28

Алекс

преди 6 месеца

До пияница мистик Жигулата не е кражба.СССР плаща за правото да произвежда ФИАТ 124.Завода в Толияти е построен от ФИАТ.Всичко е легално.

27

опетков

преди 6 месеца

В нашето ДС имаше специален отдел, наречен НТР-научно-техническо разузнаване, което се занимаваше с кражба на технологии, лицензи, патенти от Запада и ги предаваше на руснаците. Обикновено използваха за тази цел учени от ВУЗ и от БАН, които бяха командировани на Запад за "научен обмен", специализации или докторантури. Откраднаха много неща, но като цяло дейността им беше безсмислена, защото след побългаряването или порусначването нещата, които излизаха на бял свят бяха много далеч от оригинала.

26

Алекс

преди 6 месеца

И въпреки кражбата на технологии,СССР не успя да направи надежден самолет.След две катастрофи Ту-144 беше изведен от полети с пътници."Конкорд" летя успешно до 2003г.Единствената катастрофа е причинена от неоригинална част изпаднала на пистата от друг самолет,която причинява разкъсване на гумите на Конкорда.Това е потенциала на чебурашките.Кражба,копиране и пак не става.

25

Знаеме се

преди 6 месеца

Американците първи излетяха в космоса с астронавтите Майкъл Чесън и МиГ Джагър!

24

bl

преди 6 месеца

Евтина пропаганда за ***. Прословутият запад винаги е бил назад по отношение на свръхзвуковата авиация. Те и до ден днешен нямат нищо което да се сравнява със съветските МиГ-31 или Ту-160, на практика стари самолети но все още непостижими като технология за "напредналия" запад.

23

Анонимен

преди 6 месеца

Ту 144 е полетял за първи път през 1968, а Конкорд 1969... и в експлоатация съответно 1975 и 1976. Интересно как така руснаците са копирали? Дали пък не е обратното?

22

Анонимен

преди 6 месеца

Французите най малкото нямат титан за да направят този самолет.Аеродинамиките са различни а идеята идва на американците от боините самолети да използват технологията за граждански.После французите и руснаците почват работа по пректа като си сътрудничат.Само по двигателите не са обменяли информация.Има кадри дори в нета как ходят руснаците в френските заводи.Руския е много по раличен.В Русия правят революция в газогенерацията което може да направи този проек изгоден в бъдеще.Това е труане на опит

21

Анонимен

преди 6 месеца

"Статията" е пълна с неточности. СССР не са се опитали (както твърди заглавието), а са откраднали плановете на Конкорд. Първият полет на Туполев е два месеца преди този на Конкорд. Да не продължавам нататък. Да не говорим и за това колко ПРОСТАШКИ НЕГРАМОТНО е написан целият материал, без никаква логическа връзка между отделните части. Нелооооо, колкото и време да мине, няма да се научиш.

20

Анонимен

преди 6 месеца

Добре, че е гугъл транслейт, че да може да си заработвате стотинките. Това изречеине направо кърти мивки "когато пожар в шасито причини един от френските самолети да се разбие". И цялата статия е така. Изчитайте поне какво излиза след превода....

19

Анонимен

преди 6 месеца

Шпионин е бил Ким Филби, убеден комунист, помогнал много на СССР, изтеглен в Москва, но неприет от руското общество, живял сам, награден посмъртно с орден герой на СССР, в Англия смятан за предател! Никой не харесва шпионите!

18

пияница мистик

преди 6 месеца

Opките от Мордор АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ СА ИЗМИСЛИЛИ ДО ДЕН ДНЕШЕН!!! АБСОЛЮТНО НИЩО!!! Всичко им е кражба. ТУ 144, кражба на КОНКОРД и то крайно неуспешна кражба. Жигули, кражба от FIAT. Дори атомната им бомба я имат благодарение на кражбата на евреите комунисти от САЩ - Етел и Юлиус Розенберг и още няколко от комунистическата им партия. Руснаците са най-големите мизepници в целия свят, но с най-голямо самочувствие, благодарение на кражбите си от нормалната цивилизация и лъжите си

17

Анонимен

преди 6 месеца

На лъжата краката са къси ! Как е контранастъплението ?

16

Анонимен

преди 6 месеца

Пълни глупости . Двата екипа си сатрудничат по проектите мисля че по идея на Де гол . Аеродинамиката е различна . На фревнския самолет двигателите и съответно натоварването са на крилете . Доста по различно е . И руснаци са ходили в френските заводи и французи в риуските . Американците се отказват . А конкорт са продадени за един долар броя защото авиокомпаниите не искат да ги купят .

15

Я

преди 6 месеца

Всъщност самолетите са доста различни за хората които се интересуват от авиация и този пропаганден филм или материал е обида за интелекта на зрителите. Всъщност не е обида отдавна няма интелект...

14

въпросчета

преди 6 месеца

Кой от двата самолета е създаден първи ТУ144 или конкорда ? Кой лъже на дребно в статииката ? Това лъжене ще помогне ли на контранастъплението ?

13

Анонимен

преди 6 месеца

А краварите какво откраднаха от МИГ23 ?? А кой създаде първия самолет с променлива геометрия на крилете и откраднаха ли краварите идеята и дизайна ?

12

Анонимен

преди 6 месеца

Ъъъ, докато в Япония имаше телевизори из Лексусите, СССР тамън въведе тоалетната хартия. Готлашка Русия, наследник на СССР е около 50 години назад от развития свят. Гледаме какво се прави там- Москвич, Лада. Паралелно Тесла, Мерцедес итн. Бедняци няма какво да направят, освен да крадат и да плашат света с ядрени оръжия 30 години след като САЩ има 5000 от тях.

11

Анонимен

преди 6 месеца

Я кажете за контранастъплението ? Нали тук го пропагандирахте толкова усърдно !

10

Анонимен

преди 6 месеца

Не се опитаха, направо *** го откраднаха

9

ОТКРОВЕНО ЛЪЖЕНЕ

преди 6 месеца

Абе днес бг, вече и откровено лъжене ли изисква Посолството ? ТУ144 е първи и в тоя ред на мисли , кой от кого е крал ???