44

До 41

преди 3 години

99% от къщите-музеи в България са обществени тоалетни, свърталища на наркомани и клошари - това са фактите! Това е така, защото има прекалено така наречи паметници на културата. За да сравняваш Елисейския дворец, който очевадно не знаеш, че е действащата резиденция на френския президент, с къщата в която е живеял Димов, е признак на тежка форма на слабоумие. Трябва да се прави разлика между значими сгради и стари такива. Не може всяка втора къща на над 50-60 години да е културна ценност!

43

До 43

преди 3 години

Съгласен съм, новите сгради след 50г ще са по-зле от панелките сега.

42

кескьосе

преди 3 години

Не може да не се възхитим на факта, че един университетски професор е успял с преподавателската си заплата да си купи къща в Лозенец през соца, когато друга частна дейност е била забранена.

41

Анонимен

преди 3 години

От София съм и заради такива вече не я понасям. Всичко отива натам, да не остане незастроено място. Събарят се къщи, строят се отвратителни термитници. Нови, но грозни и задушаващи. Да им приседне дано на "инвеститорите". Мразя ги!

40

Марин

преди 3 години

Много къщи и т.н. сгради на културата трябва да бъдат съборени или да се конфискуват от собствениците за безхаберие.

39

Анонимен

преди 3 години

Таковаха му таковата но тази град. RIP

38

Анонимен

преди 3 години

До QwertyКакво общо имат книгите с този строеж?

37

До 28

преди 3 години

И какво като там е живял Димитър Димов? Тези къщи-музеи-обществени тоалетни, идват в повече. Няма нищо лошо, напротив позитивно е да се гради нещо ново и функционално, на мястото на руини. С какво бутането на тази къща, омаловажава творчеството на Димов? Стига вече простотия, трябва да се гледа напред във времето, трябва развитие и градеж, а не застой и разруха!

36

Qwerty

преди 3 години

Постройте мол или чалготека. Къв народ сме направо, ама то като управляващите не са чели книги друго не може да се очаква.

35

Анонимен

преди 3 години

То и великият Панчо Владигеров е от Шумен,но има музей в София.А Емил Димитров е от Плевен.

34

Анонимен

преди 3 години

Така е когато дойдат селяните от село и започнат да управляват те не искат да има къщи с дворове като у село а искат да има само ъпъртъменти.

33

Анонимен

преди 3 години

Затвор за Юрданка и корумпирания главен архитект от Червен бряг Здравков!

32

смях

преди 3 години

разкоша къща. Жалко.

31

Анонимен

преди 3 години

Дъщеря му защо не се е обадила.Явно са и запушили устата с каквото трябва.Срам и позор,учителке Фандъчка!

30

кескьосе

преди 3 години

Писателят е роден в Ловеч, значи не е кореняк-софиянец. Не е ли редно да го наричаме "столичанин в повече", както е модерно в момента?

29

Анонимен

преди 3 години

Работа, табота, работа! С номер 28! Една градинка няма да оставим незастроена! Гарантирано от герб!

28

Анонимен

преди 3 години

До кескьосеВ панелка си израснал, нали?

27

Анонимен

преди 3 години

Ами разбира се, че няма статут на културно наследство, кой там е живял, някакъв си Димитър Димов с някакъв си роман Тютюн, за някаква си там Ирина и любовните и трепети. Всичко срутете и постройте по 15 кооперации на квадратен метър, да видим кой ще ви ги купи. Някой ден ще дойде нов народен съд (те са горе-долу периодични) и тогава да му мислите, архитектите и проектантите и инвеститорите. Защото само това знаете, да унищожавате и да грабите нашето културно (и не само) наследство.

26

адвокат

преди 3 години

С риск да си навлека гнева на форумците... Д.Димов има наследници, очевидно къщата би следвало да е тяхна собственост, била или не паметник на културата. Те са тези, които се разпореждат с имота на техния налседодател, ако те броят пачки от обезщетения, апартаменти, наеми... общината какво да направи. не защитавам никого, защото знаем за къщата с ягодите и чия е, знаем и за халите, че незнайно как се оказаха на Стефан Софиянски... само излагам и друга гледна точка

25

Анонимен

преди 3 години

Всичките от ГРАБ ако се съберат и половин книга няма да могат да напишат.