18

Анонимен

преди 2 години

има един заврян зет, който разби всичко българско. Като се намери някой прокурор с топки и веднага прокуратурата му става неудобна.

17

От 13

преди 2 години

Знаете, че съм прав. Всички ревтунят, колко лошо било в България, как те били жертви, как иксали да орпавят работата ... В момента в който им се отдаде възможност - До там. Стават същите нещастници. Затова уважавам чеснтите хора.

16

Анонимен

преди 2 години

Когато си купувате нещо, четете етикета гледайте къде е произведено. Бъдете готови да платите повече пари, щом ви се струва морално и достойно да го направите.

15

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 13 - Поредния глобалсит, който ще прежака всичко, дори и собствения си ивот, само защото няккой изкарал 2 лева отгорое. Споко - такива хипитеа стеми най-лесни - като ви развеят стотачка пред носа и забравят за всичко.

14

aha

преди 2 години

Ред в хаоса!!

13

Анонимен

преди 2 години

До Така де! Заплащането е ниско - направо смешно за стандартав България. За стандарта в пакистан е... Огромни пари! Ти ако си търговец на дрехи си гледаш печалбата. Разходите ти за труд made in EU/ България са по-високи, много по-високи от колкото made in Pakistan. Шефовете ти в корпорацията в която работиш ще ти кажат браво, когато свиеш производствените разходи пък било то и за сметка на околната среда.

12

Анонимен

преди 2 години

До Като стана дума.. - Любимият ми момент е, когато кучина любащи емигранти решат, че ще работят дистанционно и си променят мнение, от това, колко сотана била България, в това каква е хубава България, като взимаш 6X повече пари. Ем да -хубавичко ви е, да имате парички и да екплоатирате бедното население. Някои, дето са счетоводители, моля ти се, си наемат чистачки за апартаментнтеи. Беге работа брат ..

11

Така де!

преди 2 години

Като почнат да пляскат коментари по отношение ниските цени - да се сетят за ниското заплащане!

10

Анонимен

преди 2 години

Сега покрай пандемията се видя че шивашка индустрия трябва и нашите цехова започнаха да получават поръчки и да шият маски. Хубаво е Българските евродепутати да направят нещо по въпроса и да посочат в Брюксел че съхранението на шивашката индустрия на равон със земеделието е важна за ЕС. Без субсидии шивашките цехове са нетрудоспособни. Трябват субсидии да е както при земеделието.

9

Анонимен

преди 2 години

Мутри, начело с политии - това е. Преби гонеха дирекнто, като поискаш виска заплата. После биеха, ако се оплачиш. А народа, овцете каквито сме, хич не ни пукаше за другиет, защото "и ние имаме проблеми".

8

Анонимен

преди 2 години

добре дошли в ЕС

7

Като стана дума..

преди 2 години

Всеки път медиите пишат "в европа няма толкова ниски цени" А сега да пишат защо аджеба в европа няма толкова ниски цени на труда?

6

Анонимен

преди 2 години

До 4 Къде ще ходят по чужди държави жени вече на по 50 години и от горе с вече сигурно и доста заболявания

5

Жестоката истина.

преди 2 години

Защото в Китай Индия и Пакистан получават под 1/10-та от парите. ЕС няма достатъчно мито за внос на дрехи и затова се шие единствено в най-бедните райони на Португалия и на България. Шият се скъпи, маркови дрехи защото там единствено разходите за труд са оправдани и могат да се покрият от марджина на печалба. Едни Боксерки ошити в България са ти поне 10лв. Боксерки ошити в пакистан, докарани до България с платено мито са ти 2лв.

4

Анонимен

преди 2 години

Колония

3

Анонимен

преди 2 години

За да печелят собствениците на магазини за скъпи дрехи, разбира се. Чудя се на шивачките - ако не им плаща поне едно 1000 лв. месечно за 8-часов работен ден при 5-дневна работна сезмица - що седят и си губят времето? Могат да полагат същия труд и на други места, където се плаща повече.

2

Анонимен

преди 2 години

В държавата на Радеф е така.

1

Асан

преди 2 години

Урсула да дава 1000 евро минимална заплата :)))