всъщност, *** (личния предствител на Сталин при Съюзниците) пише, че Сталин е настоявал бомбардировките над София да продължат "за да се вразумят упоритите българи".

322

Анонимен

преди 5 месеца

За да се направи картофена нива..... Както е искал Чърчел за София!

321

Анонимен

преди 5 месеца

Колко би струвала една такава дейност, каквато са я замислили? КОЛКО? Колкото бюджета на всички филхармонии 8 симфониети в страната поне! Най-малкото, във време, когато трябва да се стремят към намаляване на неспешните разходи, такова действие е противонародно!

320

Анонимен

преди 5 месеца

До ГЛУПАВ ПАМЕТНИК - Няма глупави паметници, има глупави хора!

319

ГЛУПАВ ПАМЕТНИК

преди 5 месеца

Но комент!

318

Анонимен

преди 5 месеца

Дедо ви бай дъм дъм дъм като напълни памперса в народното ще се избият кой да бърше първи.

317

Анонимен

преди 5 месеца

Старият сценарий: 1) Събарят се паметници и се налага нов прочит на историята. 2) Забраняват се книги и информационни източници (най-добре публично горене) 3) "Позитивна" дискриминация срещу бивши "подтисници" 4) "Който не с нашето патриотично движение е против нас" 5) Лагери/затвор за "предатели" на движението 6) "Провокация" която е извинение за завземане на власт с извънредни мерки. 7) Да живее спасителят на нацията (Хитлер, Сталин, Батиста, Шах Пахлави, Пиночет, Зеленски, Путин и т.н.)

316

СМЕХ...

преди 5 месеца

Мъката с тоя паметник ще е същата , като с купчината гранитни камъни пред НДК....НО , В КРАЙНА СМЕТКА , ЩЕ ГО МАХНАТ , ЗАЩОТО ГЛУПОСТТА НЕ Е ВЕЧНА!

315

Анонимен

преди 5 месеца

Във белия дом като някой пръдне започва да мирише из цяла София и околностите.

314

днеска има утре няма

преди 5 месеца

Трябва да ми плащате за образователните ми коментари.

313

Анонимен

преди 5 месеца

Никакво местене .... Един залп от град и да се приключва !!!

312

Анонимен

преди 5 месеца

Българските медии не са независими, какво очаквате от диванните историчари

311

дивашкия запад

преди 5 месеца

Гурлю гурлю гурлю гурлю..... крещеше една аризонска юрдечка мислейки си че някой я чува.

310

Анонимен

преди 5 месеца

"Съществуването на този паметник е толкова нелепо като да има паметник на"... Роналд Рейгън в София... чакай, ама то има такъв. Има и паметник на американските пилоти бомбандирали цивилни в София. Много двуличие и цинизъм демонстрират тези които искат да рушат паметници.

309

Дрън, та пляс

преди 5 месеца

Уважаеми, плещите глу..сти.....Руснаците от Украйна, т.е. днешните украинци, от горди основатели на Руската империя със столица Киев. Руската "империя" е провъзгласена през 1721г., при Петър ; преди това Московско княжество и царство и няма абсолютно никаква връзка с т.н. Киевска Рус (кабинетен термин, като славянството, например). Украинците - горди основатели...... Пфу.