26

Нафъефории

преди 1 година

Хемингуей е казал, че всичко извън морето е провинция и е така:-)))

25

Анонимен

преди 1 година

значи всичко върви по план, затриването на държавата продължава в пълна сила, скоро ще бъдем само полигон нищо повече , нищо чудно ние да сме първата държава думната с някоя атомка, да се поосвободи малко място за бой

24

Анонимен

преди 1 година

Честито на тия с апартаментите. Купувайте, че не останаха.

23

Отец Нафърфорий

преди 1 година

Продавам панелка на Триъгълника във Велико Търново, 1700 евро квадрата. Не се ослушвайте ами идвайте!

22

Отец Нафърфорий

преди 1 година

Единствените потомци на благодордници, царе и боляри са във Велико Търново. Всичко останало е провинция. Елате във Велико Търново, ако искате да станете благородник. Станете един от нас. Не бъдете провинциалист :)

21

Алооо

преди 1 година

Точно е заглавието "добър живот" ама в България, ако не си някой на някого, трудна работа.

20

Отец Нафърфорий

преди 1 година

Най- агресивните защитници на софиянщината са най- големите селяни. Опитват се да "пречистят" селското в тях, заяждайки се със себеподобните. Особен вид канибализъм на комплексарска основа. Като видя някой да зее какво "софе" е и ми е ясен. Всъщност най- интелигентните и благородни хора са от Велико Търново. Те могат да имат претенции, че са нещо повече. Защото са потомци на единствените благородни българи по нашите земи.

19

88

преди 1 година

1988 имахме мисля 12 града с население над 100 хил. Сега десетият е 68 хил. 11-ят град Хасково имаше 110 хил. Сега е 66 хил. Без коментар.

18

не може всички прогр

преди 1 година

Не може всички да са програмисти. Някой трябва и да меси хляба. Ама младите не осъзнават още. Като ги пришпори глада ще осъзнят.

17

Коко

преди 1 година

Селяните отиват на Софията, а софиянци отиват в близките села. Да има хора по улиците дет се вика. Където и да сме колкото и да сме, политиците лъжат и крадат, а ние лапаме шнура делейки се на селяни и софиянци, леваскари и цесекари, *** и антипутинисти. Докато се делим и джавкаме за глупости тарикатите в парламента, в общината по агенциите ще ни се подиграват и парите никога няма да ни стигат. За да има за тях.

16

мерси Боко!

преди 1 година

По времето на управлението на Боко от България избягаха 800хил души - т.е. повече и от 90-те когато беше пикът в емиграцията след падането на комунизма. Ето ви видими резултати.

15

ИЦо

преди 1 година

Ясно е че хиляди хора нямат адресна регистрация в София но живеят там. И все пак града е намалял с 20к човека по тази официална статистика, за това пък цените на апартаментите растат главоломно... щото нали търсенето голямо. Е как става така някой знае ли?

14

Истанбулец

преди 1 година

Тъй ще да е ситуацията, мъжете като не искат да раждат... Те са виновни за всичко!! Даже и за слънчевата радиация те са виновни!!!

13

do Ангел

преди 1 година

Те навсякъде строят нови блокове и квартали. Ама стоят все празни, няма кой да живее в тях. "Инвестиция" му викат българите. Ако ситуцията продължи да се влошава и в един момент хората започнат да продават "инвестицията" ще видиш за какъв колапс на цени става дума с толкова много излишни жилища.

12

Анонимен

преди 1 година

в цяла България има различни диалекти и не е срамно да се говори на тях, но!!!, все пак човек като се премести на друго място е редно, някак си, да има промяна. Има хубава приказка- в Рим като римляните, в този ред на мисли и шопския диалект е отврат. Жалкото е, че и по медиите се чува диалект и в училищата...учител по Български говореше меко- това в 51- во училище, дали е редно? не мисля! Децата се подиграваха и с основание, тъжно...

11

Иван

преди 1 година

Миграцията е стъпаловидна, малките населени места захранват областните градове, те пък захранват столицата. Иначе много сериозно трябва да се замислим за ново административно делене, защото е пълно с общини с под 5000 жители, но с 200 души администрация.

10

Анонимен

преди 1 година

И Елин Пелин...довля..коха се от кол и въже тук...

9

Ангел

преди 1 година

В Пловдив построиха няколко нови КВАРТАЛА, не блокове, квартали. Отгоре на всичко си личи, че са населени. И как така сме намалели като брой жители, идея си нямам, освен ако това преброяване не е ж.т.

8

Пук

преди 1 година

После пак пишете ,че нямало стотици хиляди празни апартаменти. Интересно какво ще кажат по въпроса агенциите за недвижими имоти?

7

Процесът върви

преди 1 година

Половината хора, които срещам в София напоследък са от Варна. Това означава, че там града расте с хора от Шумен, Търговище и Силистра, ако въобще расте. Процесът с миграцията към градовете е към края си, а причината е, че провинцията няма капацитет. Областни градове като Ловеч и Плевен приличат на общински центрове с пет бабички по пейките в работен ден. Ако не е вече започнало, скоро дори София ще губи население. Не може страната да намалява с по 100 к на година, а три града да растат.