17

До доктора

преди 2 години

РНК вирусите мутират основно поради погрешното репликиране на нуклеотиди в процеса на възпроизвеждане на новия вирус от генетичния апарат на клетката-гостоприемник. Това е процес, който не може да бъде спрян, даже и да няма ваксини, просто той съпътства неизменно размножаването на вируси, които нямат собствен апарат за възпроизводство.....

16

ъъъ

преди 2 години

Срещу вируси може да са безполезни, но срещу всякакъв вид усложнения, които идват заедно с вируса, си действат безотказно. По-добре да пиеш една седмица антибиотик без нужда, отколкото после да пиеш два-три антибиотика в продължение на месец или да умреш от менингит например, щото си закъснял с антибиотика.

15

Анонимен

преди 2 години

Е га сме живи да го видиме.

14

Анонимен

преди 2 години

Почнете да изписвате ивермектин, флувоксамин вместо да давате антибиотици.

13

АнонимеН

преди 2 години

ТОЛКОВА СА НЕКАДЪРНИ ДОКТОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ, ЧЕ Е СТРАШНО! А ТОЯ ЗАГРЯ, ЧЕ АНТИБИОТИЦИТЕ СА ОПАСНИ САМО 2 ГОДИНИ СЛЕД КАТО ЗАПОЧНА ПАНДЕМИЯТА! ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК Е И ТОЯ! 99% ОТ СМЪРТНОСТТА ОТ КОВИД Е ОТ НЕПРАВИЛНО ЛЕЧЕНИЕ И ОСНОВНО ЛЕЧЕНИЕ С АНТИБИОТИЦИ КОИТО ЯВНО НЕ ДЕЙСТВАТ НА ВИРУСА А САМО ВОДЯТ ДО ПОДТИСКАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА И ДОКАТО ТЯ СЕ ВЪЗСТАНОВИ ОТ АНТИБИОТИКА И В БОЛНИЦАТА НЕ МОГАТ ДА ТЕ СПАСЯТ!

12

до 9

преди 2 години

до 9 - така е, антибиотиците убиват само бактерии. Често пъти при вирусни инфекции следват и вторични бактериални инфекции (вирусите нарушават нормаланта имунна фунцкия и дават поле за изява на бактериите). Затова изписват антибиотици дори и за вирусни заболявания - 'за по-сигурно'. Работата е че го правят без никакъв анализ на патогена и често стрелят на тъмно без изобщо да е нужно.

11

Прав е!

преди 2 години

В момента съм със СРЧ заради такива "профилактики".....

10

Анонимен

преди 2 години

Всички хора които консумират месо от магазините са резистентни към антибиотици. В месото има антибиотици за целият китайски народ. Месо консумирам само от домашното теле прасето и домашните кокошки.. От магазина месо не го поглеждам камо ли да го ям..

9

Анонимен

преди 2 години

До Кунчу трипъл буст в Метро кеш ен кери отивай, ако там не стане, виж за мобилен пункт до някоя градска тоалетна

8

Доктор Сър Пичук

преди 2 години

Трябва да се спре и профилактичната ваксинация защото вирусите мутират за да заобикалят антителата създадени от ваксините и така се създават изключително опасни мутанти които един ден може да заличат голяма част от хората.

7

Анонимен

преди 2 години

аз до колкото знам от доста лекари, антибиотиците са безполезни срещу вируси, единствено влияят на бактериалните инфекции

6

ъъъ

преди 2 години

Не, не - никакви антибиотици! Ваксина, ако не помогне - кислородна маска, последвана от интубация. Какви са тия своеволия - ще ми оцелявате от ковид в домашни условия! Че и неваксинирани на всичкото отгоре...

5

Дедо

преди 2 години

Добър ден....хо-хо-хо.....

4

Анонимен

преди 2 години

Добрютро, като ви го каза СЗО-то се сетихте, ама що народ убихте преди това, на ковида го писахте. Ама има Господ!

3

зер

преди 2 години

досега когато съм бил на лекар всички пъти ми изписват антибиотик 'на око' с изключение на един млад лекар в УНГ в Пирогов, който си ми пусна антибиограма и прецени кой антибиотик е подходящ спрямо бацила. Симидчиев е прав, изписването на антибиотици на килограм е безсмислено за пациента и води до резистентност на бактериите.

2

Кунчу трипъл буст

преди 2 години

Днес къде мога да си нашия още една дозичка?

1

МАЙМУНСКИ ГРИПъ

преди 2 години

Сетила се Мара да се побара!