110

проф. Ан

преди 2 години

*изказът

109

проф. Ан

преди 2 години

До Даскал КольоОх, така се надявах да си учител по физическо. Поне изказа и граматиката ти са за там, но не и за българик!

108

Lan

преди 2 години

Питър, извинявай, бих носила с гордост титлата "Даскал"!

107

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 115Абе не го нападай толкова, такава му е соц закалката - "учи мама за да не работиш", познато ли ти е :)) Учителите, поне в държавните училища, ходят на работа колкото да имат присъствие :) Разбира се трябва да се научат да пишат и четат, обаче след това нещата куцат сериозно :)

106

Lan

преди 2 години

В момента системата избутва "бройки", не хора. Всички завършват. Родителите са доволни. Има деца в 10 клас, които не могат да си напишат собственото име без грешка! Дори "отличниците" осъзнават, че са нужни много малко усилия да блеснеш при такава среда и не си дават зор. Единици са децата, които са наистина образовани, защото са с много висок морал, възпитан от родителите им - те печелят състезания. Но масата затъва яко.

105

Lan

преди 2 години

115 :) резултатите...да бе, учението е процес и то извършван основно то ученика, с една дума с фуния знание не се налива, трябва насреща да има човек, който ИСКА да бъде научен, а не присъства в час само! На първо място трябва да се промени "от горе" - и то много лесно. Нямаш 50% успеваемост на ДЗИ - повтаряш годината! Обявява се нулева година в голяма част от училищата и ГОТОВО! Ще настане такъв вой от родителите...но пък ще започне да се учи.

104

Анонимен

преди 2 години

До Ужас бг "90% от учениците са деца на мутри и роми" Да, такива си отгледахме през 30-годишния преход. Мутри и роми. И точно затова сега обществото ни има нужда от наистина добри и отдадени учители, за да може отрочетата на тези издънки поне малко да заприличат на хора! Иначе сме обречени и следващите 30 години да ги прекараме по същия начин! Това обаче не става с повишаване на заплатите, а първо с правилен подбор според резултатите от работата.

103

Даскал Кольо

преди 2 години

И още нещо. В училището, в което преподавам от 120 ученика, няма нито едно българче. Айде със здраве и можеш да си ги плещиш , каквито си искаш.

102

Даскал Кольо

преди 2 години

До учител: Аз също съм учител. По български език и литература. Просто казвам нещата такива, каквито са. И както виждаш, не става въпрос за пари.

101

Анонимен

преди 2 години

Нека журналята, мисирките или там както се наричат да разберат - в България лицето Диян Стаматов не е единственият директор, той е само един от всичките 1948 директори. Нито той, нито училището, което управлява са лицето на българското образование. Техните проблеми не са проблеми на другите училища и проблемите на другите училища не са проблеми на софийското 119 училище.

100

Анонимен

преди 2 години

До Даскал КольоЕми мода от Днес е със такава соц закалка, сигурно много са го налагали в даскало :)) Неблагодарна и ниско платена професия :)) Сега даже университетите плащат за да имат студенти, нали и те требва да ядат :))

99

Анонимен

преди 2 години

А защо учениците се държат така защото такъв им е семейният кръг докато глпците правят деца ще е така един глпк на какво може да научи детето си и защо тези деца се допускат до училище да свалят нивото.Проблема се крие в остарелите закони че всеки трябва да е в училище?Не всички трябва да ходят на училище като не искат майната им ама после никакви помощи директно ги записват в чистотата като хамали или миячи

98

Учител

преди 2 години

До Даскал Кольо. Нищо такова. Вземам 1400 лева чисто и имам 60 дена платена отпуска. Завиждаш ли? Членувам синдиката на учителите и ми дават още 10 дена платена отпуска. Учителитет със стаж вземат много повече от тези без стаж.

97

Анонимен

преди 2 години

То за бачкатора не е нужно да има производство например трябват кофражисти чистачи миячи бояджии заварчици шофери кранисти зидаро мазачи хамали.

96

Даскал Кольо

преди 2 години

Ха-ха-ха !!! Ако искате всеки ден учениците и техните родители да ви псуват, да ви плюят / в буквалния смисъл/, да ви бият или палят косите със запалка .... заповядайте. За всички тези екстри се кандидатства предимно за учител по БЕЛ или математика.

95

Анонимен

преди 2 години

Какви "клишета", бе, младеж???? Живея в Щатите от 1997 година, в Сиатъл!!! Не можеш да си представиш колко е "образован" средностатистическия американец, за афроамериканците и латиносите да не говрим......... Колкото и средностатистическия Гааааняяяяяя! Разлика - никаква!

94

Истукан

преди 2 години

Аз щях да ставам учител. Още не съм се отказал.

93

Анонимен

преди 2 години

До СветозарЗнаем ги на какво ниво са учителите, тоест ниско :)) Което разбирам прекрасно, щото требва да имаш нерви за да работиш даскал :)) Сега може тийновете да са по възпитани, обаче навремето ги правеха на нищо даскалите :))

92

до анонимен

преди 2 години

Проблема е, че няма Бачкатори, след като производството беше изнесино в Азия! Превърнаха населението на Щатите в обслужващ персонал. А, обслужващия персонал няма нужда от образование, за да не задава въпроси и да не търси отговори!

91

Lan

преди 2 години

:) О по математика ще става все по трагично. След като в пети клас има деца, които не могат да събират и не знаят таблицата за умножение. На матурите оценките са в точки, за да се отчита успех и да не се стресират родителите. След като реално (като изключим шепа специализирани училища) поне половината ученици са за двойка по математика - какво ниво гоним? :) След 20 години НЯМА да има учители по математика! Единиците, които имат познанията, ще работят за много повече пари.