19

Анонимен

преди 9 месеца

Алтернативна валута на долара съществува отдавна, нарича се Евро.

18

Анонимен

преди 9 месеца

ПЪРВО ЕВРОТО ИЗРИТА ДОЛАРА СЕГА И БРИКС ИЗРИТА ДОЛАРА

17

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 16 - Същите приказки са се разправяли за немската марка и за щатския долар.

16

До 15

преди 9 месеца

Нищо не правят и няма да направят. Не разбираш как работят парите и затова си бедна мишка.

15

Анонимен

преди 9 месеца

НЕ Е ОПИТ, А ФАКТ. ДОЛАРЪТ ВЕЧЕ НЕ Е НА ПЪРВО МЯСТО.

14

Анонимен

преди 9 месеца

До 9 Това е мкого елементарно мислене. Това да не ти е кварталната дюнерджийница ? Спирате да ядете и край. Руската рубла ли ще е резерва ? С тоя режим или обезценяване? Или ЮРската ?Ти акъл имаш ли :))) тея в брикс са се учили при тея от САЩ :)) Комикк

13

Анонимен

преди 9 месеца

До До dabe 12 - Правят го сега, защото Китай и Русия, преди 10 години бяха в пти по-слаби икономически и военно.

12

Анонимен

преди 9 месеца

Според "експертите" гроздето е кисело.

11

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 1 - Световната валута зависи от 3 важни фактора - Икономикта, дипломацията и военната сила на странта, която емитира дадената валута. Както е имало силна биртанска валута и е оттъпила на долара, така ще се случи и с долара. Случи се на Аглия, на Франция, на Холандия, на Испания и на всички "силни на деня".

10

До dabe

преди 9 месеца

Ако беше толкова лесно, щяха да го направят още преди 10 години. Защо не са го направили? Или си мислиш, че си много умен и откриваш топлата вода?

9

Анонимен

преди 9 месеца

Че той и сега доларът си има стотици алтернативи. Ако прибавим и криптото, стават десетки хиляди. Никой не те кара на сила да го ползваш.

8

Black Mesa

преди 9 месеца

Снимката е идеална за хибридна обложка между главни персонажи в Half-Life (Eli Vance ) и GTA V (Franklin Clinton)

7

Dabe

преди 9 месеца

Защо да не може ? Спират да търгуват с долара и за 5г. безполезните зелени хартийки ще им падне цената. Не е нужно да създават единна валута която да се бори с долара ще си използват техните валути в тяхна разплащателна система. 90% от ресурсите са при тях ще купуваш в каквато валута ти кажат ясно експерта.

6

Пффф

преди 9 месеца

Аман от икономисти завършили УНСС. Резервните валути са Долар, Евро, Швейцарски франк, Британски паунд, Йена и Юан. Защо държавите предпочитат да търгуват в американски долар измислените икономисти не могат да ти кажат. Икономиката като наука няма нищо общо с финансите и икономиката на парите. Никога не учете измислената специалност като икономика, защото ще станете бедни мишоци. Попитайте 20 годишни инвеститори на борсата и те ще ви кажат защо всички предпочитат долара.

5

Анонимен

преди 9 месеца

хехе пак форумните разбирачи са се издрискали по въпроса

4

Анонимен

преди 9 месеца

Това се говори от вече година и нещо.

3

Анонимен

преди 9 месеца

ЮАР западат и са поканени от куртоазия. Индия и Китай си дърпат чергата към себе си. Бразилетата са икономическо протежение на САЩ, ква валута бе, само ентина пропаганда в икономически притисната държава, нищо друго.

2

Анонимен

преди 9 месеца

Чакайте сега. Значи събрали се 5ма бедняка, където държавите им потънали в мизерия , корупция, бедност и тн. И решили да клатят световните финансови пазари? Тея хора ,какво са дали на света последните 100г ? Някой да ми припомни? Т.е. те нямат нищо революционно като идея просто искат да са като запада и да лапат ,като тях Ама без нищо да са измислили? Е мерси. От къв зор ще сменям долара с валута на 5 дни от икономически бедни държави? Утре да нагълтаме вода и ние.

1

Анонимен

преди 9 месеца

Реално няма! За да стане това, или Китай трябва да опитат да въведат юана като световна валута, подобно на долара, но дори те май не искат да го правят, или БРИКС трябва да си създадат своя собствена валута, което ще е много - много трудно, предвид тоталните икономически неравенства между голяма част от страните в БРИКС