443

Относно снекбар МаЗу

преди 10 месеца

Като си правят реклама в интернет, редно е да посочат освен средната цена на порция (20-30 и 30-50 лв), също и това, че предлагат премиум блюда на топ-цени.

442

В друг сайт прочетох

преди 10 месеца

, че става дума за снек-бар (това в превод означава закусвалня!) "МаЗу" на крайбрежната алея във Варна. Потърсих в мрежата материали за това заведение. Намерих няколко. В най-новия пише, че цената на порция излиза средно по 30-50 лв за възрастен. В по-стари материали обявената средна цена е 20-30 лв за възрастен и 10-20 лв. Потърсете и ще видите. Не можах обаче да намеря меню на това заведение, което да е качено в мрежата и цените на всяко ястие да са посочени.

441

Марсел Попов

преди 10 месеца

Цъpвyлю си е помислил че се намира на хоремага в селото си .мислил си е че ще му излезе йевтинкоу ,хахахахаха.

440

Анонимен

преди 10 месеца

Кой пък ще се забие точно във Варна на почивка..

439

Да допълня...

преди 10 месеца

Пържолите са пътували от САЩ със самолет. Добре че семейството не са поръчали меча *** от Русия.

438

Факт

преди 10 месеца

Имал-дал. Повече ме е грижа за пенсионерите. Този някак си ще оцелее.

437

Анонимен

преди 10 месеца

100 грама рибай в София може да стигне и 100+ лв. Да го ... лапат... бедните... и тея дето не могат да четат

436

Анонимен

преди 10 месеца

До Neo, ти мое си го теглиш и на живо ако искаш, никой не ти пречи, в основното карт-меню се посочва теглото на готовото ястие, никой не се интересува от теглото на суровите продукти, които си вложил, както и никой не се интересува количеството грозде което е вложено в 1 бутилка вино

435

Нео

преди 10 месеца

До до 435Браво - точно така е

434

Анонимен

преди 10 месеца

До Ристо, това какво пише на сайта им няма никаква стойност, ясно си пише в ЗТ и наредбата, всеки ресторант следва да има основно карт-меню за предлаганите ястия и сладкарски изделия както и лист-меню за напитките, същите се дават на клиента преди поръчка и при плащане на сметката и задължително в тях трябва да се окаже теглото в грамажи на ястията и тяхната цена, обърни внимание теглото на ястието, а не теглото на суровините които се влагат, кое не ти е ясно още?Погледни само бона 14 бр. стек

433

до черния пипер

преди 10 месеца

Кое MAZU - на Рапонги или на Морска гара ( докера).

432

Анонимен

преди 10 месеца

До Анонимен 448, допуска се подобно нещо но в допълнително меню, ако е в основно следва да посочиш, че средно парче лаврак е с тегло примерно 300-350 грама и излиза 21-24 лв. и съответно в сметката да посочиш не 3 бр. порции лаврак, а 300 гр.

431

Анонимен

преди 10 месеца

Така пише и цената на рибата -на 100 грама. Напр. лаврак 7 лв за 100 гр. А рибата излиза 300 гр сл .21 лв.аз

430

Анонимен

преди 10 месеца

До Тото, ЗЗП, ЗТ и наредбата за категоризации, взимай да четеш

429

Анонимен

преди 10 месеца

Принципно е незаконно, трябва да си върне парите, а една глоба от 100 хиляди и затваряне на бизнеса е добро решение. Заради такива лай нари хората ходят в Гърция

428

Анонимен

преди 10 месеца

До Тото, не пиши глупости бе, въобще някога занимавал ли си се с това, затова се пише пържола с гарнитура еди какво си или със сос, да и се допуска отклонение от 5 %, има си фири и при студена и при топла обработка, някои неща нямат фири, други увеличават теглото си и т.н и т.н, затова се пише грамажа на порцията, ако това не се прави как клиента и КЗП ще те контролират

427

Тото

преди 10 месеца

До Анонименайде намери и покажи тоя норматив.

426

Тото

преди 10 месеца

До АнонименНяма такова нещо бе, добре ли си. Как ще изчислиш пържолата да е 220гр готова? Печеш и я слагаш на кантар ли ? И ако излезе е по малка , допълваш с хапки, ако е повече я обрязваш ахахахахааааа... Имам чувството, че не сте виждали ресторант на живо.

425

Анонимен

преди 10 месеца

До Тото, в основното меню указания грамаж за порция ястие следва да е за приготвен продукт т.е. след студена и топла обработка, такива грмажи за суров продукт у супермаркета, може и в допълнително меню за специални предварителни поръчки, но в основното задължително се посочва грамажа на готовото ястие, и това е нормативно изискване.

424

Анонимен

преди 10 месеца

До до 435, виж сега незнам къде си ходил, колко пъти и за какво, но в България си има ясно разсписани разпоредби, в основното карт-меню на ресторанта порциите на ястията трябва да бъдат с цени и тегло в грамажи в приготвен вид, а не теглото на вложените суровини преди обработка. И когато клиента поръчва 1 бр. порция от конкретно ястие с тегло 100 гр. се сервира и маркира 1 бр. порция от 100 гр. на конкретното ястие, а не 3 бр. с обяснението че сложили повечко ЯСЕН ЛИ СЪМ!