143

Анонимен

преди 1 година

Относно наемите, в чужбина са още по-високи, но има регулации, които не позволяват на хазяина да ти вдига наема с повече от 1-2 процента годишно, независимо с колко са се увеличили наемите на пазара през годините. Или ако си взел апартамент преди 5 или 10 години на тогавашен наем, продължаваш и сега да плащаш същия с малко отгоре. Висок сегашен наем ще плаща само този, който би наел апартамента сега или когато ти решиш да се преместиш. Наистина огромни данъци за второ жилище ще оправят работата.

142

До Казах

преди 1 година

Аз пък ще ти кажа защо си беден и завистлив. Защото не мислиш гъвкаво, нито мащабно, нито можеш да прецениш различните аспекти на предложението, което самият ти правиш. В София празни стоят не само апартаменти, но и някои къщи, дори и в идеалния център. Как така ще предлагаш увеличен данък само за апартаментите? Сложат ли се такива данъци и на къщите, това означава да се обложат така и къщите по селата. Над 90% от българите имат поне по един селски дядо или прадядо. Значи в едно семейство.......

141

хиподрумец

преди 1 година

Хиподрума като един от най-добрите квартали в София привлича много мръсни пари. В новопростроената кооперация отсреща са заети само два апартамента. Другите са купени от богаташи които просто са си затворили парите там.

140

Банко

преди 1 година

Гладна кокошка просо сънува е работата на ревящите тук да се вдигат данъците. Ми нали като се вдигнат данъците пак вие - склададжийчетата, продавачките и прочие недоразвила се прослойка ще олатите наема с увеличен масраф. Вдигнат ли ми данъците да е здрав г з на наемателите ми. Тях ще щавя

139

Анонимен

преди 1 година

Знае се, че тези 250 хиляди празни апартамента, които нито се продават, нито се дават под наем, се дължат на строително - банковата перачница за пари, която по този начин създава дефицит и искуствено държи цените високи, за да може да принудят хората да теглят кредити и да платят на банката не още един, а още два апартамента. Отделно ЗУТ така е направен, че да не можеш да си построиш и къща - цената и расте в пъти по бумащина и разправии с енерго, ВиК. И не може сам да строиш, трябва да е фирма.

138

Анонимен

преди 1 година

В Манастирски ливади има стотици празни блокове. Никаква инфраструктура. Зоната изглежда като Бейрут след бомбардировка. Тези имоти без пари да ми ги дават не бих живял там. Само абсолютно див провинциалист може да купи и живее в такива райони. Това са имоти с практически НУЛЕВА стойност.Нещо като битЖетоните. Въздух под налягане.

137

Ицо

преди 1 година

Ахахха мале мале всеки бил предприемач, успешен и многоимотен тук. Аз се чудех какво ще правя като си купя 7-8 апартамента и ето какво. Ще седя и ще пиша коментари във днесбг цял ден и ще споря с непознати хора. : D : D

136

пЛюнчеФ:

преди 1 година

Кво шА ги праАт тия сичкутУ партамент,уа?!? Не чИ завиждам,ама няма комисионна за джобчето на пЛюнчеФ... Лоша работа,тцъ тцъ!

135

казах

преди 1 година

защото няма закон и защото повечето пари от тези с няколко апартамента са крадени и така ги изпират! реално трябва да се направи всеки апартамент който не се иползва за живеене или не се дава официално под наем да се плаща данък към общината който е 10 пъти по-голям от нормалния, така на никой няма да му се изгодно просто да си купи апартамент!

134

хм

преди 1 година

До Зозо Не е точно така, както си го мислиш. Определени мерки могат да изкарат доста апартаменти на пазара и наемите да паднат значително. Представи си само да изскочат 20 000 - 30 000 апартамента за намеатели. Май ти ще се молиш за привилегията някой да ти бъде наемател.

133

Гай Баню

преди 1 година

В БГ е, ни да имаш,ни да немаш - кой както си реши....да не ви обеснявам причините!?

132

нерегистриран наем

преди 1 година

Просто е. Много от тези жилища се отдават под наем ,но само на база устна уговорка. Човека се води ,че живее в Пазаеджик ,но всъщност е под наем в София. Празните жилища са около 15-20% (което пак не е малко)

131

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 136 - Ти правиш такова предложение, мечтаейки за социална справедливост, без да си даваш сметка, че само част от тези имоти са купени или построени с пари от далавери, а всички останали са придобити чрез спечелени с труд и отгладувани пари. Вероятно не ти се е налагало да пестиш от пари, спечелени с труд. Но помисли и върху въпроса, че с подобни хватки някои олигарси може да планират да ограбят точно дребните спестители, вложили всичко, което имат в недвижим имот.

130

Зозо

преди 1 година

И защо да се вдигат данъците за повече жилища? Аз съм предприемчив и съм успешен. Имам 5 жилища в София, добра заплата и още една от наеми. Живея добре, пътувам, храня се с премиум храна. И да бъда наказан за това ли? Напротив, наказаните ше са неуспешните хора - неуспели да закупят собствено жилище и те ще плащат все повече за провилегията да ми бъдат наематели. Кое не е ясно???

129

хм

преди 1 година

Да купиш апартамент за децата (на 5-6 години в момента) и да го държиш празен??? Защо бе хора? Мислите ли, че след 20-25 години, този апартамент ще е все така нов и със статут "ново строителство"? Ми той пак ще се нуждае от ремонт и тотално преобзавеждане. А за 25 години може да се изкарат пари от наема, за още един апартамент. За наемът от 3-4 години можеш да си направиш тотален ремонт на целия апартамент и да стане като чисто нов.

128

уточнение

преди 1 година

Целта е да ви натикат всички във общежития-мравуняци. За по нататък вие си знаете.

127

Анонимен

преди 1 година

Ако финансова групировка се е нацелила в това богатство - над 200 000 празни жилища в столичен град, можем да очакваме опити за смъртни хватки, каквито синовете Израилеви прилагат в цял свят. Имат си отработени схеми. Ние пък си имаме големци, готови срещу комисиона да прокарат какви ли не правила, наредби, че даже и закони.

126

Анонимен

преди 1 година

Ако финансова групировка се е нацелила в това богатство - над 200 000 празни жилища в столичен град, можем да очакваме опити за смъртни хватки, каквито синовете Израилеви прилагат в цял свят. Имат си отработени схеми. Ние пък си имаме големци, готови срещу комисиона да прокарат какви ли не правила, наредби, че даже и закони.

125

Анонимен

преди 1 година

Много е лесно решението.Втори имот десеторно данък сгради.Трети имот - петдесет Ирен данък сгради и хоп всичко си идва на мястото.Укриваш данъци от даване под маем-конфискация *** жилището.Да видите как бай бълггарак ще стане най-изрядният платец а имотите ще се сринат със 50-60 процента надолу.

124

Дано не съм прав

преди 1 година

Само дано не се оправдае подозрението ми, че на тези празни жилища се е нагледала някоя еврейска групировка от рода на онази, която преди 13-14 години точеше зъби да купи имотите на БАН за 200 милиона, а при международния одит през 2011 г. се оказа, че тези имоти струват 5 милиарда! Не, че БАН-аджиите са цвете за мирисане, но защо да ни ограбват чужденци.