51

Какво се чудите!?

преди 6 месеца

Последните три години децата са подложени на абсолютен терор срещу изграждането им като личности - внушава им се, че имат само права, че са неприкосновени, че никой няма право да им държи сметка - нито за поведение, нито за учене; че родителите им са длъжни да ги издържат, да им купуват скъпи вещи, а те да мързелуват; че могат да бият когато си искат било то съученици, случайно подбрани младежи или полицаи! Какви резултати чакате от така напомпани младежи!?

50

Христо Христов

преди 6 месеца

Това обяснява защо подкрепата за ЕС и НАТО на изборите на 2 Април е толкова голяма...

49

Бай Х

преди 6 месеца

явно мин на образованието се справя много добре .... не се шегувам и като добавим отпадането на домашните ....и облекчаване на натоварването на учениците ....тенденцията ще продължи и мотото "да върнем родителите в училище " - пълен Ъпсуртмии първо дайте да върнем учениците в училище

48

Някой си

преди 6 месеца

На сериозна възраст станах педагог. Предметът няма значение, наблюдението ми е общо. Най- деструктивни в час са децата, които са събрани от социалните и върнати в клас. Все едно да затвориш диво животно в зоопарк. Следващите са онези на родители в чужбина. Накрая са на парвенютата и псевдоинтелигентните. Учителите не преподават. Те се молят да успеят 10 минути да говорят по темата на урока. Нивото на разбиране на децата е ниско, защото масата не отварят книга да прочетат. Общата им култура е нул

47

И още, драги другарю

преди 6 месеца

Днес всеки може да запише желана специалност и да избира в кой университет да е това, също и да решава дали да следва у нас или в чужбина. Спомни си как отличници подсмърчаха пред т.нар. "стена на плача" с резултатите от класирането след кандидат-студентските изпити - някакви правоимащи влизат с тройки в престижни специалности, отличникът, кандидатствал на общо основание чака да падне балът, та да се запише където успее. Или отива в онези специалности на МЕИ и МГИ, дето никой не ги искаше.

46

До Драги другарки и

преди 6 месеца

Не позна! Точно в периода на демокрацията вече е възможно да запишеш детето си в езикова гимназия. Нещо, за което и на сън не мажеха да мечтаят 99% от отличниците преди 1990 г., защото местата там се пазеха за нечии деца. В годините на демокрацията можеш да пратиш детето си в частно училище, а не да го задължават да седи на един чин с чедото на едни, дето не са слезли още от клоните на дърветата. Нямам предвид само екзотични такива, има и нашенски.

45

Боби

преди 6 месеца

Пускай Преслава!

44

Нищо де

преди 6 месеца

В сферата на образованието нали все реват, че взимат ниски заплати?!Вместо да им увеличават,трябва да им намаляват заплатите. Резултатите от обучението им го показва ясно.

43

Не там е проблемът

преди 6 месеца

Проблемът не се състои в посредствеността на масата, съпоставена с елита. Проблемът са онези 20% подрастващи с българско гражданство, които не завършват основно образование, а всеки пети от тях дори не е стъпвал в училище. Точно тези държавата ги хрантути с парите от нашите данъци, а те за благодарност още в пубертета започват да създават проблеми и после за работа не ги търси през целия им живот!

42

1262

преди 6 месеца

Ами като след девети е ликвидиран цветът на нацията са останали да дават поколение разни там шумкари, овчари, кавалджии, полски свирачи и пр.неграмотници. Е това е поколението им.

41

Анонимен

преди 6 месеца

Ся учителите и училищата с най-ниски резултати да бъдат проверени и да има последствия, защото ако един учител си знае материала и го е предал на учиника, тия реформи няма да имат чак такъв резултат.

40

Евроатлнтически гей

преди 6 месеца

Нищо, важното е да продължаваме да твърдим, че социалистическото образование произвеждаше само ***

39

Драги Другарки и

преди 6 месеца

Другари управляващи,посочете една област от живота у нас през последните 34 години,в която ние да не сме се ПРОВАЛИЛИ!!!Ония там лозунги - ЕС,НАТО,Шенген...,за вас оставете,и като обикаляте телевизиите с тях се кичете и на ум и разум не ни учете!!!Колкото и да се мъчите,ерчите и пъчите,викате,врякате,скачате или подскачате,НАРОДЪТ не е толкова глупав,*** или ***,да не разбира,в каква каша,блато или тиня,"благодарение" на вас се НАМИРА!!!

38

От къде накъде?

преди 6 месеца

По каква логика се взима средноаритметичен резултат? Имаме определен процент тийнейджъри, които на всякакво международно състезание ще сложат всекиго в джоба си и ще се класират винаги на едно от първите три места. Това, че една голяма част не обичат да смятат и нямат изграден навик да четат, какво означава? Означава, че още на 14-15 г. си проличава кой ще бъде работник и още тогава трябва да му намерят добър техникум, за да стане добър изпълнител и един ден хем да е полезен, хем да печели добре

37

БА-ДУМ-ТССС!

преди 6 месеца

...Изненада!... за никого.

36

нафърфорий

преди 6 месеца

По този принцип "Реформирахме" и държавата, и ударихме Дъното на Дъното!!!!! С тези "ударни темпове" на обществена и културна деградация, скоро ще стигнем и задминем и Сомалия!

35

Анонимен

преди 6 месеца

А после накои хора твърдят, че сме нямали политическо образование в България!? Всички тези деца са отличници, бъдещи управленци!

34

IQ 3.14

преди 6 месеца

писа навремето беше институт дето учеха шизофреници как се връзват жици, наричан от обитателите на студентски град "приют за изпаднали студенти"

33

Шок и ужас?

преди 6 месеца

Хайде да не се шокирате толкова. 90-те бяха последните години, през които имаше адекватни учители и децата имаха респект към образованието и учителя като авторитет. След това, новобогаташите научиха децата си да третират учителя като нищожество. Някои учители имат също вина, понеже бяха смачкани и не заемаха ясна позиция срещу това. Сега вече, нещата са изпуснати. Учители стават куцо, кьораво и сакато за сигурната заплата. Не ги е еня кой какво е научил. Часовете са една пародия на процес.

32

Идеалист

преди 6 месеца

Ще станат политици!!!