Като си правят реклама в интернет, редно е да посочат освен средната цена на порция (20-30 и 30-50 лв), също и това, че предлагат премиум блюда на топ-цени.
, че става дума за снек-бар (това в превод означава закусвалня!) "МаЗу" на крайбрежната алея във Варна. Потърсих в мрежата материали за това заведение. Намерих няколко. В най-новия пише, че цената на порция излиза средно по 30-50 лв за възрастен. В по-стари материали обявената средна цена е 20-30 лв за възрастен и 10-20 лв. Потърсете и ще видите. Не можах обаче да намеря меню на това заведение, което да е качено в мрежата и цените на всяко ястие да са посочени.
Цъpвyлю си е помислил че се намира на хоремага в селото си .мислил си е че ще му излезе йевтинкоу ,хахахахаха.
Пържолите са пътували от САЩ със самолет. Добре че семейството не са поръчали меча *** от Русия.
100 грама рибай в София може да стигне и 100+ лв. Да го ... лапат... бедните... и тея дето не могат да четат
До Neo, ти мое си го теглиш и на живо ако искаш, никой не ти пречи, в основното карт-меню се посочва теглото на готовото ястие, никой не се интересува от теглото на суровите продукти, които си вложил, както и никой не се интересува количеството грозде което е вложено в 1 бутилка вино
До Ристо, това какво пише на сайта им няма никаква стойност, ясно си пише в ЗТ и наредбата, всеки ресторант следва да има основно карт-меню за предлаганите ястия и сладкарски изделия както и лист-меню за напитките, същите се дават на клиента преди поръчка и при плащане на сметката и задължително в тях трябва да се окаже теглото в грамажи на ястията и тяхната цена, обърни внимание теглото на ястието, а не теглото на суровините които се влагат, кое не ти е ясно още?Погледни само бона 14 бр. стек
До Анонимен 448, допуска се подобно нещо но в допълнително меню, ако е в основно следва да посочиш, че средно парче лаврак е с тегло примерно 300-350 грама и излиза 21-24 лв. и съответно в сметката да посочиш не 3 бр. порции лаврак, а 300 гр.
Така пише и цената на рибата -на 100 грама. Напр. лаврак 7 лв за 100 гр. А рибата излиза 300 гр сл .21 лв.аз
Принципно е незаконно, трябва да си върне парите, а една глоба от 100 хиляди и затваряне на бизнеса е добро решение. Заради такива лай нари хората ходят в Гърция
До Тото, не пиши глупости бе, въобще някога занимавал ли си се с това, затова се пише пържола с гарнитура еди какво си или със сос, да и се допуска отклонение от 5 %, има си фири и при студена и при топла обработка, някои неща нямат фири, други увеличават теглото си и т.н и т.н, затова се пише грамажа на порцията, ако това не се прави как клиента и КЗП ще те контролират
До АнонименНяма такова нещо бе, добре ли си. Как ще изчислиш пържолата да е 220гр готова? Печеш и я слагаш на кантар ли ? И ако излезе е по малка , допълваш с хапки, ако е повече я обрязваш ахахахахааааа... Имам чувството, че не сте виждали ресторант на живо.
До Тото, в основното меню указания грамаж за порция ястие следва да е за приготвен продукт т.е. след студена и топла обработка, такива грмажи за суров продукт у супермаркета, може и в допълнително меню за специални предварителни поръчки, но в основното задължително се посочва грамажа на готовото ястие, и това е нормативно изискване.
До до 435, виж сега незнам къде си ходил, колко пъти и за какво, но в България си има ясно разсписани разпоредби, в основното карт-меню на ресторанта порциите на ястията трябва да бъдат с цени и тегло в грамажи в приготвен вид, а не теглото на вложените суровини преди обработка. И когато клиента поръчва 1 бр. порция от конкретно ястие с тегло 100 гр. се сервира и маркира 1 бр. порция от 100 гр. на конкретното ястие, а не 3 бр. с обяснението че сложили повечко ЯСЕН ЛИ СЪМ!
Соленото Черно море: Туристи платиха 490 лева за три пържоли във Варна