45

дядо йоцо гледа

преди 2 години

До МакеГоворим за историята. Никой не отрича македонската държава, нация и език след 1944г. Но за умрели хора, които са се декларирали българи, да им се ровиш в кокалите и да ги наричаш македонци, не е морално.

44

Ти

преди 2 години

До Маке По времето на Цар Самуил, чул ли си да е имало османци по тези земи? Прочети, кога е създадена Турция и тогава говори за турски градове!

43

Абе,

преди 2 години

До Маке Ти изобщо правиш ли разлика между територии и кражба на история? Кога в новата история България е имала претенции към чужди такива? Бил ли е Охрид Български град? Бил е. Бил ли е Самуил български Цар? Бил е. Филип Македонски завзел ли е и преименувал Евмолпия на Филипополис? Направил го е. Да си чул някой да каже, че е бил български Цар?

42

До Маке

преди 2 години

Вие,така наречени Македонци,сте заблудени,торкова е просто-изслесвайте си ДНК и ще видите истината,трагедията на българския народ-разделян,клат,ппеслесван,изселван,поругаван.Не ви ли е страх ,че сте запланувани от Бога като българи,а тук разни гадни сърби и руснаци и не знам си какви,ви казват какви да сте..Помислете от какъв зор толкова мразите Българите? Защо? Та то няма село,от което да не сме ви идпратили мъже да ви освобождават от турци и сърби...Винонни ли сме,че не успявахме,спираха ни...

41

999

преди 2 години

Скоро македонците ще твърдят, че българският език е македонски диалект...

40

Ццц до маке

преди 2 години

А на теб май не ти е ясно, че България няма никокви териториални претенции към Македония! Думите ти нищо не доказват.

39

Цццц до 51

преди 2 години

Я па съм шопкиня!!! Значи ли това, че не съм българка??? А приятелката ми е родопчанка!!!

38

Анонимен

преди 2 години

До Маке Беломорието и Добруджа са спорни а не са чужди. Били са в бг.

37

Анонимен

преди 2 години

До Маке Що избегахте от Юго Милошевич. Нали никой не ви е нападал или бил при Милошевич. Както вие не искате да сте югославяни така и ние не искаме да сме македонци.

36

до 45 това още

преди 2 години

Повече важи за човек влезнал във Симеоново преди 89 г. За бате ви Борисов говоря .Там беше супер немислимо и невъзможно ,,враг,, да се промъкне, следователно господина в момемта си говори лъжа след лъжа баш както си му отърва .

35

Анонимен

преди 2 години

В тая Македония освен българите кои други са се борили за свободата на населението на тази територия през всичките тези години.

34

Анонимен

преди 2 години

До Край Като не знае американеца, ще прочете.

33

Анонимен

преди 2 години

Стига с тая македония бе има Македонски език има и македонска идентичностСтига с тая българска грандомания оставете хората намира.

32

Бай Иван

преди 2 години

Плоблемът е още по голям.Виждате поведението на нашите екзалтирани комунисти.Обичат парите на ЕС,но продължават да величаят БКП столетницата,която фалира държавата. При македонците играят сръбските комунисти,които също искат парите на ЕС,но да са отделна държава,защото българските комунисти ще ги изместят от Еврософрата!

31

Край

преди 2 години

Българите сме ... Ако питате габровци - Севлиево трябва да го изключат от ЕС. Също и варнеци са Бургас да се изключи от ЕС.Сега па българите от Мизия и Тракия и Добруджа са против българите от Македония да са в ЕС.

30

Щирлиц до 33

преди 2 години

То пък една полза от тоя ес,ц,ц..

29

Край

преди 2 години

Искаме или не думата Македония е много по-разпознаваема в света от България.Американеца не знае къде е македония, но Александър Македонски го е чувал всеки. Нищо че няма нищо общо с хората от СМ.Как се краде история. Примерно ще кажат че Вапцаров е македонец. Това македонец ли ще го направи. Историчари и комплексари правят политика. Резултата е скаран и разделен народ

28

СеверноМакедонойд

преди 2 години

още малкце и сите северно македоноиди ке добият български паспорти или албански не знам

27

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен В бг 1913 е повече от 1919.

26

Край

преди 2 години

"Ами не е само история,те си присвояват и уникалния ни език,граматика и азбука"само къде девствеността още не са ти присвоили.Гоце и Даме да знаят че българите не искат границата между нас и СМ да изчезне и реално да се обединим - в гроба ще се обърнат.България губи шанса си да вкара СМ в своята орбита. Шкембе войвода и захариева обслужиха интереса на Сърбия и Русия.