111

До 120

преди 2 години

Какъв ти рекет? Кои те спира и сега да си направиш фейсбук страница и да продаваш? Няма рекет, а готованство. Все държавата да намери пазар, държавата да даде пари, държавата това, държавата онова, ама социализма умря! Хората от социалистически Китай ти заспамват телефона с реклами преведени на български. Кадрите, кадрите са проблема! Защото от най обикновената чистачка до най големия бизнесмен в тази държава са още със социалистическото мислене! Там е проблема. В 21 век опции колкото искаш.

110

До 115

преди 2 години

На мързеливия колкото и да му вдигнеш заплатата той ще си остане мързелив. А това да се надяваме, че като вдигнем заплатите и хора които от десетилетия са в чужбина и са изградили дом и семейство ще зарежат всичко и ще се върнат е в сферата на фантастиката. Никои няма да зареже къща и семейство за да се върне в България. Този влак вече замина отдавна. Вече всичко е въпрос на време и доизживяване. Каквото и да се направи вече е късно за да се обърне процеса.

109

Анонимен

преди 2 години

Ама няма защо да се връщаш в соца- доброволни кооперации е имало и преди 9-ти. Може и самостоятелно да излязат на пазара, тва си е техен проблем.Просто държавата трябва да им гарантира защита от рекет, нищо друго. За другото не бери грижа, то само ще се намести. Евентуално по някой малък безлихвен кредит за начален капитал, за някои основни малки машини /оборудване и тва е всичко. За биото нито торове трябват, нито пестициди. Има си биодинамично земеделие от един век в Германия, например.

108

До Калекото

преди 2 години

Прав си - след 13 години директно управление на издънкатите от БКП в партия ГЕРБ сме яко в блатото на посткумонизма и 90% сме бедни - виж за тва пък Боко и Шиши са си екстра. Нощното чекмедже на Буци ще ме оправи за цял живот.

107

Инж+

преди 2 години

Естествено, че не е предимство. Но за сметка на това една малка групичка *** си живеят царски.

106

До 114

преди 2 години

А ТКЗС или колхоз да направим? Направо да се връщаме в соца. За какво го съборихме тогава? А ратай да им намери? Или направо да им гарантира пазар? И 200 микроферма да се обединят пак няма да са продуктивни или ефективни като една голяма ферма. Продуктите им пак ще са скъпи, пък и винаги когато се направи такъв колектив се почват вътрешни дрязги и разправии кой е вожда и кои са индианците. Липсата на култура и капацитет за управление на бизнес няма как да се компенсира с регулации и протекция.

105

Анонимен

преди 2 години

А през годините и капиталци не спряха да повтарят мантрата, че българите са евтина и квалифицирана работна ръка и западните капиталисти трябва да трупат печалбите си у нас. Късогледата им лакомия - на домораслите капиталисти, довчерашни синчета на апологетите на комунизма, направи така, че интелигентната работна сила напусна територията, омерзена от липсата на перспектива.Сега кръжецът се е активизирал, подхвърля трохи на хората и даже очаква благодарности...Ще има избори до дупка!

104

до 113

преди 2 години

Да, така е, но хората в чужбина имат стимул да работят така. Тук кадърните избягаха поради липса на стимул, а останалите карат по навик и щото няма кой да ги замести. Не може хората ти да ти изкарват стотици хиляди или милиони, а ти да им подхвърляш стотинки, че искаш и качествено да ти работят , отгоре на всичкото.И защо- защото ти си големия тарикат, а те са будали, така ли? Ама будала качествено не работи.

103

до 109

преди 2 години

да, една микроферма няма как да задоволи нуждите на 500 човека, но 20 -30 микроферми обединени в кооператив, ще го направят. държавата само трябва да гарантира защита от рекет, нищо друго. ако не може да направи това, каква държава е ?

102

До 107

преди 2 години

Скъпа дестинация не се става с висок стандарт на населението, а с предлагане на качествена услуга. Докато сервитьорката е твърде заета да люпи семки, а бармана се чуди как да ти пробута черен коч вместо хубавия алкохол които си поръчал няма нормален човек да дойде. В нормалните страни като се разхождаш по улиците сутрин хората метат пред заведението и спират когато те видят за да не те опушат, а в България си изсипват *** на главата ти. Пак се връщаме на качеството на персонала.

101

ДДРОнег

преди 2 години

Помня, че пръв го каза оня, черния - Иван Костов - че за да сме конкурентни , трябва да сме с ниски заплати !!!

100

Ние

преди 2 години

Как се става богат, като вземаш заеми. Аз знам един начин, ако и твоя е същия - пропаднахме. Взимаш и не връщаш. Но ти си учил в Харвард, ще видим.

99

До 105

преди 2 години

Не е виновен клиента или държавата, че ти искаш хубавата пшеница да го продадеш навън, да внесеш фуражни култури и с тях да правиш хляб и после да ревеш, че никои не ти купува ***, защото си му заложил цена като за направено от висококачествена пшеница. Това, че ти си алчен за трима си е твой проблем и е редно пазара да те изрита. А пък микроферма няма как да задоволява каквито и да е нужди освен твойте лични, защото на 1 декар няма как да изкараш продукция за 500 човека да нахраниш.

98

Калеко Алеко

преди 2 години

Ами бедни сме защото така и не можахме да изпълзим от блатото на посткомунзЪма в което този с вдигнатия юмрук пак ни набута с червената номенклатура от Прехода която застана зад него, с ДС кадрите и с измамници като теб и кирчо ... с десетте милиарда кредит които бяха изтеглени само за една година и още толкова заложени до края на 2022 г. ще се окаже че живеем в ипотекирана от такива като вас държава, в която нищо ново не се прави, а само се търси реваншизъм ... !!!

97

До 103

преди 2 години

Ако се въведе задължително съотношение на нетната печалба спрямо рз, ще има и за био и за мио. На нас ни трябва скъпото и качественото да е поносимо като цена, не *** да са ни без пари. Ние трябва да станем скъпа дестинация, а не изтривалка за най-бедните пияници на Европа. И пътят натам е единствено и само през висок стандарт на местното население. Няма друг път, разберете.

96

До 105

преди 2 години

Туризма и земеделието от десетилетия са единствените браншове които имат специална протекция. Държавни субсидии, евросубсидии, намалено ДДС. Другите браншове Как оцеляват? Те защо не реват? Какво в 21 век нямаш достъп до интернет и да се рекламираш онлайн? Че даже имаш достъп до европазар стига да имаш желание. Ама няма как държавата да те хване за ръка, да ти нарине една шапка с пари и после да доведе клиента до фермата ти за ръчичка и междувременно да ти намери ратай да ти работят земята.

95

87 до 100

преди 2 години

Да ,така е- но сегашните ни проблеми в задоволяване на продоволствените нужди чрез местно производство показват или, че хората в него не са за там, или , че нямат стимули. Стимулите не бива да са пари на калпак, а създаване на нормални условия за развитие и реализация- кадърните и почтени хора в селското ни стопанство трябва да имат гаранция, че ще могат да развиват дейност без административен тормоз или рекет на нелоялна конкуренция. А пазарът ще каже последната дума.

94

До 97

преди 2 години

Как да няма нужда? Земята е скъпа, а поливане, торене, а хора с които да се обработва тази земя? Казваш био, ама био е скъпо и няма да се купува от масовия потребител в България и не е скъпо заради прекупвачите, а защото био има по нисък добив за единица време, на единица площ. Затова разходите ти се разбиват върху 1000 домата вместо върху 10000. Казваш няма нужда от техника? В 21 век с ралото и вола ли? Нали именно техниката и големите парцели свалят крайната цена защото са по ефективни.

93

До 93

преди 2 години

Кой е виновен за тази цена на бонбоните? Картел, като за всички цени, че извиват ръцете на производителите пак същото

92

Анонимен

преди 2 години

Хората са прости и мързеливи. Хитруват, мишкуват, лъжат, мамят и крадат. Бойко Борисов много отдавана ви каза истината в очите. МаТряла не става! Лош е маТряла и от там идат всички проблеми. Който и да дойде на власт дори и с най добрата стратегия ще му трябва поне 25 години да обърне тренда. Трябва да се образова и да се обучи в правилните ценности цяло едно ново поколение което после ще му трябват още 10 години да изкара държавата от кризата и да я построи наново.