151

Анонимен

преди 2 години

Когато в едно семейство баща и син не си говорят и не се грижат да предадат историята на рода, така става. Родители и децата им се отчуждават. Децата не помнят войните защото тогава не са били родени и затова вярват на измислената сръбска пропаганда в училищата, вместо да узнаят истината за рода си от собствените си родители.

150

братя макета

преди 2 години

губите 7 милиона потенциални туристи

149

Анонимен

преди 2 години

До 182 ///България им донася свободата с най-много убити при Одрин.////При Одрин са убити 1300 войници и 7 хил. ранени. При Чаталджа с безмисленият напън да се превземе Истанбул са убити и изчезнали 3 хиляди и ранени над 12 хил. воиници

148

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 183 Цар Борис убива Стамболийски премиер с избори и не е демокрация. Частичен фашизъм е защото слава богу има само гражданска война вътре в страната но и това не е малко и са избити доста българи и има и септемврийско въстание и после нов преврат и забрана на всички партии от държавна сигурност.

147

"што значи заед

преди 2 години

"Бугарската държава станала културниот центар за сите славяни" македонска укипедия

146

Анонимен

преди 2 години

Защо вие македонци се вдигате на въстание 7 септември 1913 година? Срещу българско управление или срещу сръбско? И помните ли зверствата и палежите които ви причиниха сърбите тогава? Защо не вдигнахте въстание срещу българското управление по-късно, щом като сме били окупатори?

145

Анонимен

преди 2 години

До 176Ако политическите убийства са фашизъм, то всички държави са фашистки!Не забравяй, че комунистите през 1923 год.направиха най-големият политически атентат в света, взривявайки църква. Опитаха и да убият цар Борис през 1925г.Как би отвърнала властта, ако не със затвор и смъртни присъди.

144

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 178 Ако не беше България в 1912 г. сега щяха да са турци. България им донася свободата с най-много убити при Одрин.

143

Анонимен

преди 2 години

Сърбите са промивали мозъците и на албанците че не са албанци, ами са македонци, ама като се разпадна Юголавия и албанците много добре помнят кои са. Само българите там забравиха произхода си и затова сега ще страдат като най-малкият и най изолиран народ на Балканите, вмсто да получат силна подкрепа от България, като признаят произхода си.

142

Анонимен

преди 2 години

До Днешен Не е окупация защото там живеят доста българи. Не са известни и въстания и бунтове срещу бг власти а и полицията в Македония е от местни българи предимно. Македония няма своя армия освен сръпската. Бунтове срещу бг и немската армии има на север около Белграт и около Солун където бг население е малко.

141

Анонимен

преди 2 години

Истината е една. Ако българите не са искали Македония сега или щяхте да сте сърби или гърци. Радвайте се че имате независима държава която първи признахме и ви подарихме 100 танка Т-55 и 100 гаубици 155мм, когато ви нападнаха албанците през 1993 г

140

Анонимен

преди 2 години

До 166(((Нема вистинска омраза од македонците кон блгарите.)))Ич, нема, а!Гласувате за сръбоманското ВМРО-ДПМНЕ на които вожд е противната мутра Мицковска. Младежкото ВМРО-ДПМНЕ е пълно с отявлени българомразци.Представям си какво ще стане след като в скоро време вземат властта.

139

Анонимен

преди 2 години

До Българин България е монархия до 1944 г. а има няколко държавни преврата на военните и забрана на партии и политически убийства което е частичен фашизъм.

138

Анонимен

преди 2 години

Разберете бе братя македонци историята има много гледни точки. Без България ще ви лапнат олигарсите

137

Ели

преди 2 години

Та, славяни ли са или македонци ...?

136

Анонимен

преди 2 години

Историческата комисия трябва да бъде закрита, въпросът с македонизма е политически, и затова македон. историчари, я бойкотират, от време на време!А, на политическо ниво не виждам в близките години между българи и северномакедонци проблемите да могат да се решат.Докато едните се уповават дословно какво пише в документите, а другите, се опитват да , тълкуват, преиначават и да налагат теории от днешни времена в миналото, единодушие няма да има.

135

Отговарям

преди 2 години

"што значи заедничка историа" - това означава че до 1945г много българи са умрели по вашите земи за да сте сега славяни и македонци. Нали знаеш че истинските македонци говорят гръцки

134

Българин

преди 2 години

До Македонец...... хубаво пишеш, но разберете че нашата история е измисленна от комунистите. Специално за монархо фашисткия режим. Българите винаги са смятали половин Македония за Българска земя. Става въпрос за Охрид, Битоля, Драма, Ксанти. Как ще ви окупираме като сте българи били

133

Анонимен

преди 2 години

До Македонец Ако не беше България, сега щехте да сте сърбе или турци.

132

Днешен

преди 2 години

Драги Георгиев казва че българите не са фашисти и може да говорим само за временна окупация, нашествие.