59

ИНЖЕНЕР

преди 1 година

"Велев съветва"...и спирам да чета.Той няма никаква истина да каже. Не разбира разликата между "средно аритметично" и "медиана". А може и да я разбира. Няма да каже и колко от т.нар. "бизнесА" не внася социалните осигуровки върху пълен размер заплата, плаща в пликове, плаща заплати с два месеца закъснение, не разрешава чрез тормоз и заплахи развитието на синдикатите и т.н.

58

Не мога

преди 1 година

До 58 а до сега защо не са ги направили толкова?Хахахаха

57

Анонимен

преди 1 година

Сега Берем плодовете на така нареченият''мирен преход"червени елементи като тия разграбиха и унищожиха България,прогониха три милиона наши сънародници зад граница,докараха ни до просешка тояга,сега същите оотпадъци и тяхните отрочета усвояват милиарди евро субсидии и милиарди помощи от държавата и продължават да наглеят!

56

Кадър препродаден

преди 1 година

Всички HR работят с една система, и си прехвърлят един кадър от едно място на друго, като се стараят да го излъжат да работи за без пари. След което шефа на ХР потупва гр как добре си е свършила работата да препродаде такъв кадър толкова ефтино. Това е истината.

55

Nick

преди 1 година

Колкото повее пари на калпак се дават, без повишаване на ефективността и обема на икономиката, толкова повече инфлация генерират. Тоест - ще им дадат 200лв отгоре, но стоките ще нараснат с 20-30% отново и всички са прецакани, а тези на минималната най-много!

54

ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ

преди 1 година

ГЕРБ ОБЕЩАВАТ 1500 МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА И 800 МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ. ДО СЕГА САМО ТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ТОВА КОЕТО СА ОБЕЩАЛИ.

53

Евроатлантик

преди 1 година

Така е като много хора неискан да вървят по европейски път на развитие.Кой ви е виновен?ЕС?Не вижте в огледалото.

52

Анонимен

преди 1 година

С АИКБ, говорим за принципно различни неща! Неквалифициран труд, 40 седмично, нормално ли е да получава 350-400 евро брутна заплата. Защото после има пак данъци, осигуровки, и т.н. Който се квалифицира, трябва да получава повече 940 лв. след данъци сега!! Виж ги ти съвети раздават - да работели на две места 50-60часа седмично, за да може да докара някакви прилични доходи /до 940 лева/ в таз държавица.

51

Труден избор

преди 1 година

Народа вече не може да търпи тия ниски заплати при това ежедневно покачване на цените в магазините .... а "бизнеса" не смее да увеличи заплатите за да не загуби западните си инвеститори КОИТО СА В БЪЛГАРИЯ ЕДИНСТВЕНО ЗАРАДИ ЕФТИНАТА РАБОТНА РЪКА. Ако станат прекалено високи разходите за заплати ...ЗАПАДНИТЕ КОМПАНИИ ЩЕ СЕ ИЗМЕСТЯТ В СТРАНИ С ПО ИЗГОДНИ И ЕФТИНИ РАБОТНИЦИ и тукашните "бизнесмени" ще трябва да започнат да продават зарзават на пазара за да си плащат вноските на поръчковите джипове

50

Анонимен

преди 1 година

Кой им пречи на АИКБ-бизнеса и Синдикатите да повишават квалификацията на работещите към тях,че чакат на образователната система,която има свои начини,методи,методики и спуснати указания,които в повечето случаи са общи за началния професионален общообразователен процес и не винаги съвпадат с квалифицирани допълнителни теоретически и практически първоначални и последващи с изменията в професионални отношения познания необходими с квалификация,преквалификация с позиция в сектора и бизнеса в сфери.

49

Анонимен

преди 1 година

до HR точно защото хората не си сменят работата няма обяви и шефчетата са доволни. Ако почнат да си я сменят за по платена тия ще се бръкнат.

48

Проверяващ

преди 1 година

До 46 Какво пише в договора е едно а какво е за да се укриват д а н а ц и!!!Е съвсем друго.

47

Анонимен

преди 1 година

Европейска минимална заплата кога, само по цени ги задминахме използват ни обаче са ок да има пенсионери с 200 евро и работещи с 400.

46

Анонимен

преди 1 година

Ето затова сме на това дередже,червените крадци като Велев и Сие,първо ракостиха България а сега ударно усвояват десетки милиарди субсидии раздадени услужливо от тяхното проотеже Ушатият Радев,същевременно същите същества и техните фамилии сега се изявяват като новата олигархия на страната!

45

Име

преди 1 година

Много лесно се плямпа, когато си "синдикалист", като тази чистачка. Дайте й на тая Григоровата един бизнес и да видим какви заплати ще дава и докога ще издаяни. Защото с тая начело, бизнесът е обречен - това е сигурно. Дайте й да управлява един бизнес и да вземе да миряса накрая, като се види колко за нищо не става. Така се затварят усти на многоприказващи "синдикалистутки". Голямата икономистка, която и 1 час не е управлявала нищо, освен поставянето на тоалетна хартия някъде.

44

Истукан

преди 1 година

И 2 000 лева да стане минималната, нищо няма да се промени. Тогава един хляб ще струва 20 лева. В тази държава пари няма, инвестирайте докато може, там са парите.

43

Анонимен

преди 1 година

Децата в градината вече учат песничката "Зеленчуци който не яде, той ще има пълно портмоне"..

42

Дзивко

преди 1 година

Бизнеса ако иска да го приемат сериозно, да махне Василев от тоя пост че той бизнес не е въртял, само директор, син на генерал от СВ, и бивш ръководител на ТНТМ е толко е бизнесмен, половината от статистиката дето вади е от шивашките цехове и тия за дограма, дето са на минимална на 4 часа..

41

ПП\ДБ Активист

преди 1 година

До 43 Не не искаме промяна на олигархично комуноидният мутренски модел на управление те заради него цените са такива защото той ги определя

40

Истукан

преди 1 година

Едва ли ще е 940 лева, ще стане сигурно след 10 години. Тези служебни правителства са да 2-3 месец, следващото служебно правителство ще каже, че няма нужда да се увеличава изобщо минималната.