19

Край

преди 1 година

А що бе. Винаги е интересно да слушаш как министри се оплакват по телевизора от високите цени на кашкавала.

18

Анонимен

преди 1 година

Ами тия като са експерти, да предложат какво да се направи, иначе е само празни приказки!

17

Анонимен

преди 1 година

Като е скъпо не трябва да се купува за да не се хранят спекулантите.

16

ЩЕ СЕ НАУЧИМ !

преди 1 година

Цените се вдигат и когато имате ниска покупателна способност и когато имате висока покупателна способност . Икономисти финансисти и държавници знаят това и в зависимост от моментната изгода и ситуация твърдят и за двете че е така . Те винаги са прави заради висшето си образование !

15

Един Българин

преди 1 година

"Прах в очите"??? Че аз и сега гледам цените и пазарувам само когато цената е в рамките на одобрен от мен диапазон. Когато ми дават прясно мляко за 4лв, а го купуват за 1 няма как да си купя колкото и да ми пили жената. Единен портал с цени по мгазини било "прах в очите"....ГЛУ-ПО-СТИ!!! Ще си гледам и ще ходя в правилния магазин. Ако всички, които квичите тук го гледате няма да има спекула и мляко по 4 лв! Ето ви полусъвършен пазар. Путин и Борисов са виновни с война и Ковид мерки, но и хората!

14

Анонимен

преди 1 година

Супер! ЛАси е невинен всичко е точно

13

Анонимен

преди 1 година

Идва глад.

12

в Русия

преди 1 година

В Русия супермаркетите са пълни с качествена храна и няма промлеми с цените, също и с цените на отоплението.

11

Калкулатор Първи

преди 1 година

Това също имам предвид като казвам оправете си държавата.

10

До 7

преди 1 година

Това правило важи, ако има голямо производство и голямо платежоспособно потребление на стоката, за която искаш да прилагаш Закона за търсенето и предлагането. В БЪлгария имаме ниско потребление, което неминуемо води до по-високи цени, които да компенсират намаления оборот и това е което виждаме сега.

9

МНОГО ДОБРЕ

преди 1 година

Все едно че ми охарактеризирахте правосъдието правораздаването и правоохраната ! Когато държавата съществува чрез монопола си за какво наблюдение става въпрос ? Наблюдава си . . . Ето ви я търговията и със стоки и с право ! На чудесно ниво са .

8

Анонимен

преди 1 година

До Осрала фон *** Нали? Това е целта на цялата глобална афера с храните, но много хора си мислят, че и това ще мине. Ще, ама не! Първо ни подпукаха с измисления вирус, сега всячески подклаждат руския конфликт, гледат да ни морят по всички линии. Да вземем да си отглеждаме зеленчуци в междублоковите пространства, както правят в Лисабон - аз друг изход не виждам...

7

???

преди 1 година

Кое е вярното? Написаното в новината: "държавата не може да проведе каквито и да било мерки срещу високите цени, защото те са нарушение, за да бъде санкционирано от държавата и да има реални мерки" или реалното: "държавата не може да проведе каквито и да било мерки срещу високите цени, защото те НЕ са нарушение, за да бъде санкционирано от държавата и да има реални мерки"....

6

Калкулатор Първи

преди 1 година

Има едно правило, има реална пазарна икономика, има конкуренция, има потребление, съответно има ниски цени. Едно от тези неща да няма и цените хвръкват в небесата. Така че оправете си държавата!

5

та така

преди 1 година

това експертно изказване също е прах в очите ни , думи , думи ,,,,, действия никакви .

4

Qwerty

преди 1 година

Ама някой да не би да е очаквал да е нещо повече??? Естествено че е прах в очите. Ще качват някакви таблици в интернет и ще чакат търговците да се стреснат че да намалят цените...

3

То е ясно!

преди 1 година

МаFFията си има държава...

2

баба мара

преди 1 година

3 лв за кг лук на глави за готвене и това в земеделска българия позор

1

Анонимен

преди 1 година

честита промяна