77

Аз Кочо

преди 1 година

Чакам с нетърпение справката от агенцията по вписванията за продажбите в София през четвъртото тримесечие 2022. Обзалагам се че спада в продажбите за София ще е минимум 30 пр. А вие си искайте колкото си искате за вашите коптори

76

Анонимен

преди 1 година

За стискащите кеша само ще споделя, че лихвите по депозитите последната година бяха под процент, а инфлацията 20%. Ако сте имали 100 хиляди в банката, вече са 80

75

Анонимен

преди 1 година

Цените вече се измерват във време. Колкото и висока да е заплатата на роба, целта на банките е да го вържат за следващите 30! години. За всеки роб ше се намери нещичко - за по-бедните панелка в обеля, за по-заможните - редова къщичка в затворено комплесче в Панчарево с 20кв собствен двор (идилията на програмиста). И хората ще имат стимул да не навдигат главички от работа. Няма да мрънкат в следващите 3 десетилетия, няма да имат време за протести и глупости.

74

До 82

преди 1 година

Когато имаш болно магаре, е най-добре да го продадеш, докато все още шава. Та в тази връзка- няма да има по-подходящ момент в следващите 15 години да се отървеш от жилището си и да изчакаш година-две преди да купиш подобно, в по-нова сграда, в по-вървежна локация и на по-ниска цена.

73

Нова перспектива

преди 1 година

Хей народе, не мислете в кой коптор да инвестирате вашият труд (спестявания), а помислите в кой занаят да се квалифицирате.Най - ценната инвестиция сте вие самите, защото парите ще изчезнат, но когато имате набор от квалификация и знания, няма да ви е трудно да си намерите работа макар и във трудни времена! Учете и Четете!

72

Анонимен

преди 1 година

До До 74 Знаеш ли колко струват твърденията, започващи с "ако"? Едно Ако струват! Да ти е сладко Акото ;)

71

Анонимен

преди 1 година

До До пазете равновесие Със същите аргументи се обосноваваха и тарикатите през 2009, държаха си парите в банките, получаваха си лихвите, плащаха с тях наеми, а после хора, като мен, се оказаха със 100 000Е на +, а те и тогава, и сега са в класическата поза "прекаран". Няма вече лихви, но наемите си текат. Честито, умничета! Сега можеш да продължиш да ми обясняваш как съм забравил нещо, което още не се е случило.

70

Чичката

преди 1 година

Продавам стари коли. Най- обичам за клиенти рентиери, щото се лъжат най- лесно, пробутваш му таралясника дето е на 600 хиляди за почти нов, каран от доктор или бабичка ( километража е на 180 хилки разбира се), ама годината е нова :) Днес продадох един такъв мерцедес дето ми е излезнал 17 хиляди на клиент за 45! Ама имал десет апартамента в София, бил бизнесмен (ха-ха-ха), трябвала му представителна кола :) Дерзайте момчета, много сте яки :)

69

Гъссс

преди 1 година

Никога не бих купил в София апартамент на тези цени. 250-300К евра за реални квадратури по 70м2 в центъра е лудост, защото същия апартамент може да се наеме за 900лв.

68

Анонимен

преди 1 година

Докато има луди да дават толкова пара за нищо, ще се вдигат цените. Нямаш паркинг, нямаш гараж, нямаш басейн, нямаш въздух защото тераската е над шосето или си срещу съседите от другата кооперация на ръка разстояние. Абсолютно мошеничиство, но балъци бол. Като искат да са софиянци ще си плащат.

67

Мен

преди 1 година

Като гледам май ЕЦБ нищо няма да направи с тия смешни лихви. Остава варианта да ни тупне зверска рецесия и безработицата да скочи драстично иначе нищо няма да стане. Със сигурност обаче ще дойде събитие или криза която ще спирка този балон, както стана с акциите, криптото и фондовите пазари. Кризи те винаги идват когато никой не ги очаква, което за съжеление ме кара да мисля, че в близко бъдеще няма да стане нищо. Но рано или късно имотите ще се сринат, след което пак ще са нагоре и така докато

66

До 74

преди 1 година

А ако не успееш да го продадеш днес, а утре така очаквания балон се спука и цената падне с 30-40% от предлаганата ти цена днес?14 годишен имот вече за основен ремонт.Електроуреди с максимум година-две живот.Баня и кухня-леш.Дали ще се намери наемател да живее в квартира с пералня разхождаща се из апартамента и протичаща през 2 месеца?С фурна,чиято вратичка трябва да се подпира с тояжка и хладилник издаващ странни стонове и обичащ да си почива основно през лятото?Извади 40к за ремонт и сметни пак

65

До Пицаря

преди 1 година

И 10 лв да я вдигнеш пак ще си я купуваме с кеф, Пицарю, стига да е вкусна

64

До пазете равновесие

преди 1 година

Забравяш само един факт, а той е че през тези години беше великото преселение на новите софиянци и всеки можеше да приюти наематели, сега строителството се увеличи, но няма такъв наплив на хора които да попълнят новите.Тоест, миналото си е минало, който е инвестирал е спечелил.Животът е Въртележка, в някой друг момент от друго ще имаш печалба, стига да предвидиш!

63

Пазете равновесие

преди 1 година

До Равновесие Напомням, цените на жилищата в София скочиха два пъти, а още от 2007-8 тарикатите перманентно предричаха спукване на балона до месеци. Пазете равновесие, след като ви дам моя пример: през 2009 купих двустаен за 42 000 евро, след ремонт го давам под наем 12 години, средно по 450лв/мес. Досега ми е донесъл около 63 000 лева. Без данъците - около 57 000. Ако река да го продам - актуалното предложение на мераклия е 110 000 евро. Смятайте как се губи от имот и пазете равновесие!

62

Анонимен

преди 1 година

Апартамент който има изглед към Басейн цената му повишава ли г-да брокери? :D

61

Колю от Бяла Слатина

преди 1 година

Ами да растат. Само че наемите падат. Не са мръднали. Ако говорим за инвестиция, абсурдно е да инвестираш пари в бетон, който ще се възвърне след 50 години, ако е постоянно нает и не дадеш 1 лв повече за ремонти. Не знам кой *** смята, че наемите ще се обрънат при намаляващо население дори и в София вече.

60

До 62

преди 1 година

А купчина 10 годишна ламарина без батерия обиколила земята няколко пъти за 10+к лева? Истината е една - напечатаха се огромно количество пари, което вдигна цената на абсолютно всичко. И това няма нищо общо с Украйна и Русия (колкото да е удобно обратното на някой политици)

59

Пицаря

преди 1 година

Еми щом е така и аз дигам от първи януари цената на пицата, бая се чудех, щото сега парчето е на 6 лева и мислех да го дигам на 7 , ама щом са толкоз богати софиянци директно на 8 и в перспектива да стане десятка! Нали всичките тези дето имат апартаменти трябва да ядат!

58

До купувачите

преди 1 година

Искам само да кажа на всички, които са си взели на изплащане апартамент да не се надяват на хиперинфлация или фалит на банката. ВСИЧКО Е ИЗЧИСЛЕНО как бавно и мъчително точно накрая, БАНКАТА да си вземе нейното!