67

Анонимен

преди 2 години

До SS Българската армия изпълняваше хуманитарни и бойни мисии. Армията има нужда всъщност да води мисии, за да е в боеготовност. Иначе става като льотчика, който от морална развала и бездействие в армията забрави на коя държава служи.

66

АнонимеН

преди 2 години

И НАЙ-ГОЛЯМАТА СМЕШКА Е, ЧЕ ТАЛИБАНИТЕ НАПАДАТ ОЩЕ ДОКАТО ФАЩ НЕ СА СЕ ИЗТЕГЛИЛИ ОТ АФГАНИСТАН, НЕЩО КОЕТО НИКОГА НЕ БИХА ПОСМЕЛИ ДА НАПРАВЯТ! А ТОВА Е ОРГАНИЗИРАНО ОТ ФАЩ ТАКА ЗА ДА МОЖЕ ДА ПЪЛНЯТ САМОЛЕТИТЕ С ТЕХНИ ХОРА ДОКАТО ТАЛИБАНИТЕ НА БАЙДЪН ВЪРЛУВАТ!!!

65

Анонимен

преди 2 години

Джо е толкова либерално ***,че вече всеки си прави каквото си иска.Границата с Мексико е само в географските карти и който си иска влиза в САЩ,,черните си грабят и убиват без последствия,талибаните карат хамъри,руснаците си строят поточета,китайците се точат на Тайван.Пълна анархия.Това няма да свърши добре.

64

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 72 Пак се връщаме в началото . Ударила ли е рамо за соц.революцията в Афганистан . САЩ ли са отговорни за финансирането , тренировкиите , оръжията , възхода на муджахидините - ами да

63

Анонимен

преди 2 години

Знаете ли какъв закон сътвориха американците? Всеки от Афганистан който реши да отиде като бежанец в САЩ трябва да кандидатства от друга държава. Не от Афганистан. Да се добере до друга държава. С кой граничи Афганистан? Пакистан, Иран и т.нт. Как ще кандидатстваш като бежанец от Иран или Пакистан? Не се имат със САЩ. Остава само една страна - Турция. САЩ искат да насочат потока към Турция и оттам в ЕС.

62

SS

преди 2 години

Цяла Европа ще яде това което изкендзаха САЩ ! И пак питам ? Колко струваха мисиите ни в Афганистан ? И какъв го държахме там?

61

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 70 ". Една от 2те Велики сили по онова време , може да си го позволи" Винаги ме е изумявала наглостта с която русфилчетата просто приемат, че руснаците могат да си грабят както и където сварят, и това си било "нормално", но пищят за всички останали. Явно заграбването на 1/6 от сушата на планетата не е достатъчно голям грабеж и по-нататъшни грабежи от бляддките са напълно нормални.

60

АнонимеН

преди 2 години

ВЪВ ЕКШЪНИТЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА! КОГАТО ИМА ОРЪЖИЕ ДА СЕ ОСТАВЯ ГО ВЗРИВЯВАТ АКО СЕ НАЛАГА! НО И ТУК И В ИРАК ТО СЕ ОСТАВЯШЕ НЕПОКЪТНАТО ОСОБЕНО ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА ЗА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА И ТАЛИБАНИТЕ :D

59

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 68 ". Там си е имало социалистическо движение ." Хъхъхъхъъъъ. Мхм. Тва наглите комунисти и на Марс ще обявят, че има социалистическо движение, все пак е "червена" планета. Вземи прочети за това по какъв нагъл и безпардонен начин са се опитали да смачкат местните, което е довело до вдигането на местните срещу окупаторите. Само смачкни каскети русофили могат да изкарат от руската агресия "американците" виновни.

58

Анонимен

преди 2 години

Американците не са ги доставили на Афганистан а на талибаните. Можеха още преди да обявяват че ще се оттеглят да си приберат голяма част от оръжията. Всичко е планирано. Американците заложиха бомба ще видим какво ще излезе.

57

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 66, СССР живеели от грабежа на съседите си ? Интересно . Една от 2те Велики сили по онова време , може да си го позволи . Проблемът е , че САЩ не грабят само от съседите си , грабят от цял свят . Ама се появи лошият Китай и ги цапардоса по ръчичките , че сега само се облизват за Тайван и региона

56

АнонимеН

преди 2 години

АБСОЛЮТНО НИКЪДЕ В АФГАНИСТАН НЕ Е ОКАЗВАНА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ТАЛИБАНИТЕ БАЙДАНОВИ! ПРАВИТЕЛСТВОТО НА АФГАНИСТАН НАРЕДИ ДА СЕ ОСТАВИ ОРЪЖИЕТО И ТЕХНИКАТА С КЛЮЧОВЕТЕ НА ТАБЛОТО И ИЗБЯГА ВЪВ ФАЩ СЪС САМОЛЕТИТЕ ИМ! САМИЯ БАЙДЪН ОБЯВИ, ЧЕ РЕШЕНИЕТО НА ТРЪМП ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ Е БИЛО ГРЕШКА И ЗА ДА НАВРЕДИ НА ТРЪМП СЕГА Е ЦЕЛИЯ ТОЗИ ЦИРК ОСВЕН, ЧЕ ПОСЛЕ ПАК ЩЕ СЕ НАМЕСТЯТ В АФГАНИСТАН ЗА ОЩЕ 20 ГОДИНИ!

55

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 64 Не може СССР да са виновни за всичко . Там си е имало социалистическо движение . На някои хора им е било писнало да живеят под диктата на исляма . Москва им е ударила рамо , както САЩ са подпомагали 10000000 революции по цял свят след ВСВ насам .

54

SS

преди 2 години

То май ние нямаме толкова модерно оръжие което имат талибаните ! И наивно вярваме ,че калпавата ни ограда ще спре мигрантите.Гранична полиция и невъоръжените доброволци които предлага една не парламентарно (вече) представена фалшива партия ! Смях !

53

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 62 "Щом може да съществува " доктрината Монро " , защо СССР да не може да подпомага социалистическите движения у съседите си" Какво "подпомагане на социалситическо движение"? Руснаците чисто и просто са завладели страната, премахвайки местните управленски органи и опитвайки се да инсталират червено управление. Просто не са си направили сметката, че така няма да стане. Русия винаги е живяла от грабежа на съседите си. СССР - също.

52

Анонимен

преди 2 години

Целият този спектакъл,който гледаме да не се окаже истина,колкото химическите атаки в Сирия?

51

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 61 "Грешката на СССР е била ,че са искали да изкоренят исляма . Ама пак опираме до това"Грешката на СССР е, че е СССР: тяхната държавна философия беше да грабят колкото се може повече територия от съседите си (като сега Русия). Ако може-цели държави. И инструмента им да се налагат беше комунизма. Ако нямаше нагла интервенция от СССР нямаше да има общ ислямски фронт срещу тях. САЩ всъщност имат сравнително малка роля: основната подкрепа е идвала от ислямските държави.

50

SS

преди 2 години

Значи осирането на NATO и САЩ е тотално ! Или в в далечен план се цели нещо друго ,неясно за сега ! Между другото.Да ни е честита новата бежанска вълна. Почна новото голямо преселение на народите !

49

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 59 Ееее какво да се направи , че Афганистан е била гранична на СССР . Щом може да съществува " доктрината Монро " , защо СССР да не може да подпомага социалистическите движения у съседите си . Проблемът е , какво правят САЩ на 10 000 км от Вашингтон

48

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 56 Грешката на СССР е била ,че са искали да изкоренят исляма . В този регион няма как да стане . Ама пак опираме до това , САЩ не бяха ли финансирали и обучавали местните групировки , за да се бият с Москва , нямаше да ги има талибаните . Разбира се , щеше да има някави партизански действия , ама толкова . Афганистан щеше да гради социалистическото си развитие , докато се разпадна СССР , после пак щяха да се трепят помежду си сигурно.