111

До Истината 161

преди 10 месеца

Не знам дали граф Игнатиев е бил българомразец,но най-големият българомразец е бил Чърчил, ако е зависело само от него, сега нямаше да има държава България на картата.Не казвам,че ролята на Русия за БГ-история е 100% положителна,но е поне 80% положителна, докато ролята на Англия и Франция(любимите ви западни държави) е 100 % отрицателна. Дори САЩ имат по-добро отношение към България отколкото двете стари западни империи(Великобритания и Франция).един президент Уилсън през 1913 г. е защитил БГ.

110

До Общ европроект

преди 10 месеца

не е така, по време на руско-турската освободителна война Великобритания е била на страната на Турция, това се знае и е документирано.Не всички велики сили тогава са били на страната на България!!!

109

da

преди 10 месеца

Не съм му фен на проф.Близнашки, но в случая е 100 % прав..............не трябва да се променя националния празник 3-ти март, сегашната политическа класа иска да пренапише историята, да заличат ролята на Русия за България в главите на младите поколения................а това си е национално предателство................извършено от ГЕРБ, ПП, СДС, ДБ и протурската партия ДПС.

108

Общ европроект

преди 10 месеца

Освобождението на България е общ европейски проект на Великобритания, Австро-Унгария, Германия и Русия. Европа решава да сключи договори за окупиране на Босна и Херцеговина от Австро-Унгария. Договорът на Великите сили е да се изпълнят решенията на Цариградкста конференция, Русия да участва военно, Западна Европа участва политически.Решенията се вземат общо от Европа и след победата на Русия, се свиква Берлинския мирен конгрес. Само необразовани калинки от Подмяната и Психодесните не виждат това

107

АЛЕКСЕЙ НАВАЛНИ

преди 10 месеца

Турците и Шведите Индо-Българи, заклаха 5 хиляди човека в Батак и Перущица = 1876 година, по врме на Априлските Бунтове...ПОСЛЕ---СЛЕД 1 ГОДИНА И 4 МЕСЕЦА--АВГУСТ 1877 год...-заклаха 15 000 (15 ХИЛЯДИ !!!) човека в Стара Загора !.......БИЛГАРИТЕ СТЕ СРАМ ЗА ХРИСТОС , И ЗА ВЕЛИКА РОССИЯ !

106

Анонимен

преди 10 месеца

Да, г-н професоре. Обществото ни е фатално разделено и това не е от днес. Още преди половин век една недоучена, много ограничена женица, сродена чрез брак с Митко Григоров от някогашното Политбюро, реши да осакати живота на една твоя далечна роднина и я изолира от всякакъв вид научна работа. Направи го от злоба и завист. Това се случи в БАН и никой нищо не направи за да помогне на роднината ти, да не би онази да ги наклепа пред М. Григоров. Тази несправедливост се помни.

105

Истината

преди 10 месеца

Никаква българска държавност не е възстановена на 3 март 1878 година.В договора няма България, има територия, която е определена като руска губерния. И това събитие си го харесвате като национален празник? Нетърпимо е руски лакеи се отричат от народа си и на 3 март, особено на 3 март. С един замах се изгаврят с творците на българското Възраждане.

104

Истината

преди 10 месеца

Реално на 3 март 1878 година в селището Свети Стефан се подписва предварителен договор между две евроазиатски империи, с който се прекратява войната помежду им и се уреждат взаимоотношенията им. При подписването на договора не е допуснато участието на българи, а резултатът от него е заменянето на османската власт с руска окупация. Не може това събитие да е национален празник

103

Истината

преди 10 месеца

На тази дата празнуваме договор, измислен от Граф Игнатиев доказан българомразец. Създава се един блян за българина Санстефанска България, който е непостижим. Няма никаква освободителна война идеята на Игнатиев е да има федеративна държава на Сърбия и България с водещ сръбски елемент. Крайно време е българинът, който си татуира Левски и Ботев по ръцете и краката, да опознае малко историята си.

102

до 158

преди 10 месеца

Историята се пише от победителите, но се коригира от политиците.

101

Истината

преди 10 месеца

Те вече се активизираха било кощунство да сменяме националния празник с 24 май, било родоостъпничество, предложението разделяло нацията. Сякаш на 3 март тя е единна и слуша в захлас глупостите на Румен Радев от Шипка как в "освободителната война загинали 200 000 руснаци за българското благоденствие. Медицинският доклад до императора казва друго - 49 104 са умрели от болести, 1360 след нещастни случаи, а 11 905 в битки.

100

Анонимен

преди 10 месеца

Историята се пише от победителите.

99

Комунистите съсипаа

преди 10 месеца

Държавата

98

Анонимен

преди 10 месеца

Ако не бяха руските комунисти щяхме да сме Швейцария на Балканите.. Но сме изтеглили късата клечка.

97

Анонимен

преди 10 месеца

Кой го нарича така? Самият Ивелинчо ли? Автореклама. Мерси. Няма да ида.

96

Програмист

преди 10 месеца

Ивелин Михайлов е направил повече от всички българи взети заедно - който не вярва да отиде в Неофит Рилски - наричат го Швейцария на Балканите

95

Софиянец

преди 10 месеца

Ивелин Михайлов е най-великият жив българин!

94

Продьлж пеша

преди 10 месеца

Сега се чудя - шиши няма ли да искара, пак протежетата си - кирчо и ристе да ни сьберът да викаме - мутри вьн, лято е времето е хубаво защо да не искараме някой лев и бира

93

Анонимен

преди 10 месеца

Неудачници събота вечер е, още ли бистрите политиката ахахахахаха

92

Българин

преди 10 месеца

Не мисля, че националния ни празник трябва да се променя от шепа хора, за които със сигурност може да се каже, че не определят това какво мисли народа. За такива неща, трябва да има референдум. Колкото и да се опитват да ни покажат, че от нас нищо не зависи като народ и ни забраняват правото на такъв. Да питат народа кой празник да е национален празник и каквото решат хората.