49

Анонимен

преди 2 години

Според мен един от негативите е, че някои търговци ще се опитат да вдигнат спекулативно цените на стоките но срещу това народът има едно оръжие което се казва контрабанда а там сме си доста добри . За позитив мисля, че отпадането на таксите за превалутиране ще се отразят добре на всички.

48

Анонимен

преди 2 години

аве пеканов, тия ли шушляци ще направят стратегия за 15г напред, ти ли, дето след 3 мес. се махаш? Айде не с това, дето не ви е работа! Че бизнеса реве от затваряне, от тока, бюджет нямате, ало???

47

...

преди 2 години

В банковия сектор съм от 15г. Ако приемем еврото негативите са, че ние не контролираме печата на валутата. Ама ние и така не го контролираме, защото сме обезпечени с евро. Ако ЕЦБ печата повече и тук скача инфлацията. Позитивите са, че няма да превалутираме по 100 пъти като си купуваме каквото и да е. Тоест когато Зърнопроизводител Х купува масло за трактора няма да плаща едни 4 цента разлика от превалутиране. Съответно би трябвало да паднат банковите такси ама няма да паднат щото сме алчни.

46

Анонимен

преди 2 години

До МислещаСигурно сте естествено руса? Енергийната борса е само на наша територия. Първо ще отпаднат загубите от курсови разлики. Ще намалеят лихвите заради по-малкия резерв, който ще са задължени нашите банки да държат. Разплащанията с ЕС ще станат по-бързи. И т.н., и т.н. То не трябваше и границите да отваряме за да не избягат работещите. А? Аааа, Радев каза, че ГЕРБ ги изгонили.

45

Анонимен

преди 2 години

ВСИЧКАТА МАРА ВТАСАЛА...*** НИЕ ДА СИ ИЗПЪЛНИМ ПОРЪЧКАТА..

44

до 46

преди 2 години

ами всички горива са нагоре. Енергийния пазар е в пълен хаос в Бг . Фирми спират работа поради неконкутентни цени на новата им продукция. Отделно и Баце с все още хората си по места подмолно работи за сриване на държавата.

43

Анонимен

преди 2 години

От въпросната статия така и не се разбра какви са позитивите и негативите от приемането на еврото.

42

popa ot razgrad

преди 2 години

ако съдим по опита на другите държави, позитивите ще бъдат за бизнеса, а негативите за населението работещо на заплата и пенсионираните...т.е. положението на средния българин ще се утежни...

41

Анонимен

преди 2 години

Референдум за Еврото!!!

40

Жалко за народа

преди 2 години

Масовата приватизация беше най-гоялмата лъжа на т.н. преход. Изгоряха милиони българи измамени от експерти като Т.Вълчев и престъпни управляващи. И досега няма наказани защото съдебната система не работи. Приватизатори като Банев станаха милионери за 24 часа. Кой ще повярва че поредната финасова благина в БГ няма да се *** по подобен начин, от подобни хора след като пак няма функционираща съдебна система. Еврото ще донесе печалба на богатите и ново обедняване за по-бедните.

39

до Истината

преди 2 години

те тези държави не са в борд, но това не значи че печатниците им за пари печатат на поразия и нямат наложена финансова дисциплина от ЕС. Просто си имат нац достойнство и свобода един ден ако трябва да се разкарат от ЕС . Нищо вечно няма и англичаните го показаха нагледно. Пък ти си сънувай червени бабички в гората с автомати.

38

Анонимен

преди 2 години

Сега като няма евро, та цените от какво се изстреляха така в небесата?

37

Анонимен

преди 2 години

мда, само дето позитивите ще са за управляващите и мафията, а негативите ще са за народа!!!

36

Анонимен

преди 2 години

важното е новите милионери да се увеличават !

35

Анонимен

преди 2 години

Някои вече си напълниха чекмеджето с евраци....

34

Пич

преди 2 години

Четирите големи страха на българина:1. Да не настине2. 5G3. Ваксините4. Смяната на лева с еврото

33

Анонимен

преди 2 години

До Анонименпълни глупости, когато гърците имаха драхма лъжеха и мажеха с балансите, за да влезнат в ЕС, че да имат възможност за живот на кредит. Тамън 3-4 пъти си фалираха държавата в миналото с драхмата, толкова за успеха и.

32

Анонимен

преди 2 години

Само *** не искат еврото, за да може одните баМки да продължават да ги цакат яко.

31

до Истината

преди 2 години

сам си противоречиш, хем сме тотално ограничени от към машинации с лева от борда, хем петата колона перяли пари. Хайде уточни се.

30

Анонимен

преди 2 години

До 23 Ти пък си намерил къде да правиш обмяна. *** в банка - там курсът е най-малко 1,94. Че чейнчаджиите на морето могат да ти кажат и курс 1:1.