238

До СССР

преди 1 година

Цитат: "Най големия склад за 152мм оръдия в украйна е в харковска област" Да, и един мърмот нали знаеш. Сега ще повярвам, че страна която 8 години очаква война с русия ще си държи почти всички снаряди на руската граница. Напълно логично е :-)) Също така 2014-та са държали всичко в ДНР и ЛНР на 5% от територията на държавата, нали така? :-) Абе колко сте наивни?

237

До СССР

преди 1 година

Ха-ха-ха. Искам да видя как ти ще пренесеш стотици единици тежка военна техника и хиляди камиони с боеприпаси през целия път от военните бази през държавна граница без помощта и съгласието на държавата. И искам да видя как това се плаща от меценати. :-) Аз знам, че Стрелков мрънка, че в началото са имали малко. Явно руснаците са искали в началото да не е твърде очевидно тяхното участие. Но 2015-та си се бие редовна руска армия в Украйна.

236

Да допълня...

преди 1 година

Да завладяват Донбас и да се махат, че ни писна от Путин.

235

СССР

преди 1 година

Най големия склад за 152мм оръдия в украйна е в харковска област - подконтролен на руските сили... затова в украйна им свършиха снарядите

234

СССР

преди 1 година

До: Украйна е с военен бюджет в мирн... Украинската армия нямаше нищо общо с това което е сега... след 2014 започнаха чистки в състава им заради неподчинение

233

СССР

преди 1 година

Не бъди наивен... Офицерите сами искаха да помогнат на опълчението а вратички за това всякакви - къде оръжието се скрива, къде се извежда от въоръжение и се предава на брата... за съжаление по голяма част беше купено или по точно подкупено от определени складове... Но на война като на война - всички средства влизат в сила

232

Гост

преди 1 година

Украйна е с военен бюджет в мирно време от няколко милиарда долара на година. Украйна е в топ 10 в Света по военна промишленост. И тук ми обяснявате, как частни лица са дарявали пари с които са купували тежко въоръжение с което ДНР и ЛНР 8 години се бият срещу Украйна. То това даже за виц не става.

231

СССР

преди 1 година

До: Освен това всички аргументи които давате в подкрепа на русия могат да бъдат транслирани върху Кърджали... Разликата е в отговора на въпроса кой си? Нацията е културно-историческо проявление на корена, ако за теб това е гражданство - то ти си био-робот!!!

230

До СССР

преди 1 година

Добре що за олигофренска лъжа беше това? На мен някой ще ми продаде ли ПВО? Хайде стига глупости. Войната в Донбас от 2014-2021 струва феноменални суми които не са пестени от закуски на хората. За справка ще ти кажа - за 5 месеца война, в Украйна са почти свършили снарядите 152мм. На ДНР за 8 години не им свършват ракетите град. Абсурдно е. Вие защитавате позиция която противоречи на всякаква логика.

229

Гост

преди 1 година

Разликата е в това, че турските служби не са тръгнали да разцепват България. Докато руските служби го направиха. Това е единствената разлика. И това да си на страната на русия е просто умопомрачителна глупост. Трябва ни и на нас една специална военна операция да ви дойде акъла в главата.

228

СССР

преди 1 година

Да Украйна щеше да окупира домбасс ако не беше руската военна помощ. Но руската военна помощ не беше от страна на властите а беше от общественни оргранизации, доброволци, офицери в отставка и запасняци които се опитваха да намерят оръжия за опълченците както могат.. Руските власти не съдействаха на този процесс а дори в някои случаи пречеха. Дори така- основната помощ все пак идваше от територията на украйна... Тогава дори определени офицери от украинската армия преминаваха на страната на опълче

227

Гост

преди 1 година

Освен това всички аргументи които давате в подкрепа на русия могат да бъдат транслирани върху Кърджали. Били ли са това исторически земи на Турция? Били са (както впрочем и Крим). Говорят ли хората в Кърджали масово на турски? Говорят. Има ли туркофобия в България? Има. Има ли в България формации като БНС с Луков Марш или Атака в парламента? Има. Ако руските служби бяха вдигнали мюсюлманите на бунт щеше ли да има жертви като в Донбас? Щеше да има. Къде е разликата?

226

Гост

преди 1 година

Факт е, че сепаратизъм имаше само там където работеше ФСБ. Факт е, че където нямаше руски агенти и руска армия нищо не се случи и никой не умря. Не дойдоха националисти да колят и бесят. Нула жертви в Харков. Нула.

225

До СССР

преди 1 година

Кажи ми с ръка на сърцето, че 2015-та година украинската армия не би била в състояние да си вземе Донбас ако нямаше руска военна помощ за сепаратистите. Сложи си ръка на сърцето и го кажи. Украйна е държава с 40 милиона население и огромен ВПК и авиация. ДНЛ и ЛНР бяха на 5% от територията и без ВПК и без авиация. Без русия този сепаратизъм приключваше тогава и от 2015-та щеше да има толкова жертви колкото и в Харков, Николаев, Суми, Херсон, Днипро и т.н. - тоест НУЛА.

224

Гост

преди 1 година

Цитат: "По итогам мая выпуск легковых автомобилей в России сократился на 96,7%, или в 30 раз. При этом в автопроме занято 300 тыс. россиян." Това е по данни на държавата Росстат.

223

СССР

преди 1 година

До Гост: Запознай се със стрелков (гиркин) който с отряда си влезе в Славянск... Изгледай интервютата му където често го питат кой го подтикна към тази операция... Ще разбереш, че движението е отдолу нагоре а не обратно-то (той получава пари от Аксеонов)... Властите в русия вместо да помагат дори пречеха на този процес (стичането на доброволци за помощ на домбасс) На Русия не е необходимо оправдание за специалната операция в Украйна - това е естесвен процес на събиране на нацията!!!

222

Гост

преди 1 година

Това, че Светът е мразил русия преди 24.02.2022 е пълна глупост. А за пазарите на Азия просто сте хора без никакво понятие от икономика. Да, русия ще продава ресурси на Индия и Китай. Но Китай няма да продава на русия много стоки които на русия и трябват просто защото руският пазар е микроб по сравнение със западния пазар и китайците не са самоубийци. Руската индустрия ще претърпи абсолютен крах. Поинтересувайте се какво се случва в автомобилостроенето където работят 3 милиона руснаци.

221

Гост

преди 1 година

Гледайте Владимир Милов - 8 лет.

220

Гост

преди 1 година

Замислете се. Публичен факт е, че Мари Льо Пен се финансира от русия. За много националисти има съмнения без конкретни доказателства - Атака, Възраждане, Орбан, АфД, националистите в САЩ са най-про русия в момента. Същите съмнения има и за украинските националисти. 2014-та година министърът на отбраната е от квотата на партия Свобода. И го назначават толкова късно и такъв льольо невоенен, че армията е де факто без управление седмици наред докато русия анексира Крим.

219

Гост

преди 1 година

Първо Украйна никога не е лазила в русия. Руснаците дойдоха да късат територия която те считат за тяхна. Второ 2014 нямаме гражданска война. Имаме руски служби които идват и създават цялата тази каша. Вие не разбирате ли, че без този мит за украинските нацисти, война русия-Украйна нямаше да е възможна. Просто руското общество нямаше да допусне подобна война. А за да се заграби територията войната е необходима. Затова на Путин му трябваха и нацистите и жертвите. За да има материал за публиката.