45

Свобода

преди 1 година

Да гласуват за Копейкин, той ще възроди ТКЗС-тата.

44

Анонимен

преди 1 година

Кой нормален ще се върне в България, където нищо не е както трябва. Кажете в коя държава се плащат здравно осигуровки и потребителски такси при личен лекар и други такси при специалист за всяка дейност и манипулация? Къде?????

43

Gorskio

преди 1 година

60% искат да се върнат, но 100% няма да се върнат... Много искАх да се върна, ама нямах желание...

42

Анонимен

преди 1 година

Значи 60% от българите в германия са от българско село? Или са турци с български паспорти? Голямо генерализиране сте направили. Има и по-топли места със села. На който му остават малко години по-добре да не чака пролетта 4-5 месеца. Където живея градините са зелени и с цветя целогодишно.

41

До44

преди 1 година

Абе ти нямаш ли работа на къра бе "рентиерче-земеделче"и в тая тема ли цъфна?Я обади нещо за мини АЕЦ в мазето,имали файда чиляк да си инсталира подобно нещо?

40

Анонимен

преди 1 година

На село се изнесохме предимно хората, които полагаме дистанционен квалифициран труд. Особено в селата покрай големите градове и курортните места близо до море или ски писти. По-голям рай от това да живееш сред природата няма. А най-сладкото е, че наоколо само кадърни образовани новодомци. Относно емигрантите- прави са в долните коментари, че масово са неграмотни и ще се върнат тука след пенсия.

39

Анонимен

преди 1 година

Интересуват ме млади, образовани, кадърни хора. Из емигрантите такива почти няма. Може би 1 на 80. Всичко наред е функционално неграмотно и неквалифицирано. От подобни Бълария няма никаква нужда. Не носят нищо нито на обществото, нито на икономиката. Нормално е да искат да се върнат, защото са там на гурбет, временно. Изкарват някакви смешни за тамошните (че даже и за нашите) стандарти пари и ще идват да ги харчат тук. Айде нЕма нужда.

38

Анонимен

преди 1 година

Нали са пак съшите ЕС и САЩ фирми и в бг но не дават заплати.

37

Оберщурмбанфюрер

преди 1 година

Много странна публикация, вероятно с една единствена цел - пропаганда! НИКОЙ, запомнете го - НИКОЙ от българите, които познавам, не само в Германия, но и в САЩ, Канада и Западна Европа няма мерак да се връща в БГ и то на село. На приказки много хора "се връщат", но досега няма такива. Да си оставиш рахата на Запад и да се преселиш в България е доста сериозно изпитание. /// П.П. --- Познавам само един човек, който работеше легално в Шикаго, щат Илиной, но той полудя и се върна в България.

36

Анонимен

преди 1 година

Иска им се но заплатите са ниски и няма а цените скачат. Ще дойдат и пак се връщат в чужбина.

35

Анонимен

преди 1 година

Нормално, като се има предвид, че 99% от българите в Германия са тотални аутсайдери и утaйки бачкатори, полагащи най-долнопробен труд. Знаят, че със смешните пари, които получават, не могат изобщо да живеят нормално в Германия. Тъпчат се като сардини в кутийка по 20 човека и нямат пари за нищо. Реално гастарбайтер бачкер в Германия взима на година, колкото добър ИТ спец на 2-3 седмици у нас. Факт.

34

Амет

преди 1 година

Бе вие вярвате ли си като ги пишете тея глупости??? Кой нормален човек ще си зареже стандарта и града, за да се върне на СЕЛО ! В Лимбург работят над 500 български турци и нито един от рях не иска да се връща на село! Да съберат пари и да си купят апартамент в град -да, но да се върне на село не иска НИКОЙ!

33

Емигрант

преди 1 година

Ако трябва от Германия ще се преместя във Франция, Италия, Испания, Холандия или др.но никога не искам да се връщам в България. НИКОГА. Кой нормален ще се връща в България, все едно да отиде някой да живее в Сомалия то е равносилно.

32

Анонимен

преди 1 година

по селата е тъмна индия и дивия запад. Пияндури, баби на по 90г и мексиканци. Друго няма в 99% от селата. Доклад на ОН още от 1990г ви го каза, 2050г БГ ще е под 5 млн население, селата ще са необитаеми, икономика нула, и всичко ще е в 6 основни големи града. Това е, четете има го онлайн ако разбирате инглиш ще ви се отворят очите

31

Иван Христов

преди 1 година

България е най-прекрасната държава, в която да се развиваш духовно, но парламента ни разваля всичко

30

111

преди 1 година

До БАНко Може би ще искат да дойдат тук за по-добри условия на труд и живот??? Стига с тези манупулации.

29

Анонимен

преди 1 година

Имат проблем с престъпността, а после и с полицията - Я гръмни някой крадец, па виж после, какви сълзливи слова се леят, как било нечовешко и прочие ...

28

Анонимен

преди 1 година

Тия младежи,определено имат бизнес с недвижими имоти и то най вече със селски къщи,с тая новина лекинко подклаждат огъня,юруш братя не останаха къщи по селата,да ама като се разходиш тук,таме и се хващаш за главата!

27

Българин

преди 1 година

В родния край е най-добре винаги. Но без поминък е трудно.

26

D

преди 1 година

Аз пък такова нещо не чувам някой да иска.