184

До 192

преди 5 месеца

И как разбираш кой си върши съвестно работата? В тази професия работиш с това, което ти дадат. Не си избираш учениците на база таланти и интелигентност. Все едно на мениджър на програмистка компания да му докарат един пазач, един склададжия, един шофьор и един софтуерен инженер и да искат същите резултати както на мениджъра, който има 4 софтуерни инженери в екипа си.

183

Къде ги бе

преди 5 месеца

До БългаринМайка ми е с 40 години стаж. Касиерка е за СБУ в района си (250/м), частни уроци знам да са давали не повече от 3% от хиляди учители познати (баба, дядо са учители), а дори и да даваш са ти 25-30/час и не виждам да издържиш повече от 20 на месец, екскурзия да организираш не остават за теб повече от 150 лв (а такива са 2-3 на година), а там носиш отговорност за *** под 18 с малко мозък (демек 35 лв на месец отгоре при 3. Сложи и 1,7 чиста заплата и всичко и си на 2400 МАКСИМУМ!!!

182

АРИЙСКИЯ КХМЕР

преди 5 месеца

А в Мексико 20 000 Долара

181

нелепо сравнение

преди 5 месеца

Заплатата трябва да отговаря на качеството на произведената продукция. В случая училищата ни бълват неграмотни, агресивни екземпляри, повече на "ти" с последните видове опиати, отколкото с учебния материал.

180

Анонимен

преди 5 месеца

Аз съм съгласен да има учители които взимат 4000 евро, но заплатат им да не е е 4000 хиляди за всеки, а само за тези които си вършат съвестно работата.

179

До 187

преди 5 месеца

В Япония където започнеш работа, там се и пенсионираш. Това е за абсолютно всяка професия. И там всеки работи по 70 часа на седмица. Няма не искам или ще търся друга работа или при друг работодател. Първият и последният ти работен ден са в една и съща фирма, корпорация, държавна работа или училище. Ако не започнеш веднага след като си завършил, ставаш част от загубеното поколение. Вече посмъртно не можеш да си намериш работа, защото наборът ти вече и бил нает.

178

Анонимен

преди 5 месеца

Всяка една професия сравнена с Германия ще изглежда по същия начин. Германия е Германия, България е България. Само цените на имотите са настигнали немските.

177

Анонимен

преди 5 месеца

До БългаринЧАСТНИ УРОЦИ ВИНАГИ ЩЕ ИМА И ТРЯБВА ДА ИМА.

176

Като гледам

преди 5 месеца

Неграмотните по форумите мисля, че трябва да връщат пари, а не да се сравняват с немски учители!

175

Анонимен

преди 5 месеца

"Японските учители работят от сутрин до вечер, дори когато децата приключат с часовете", сподели Кадзуйоши Кано, директор на училище в Япония. Там учителите са държавни служители и получават твърда заплата. "Стига, стига да не търсим лукс", казва Кано." Ето това е : от сутрин, до вечер!!! Тук приятелка учителка работи 4 часа, после фризьор , козметик, йога, после кафенце по женски... нали трябвя да се поглезим... 1700 са им много за това кратко раб. време.

174

Българин

преди 5 месеца

Да не говорим също, че учителите в България изкарват по още една заплата месечно от частни уроци, екскурзии и други извънкласни дейности.

173

Българин

преди 5 месеца

У нас 1700 лв са много повече от 4000 евро в Германия. Предвид факта, че 90% от българите живеят в собствени жилища, а 90% от немците - в такива под наем.

172

ссс

преди 5 месеца

До тралалаАко всички мислят така, значи никой нищо да не върши качествено и да взимаме заплата за нищоправене. Освен това нивото на учителите е изключително ниско, та и да искат не могат да образоват добре каквато и заплата да получат. Същото важи за лекари, адвокати, б.служители, за държ.адм да не говоря.

171

Анонимен

преди 5 месеца

" Брутната учителска заплата у нас е 1709 лв. " ...т.е. нетната е 1326 лева. Хайде да четем какво е написано.

170

преди да вдигнат

преди 5 месеца

заплатите майка ми като учителка вземаше 800 лева преди няколко години

169

Анонимен

преди 5 месеца

От тези 1709 лева, след плащането на осигуровките и данъка, остават 1326 лева, което е 678 евро. Много ли е?

168

Баба.

преди 5 месеца

Една учителка по литература ( директорка в едно село) не знаеше , че Бенковски не е доживял до Освобождението! Но искат всички! Случая е от " Стани богат" .

167

тралала

преди 5 месеца

До сссЯ па ти! Дали може онази празнина между двете ти уши да осмисли, че кат' учителите са ниско платени, ще имаш необразоновано общество, а кат' докторята са ниско платени, първо няма да ги има и второ, обществото ще е болно, а от там и Економиката нема да я има и в следствие на туй нящо, ти отново ще си броиш стотинките?!

166

Анонимен

преди 5 месеца

Да отидат в Германия, само, че трябва да изучават 5 години немски, не те бъкел не знаят!

165

j

преди 5 месеца

До Бай Пешо Проста сметка, при 4к Евро , нетото е 2.5К, в сравение с тези у нас 900 евро нетни кинти..... и сега става интересно, че месечните разходи при швабите са, ако не по-ниски, то поне същите, като у наше село.... И кат' си такъв дървар, ходи ти стани даскал.... Крайно време е да стане ясно, че ако някой иска качество, трябва да си плаща за него..... Заплатите им трябава да са поне 3К лева, за да се изисква качество от тях...