21

Едно време

преди 2 години

Решаващ фактор беше производителността на труда. Сега - производителността на ума.

20

анонимен

преди 2 години

В нашата фирма от години не са ги повишавали, само на някои! Сега пак отказаха, въпреки инфлацията! За уточнение заплатите ни са под минималната!

19

Иво

преди 2 години

Едно не мога да разбера как аджеба получаваме най-ниските заплати, най-некачествините стоки и услуги на цената на европейските, как европейските фирми успяват а българските бизнесмени никога нямат и са пред фалит а карат най-новите мерцедеси, Поршета и т.н.

18

Анонимен

преди 2 години

Еми да се научат да си купуват тока по рано, не в последния момент когато е най скъп, май още не са разбрали как работи закона който гробарите гласуваха - сега техния ток ядат

17

Анонимен

преди 2 години

Радев яко краде! Понеже в бюджета няма пари измислиха схемата да вдигнат цените на тока. Сега щели да вземат от бюджета на АЕЦ Козлодуй да покриват дупки. А уж взеха нови заеми.Просто крадат като за световно щото не се знае след изборите дали ще могат.

16

Анонимен

преди 2 години

тъкмо няма да имат пари да ходят по кръчми

15

Анонимен

преди 2 години

Мвр да влезе в енергините дружества

14

Пазарен принцип

преди 2 години

Взимаш от печалбата на едни, за да покриеш загубата на други. Например от печалбата на частни предприятия за покриване загубите на държавни.

13

Гладен

преди 2 години

Полша, два пъти по евтин ток, Турция също евтин ток с 30 процента. Полша по близък до пазарите в ЕС, предимство имат и от транспорта, Турция имат предимства от брой тирове. Ако продължи така ще има затворени енергоинтензивни производства, извън тези на добив на изкопаеми.

12

Анонимен

преди 2 години

Синковеца на премиера е в ДКЕВР. Другите "експерти също не са случайни. Заплатите им са колкото няколко годишни от наште. Неслучайни ни определят цените на тока, водата и горивата. Също така знаят, че след седмица-две ще ги въдворяват.

11

Пародия на държава

преди 2 години

Цяла Европа тока е един и същ с неголеми разлики. Кво да им компенсират. Да са си сключили дългосрочни договори. Или пак хитрата свака******** В Европа дигат заплатите и помощите за населението при нас дават помощи на червените куфарчета.

10

Личен опит

преди 2 години

На приятелката ми , която работи в чуждестранна фирма ще и дадат 10% от брутната годишна заплата като бонус през януари за да посрещнем инфлацията. За сравнение , аз работя у БГ здравеопазването и втори месец подред получавам заплата орязана с 20% и със закъснение. Но нямам как , идват избори и трябва да вървят отчисленията на пашите

9

Анонимен

преди 2 години

Навремето се наричаха комунисти и фалираха държавата, сега се наричат капиталисти и пак фалираха държавата. Значи не общественият строй е виновен. Де иде врана, все о?рана.

8

Анонимен

преди 2 години

Нали не искате Бойко заради чекмеджето - ЯЖТЕ СЕГА !

7

До 5

преди 2 години

Точно казано. За частника печалбата след данък е неприкосновенна собственост, а дълговете се национализират при първа възможност

6

Анонимен

преди 2 години

Затуй сичкото човек мишкува и работи държавно - по министерства, общини, държавни агенции. Вървят осигуровки, стажове, отпуски. Само мрънкат, че са им ниски заплатите, ама не искат в частния сектор. А на държавното най-добре се мързелува и нищоправи. Ходят в работно време да си вършат личната работа, отидеш на гише, гледат те нагло, чакат да стане 17 ч. и да си ходят. ***!

5

Анонимен

преди 2 години

Вече сме затънали в дългове. За да се актуализира още веднъж бюджета, трябва да се теглят нови кредити. Има ли кой да ги даде и на каква цена? Нали пазарната икономика и капитализма беше лекарството? По-малко държава, държавата да не се меси, частната собственост е свещенна и т.н. Как така ще вземе държавата печалбата на едните и ще я даде на другите? Това не е ли жив комунизъм? Нали се отрекохме от него за да вървим към просперитет в капитализъм?

4

Анонимен

преди 2 години

Чудесно аз бачкам за чуждестранна фирма и ни вдигнаха заплатите заради инфлацията.. всичко се вдига, как се очаква, ако не вдигнат заплатите хората да преживяват. Горива, ток, храна, всичко нагоре, заплатите надолу, не става

3

Анонимен

преди 2 години

Марш в западния концлагер. Там заплатите са по хиляди евраци, нищо не бачкаш, имат по 2 коли и 2 къщи в центъра на Мюнхен. :)

2

Тралала

преди 2 години

Правителството да компенсира заплатите на всички работници заради поскъпването, а не да пълни шкафовете на техните си хора