54

Анонимен

преди 3 години

Очевидно е, че чешките учени не са се синхронизирали със северномакедонските си колеги.

53

Анонимен

преди 3 години

Nemcite i runi stranno nqma takava bira.Te si liuschtqt latinica otkak sa v Evropa.Vij bprabylgarite sa imali runichesko pîsmo.

52

Анонимен

преди 3 години

що е туй славянин .още няма точен отговор.

51

Анонимен

преди 3 години

***, ***....*** ли си, калкулатор ли??

50

Анонимен

преди 3 години

А един мармот завива шоколада в станиол....

49

ха

преди 3 години

Оди питай малко по на югозапад кои са най-най-най на света...

48

Heavy Metal

преди 3 години

Заглавието е подвеждащо. Славяните може и да са използвали германски руни, но германските руни не са славянска писменост. И ние българите понякога ползваме латиница в SMS-ите си. Глаголицата е славянска писменост и като такава е най-старата, пък била тя и по-млада от германските руни.

47

Анонимен

преди 3 години

ей чехите и те станаха подло.ги на америкнските служби сега напъна е да унижат българина и да затрият азбуката ама много са долни тва краваритепожелавам им си дзин пин да разтвори чадъра дето им го напъха путин в задниците

46

Анонимен

преди 3 години

Отпреди шест хиляди гидини пр. Хр. има черно на бяло библия на старобълхарс7ки език, която и днес се ползва от мн еврейски племена. Питайте ги. Питайте и американските езиковеди и историци.Гръцките члемена идвабт тук и оочват фа плячкосват и да присвояват чужда история и лултура.Дълга лъжа за бг писменост се заплащамн добре на някои, някъде все още. Нвкоибпъкбидкахацсъвсрм да заличат бг букви и да ги сменят с латиница.

45

славянската азбука

преди 3 години

Е измислена от чернокож трансджендър, сексуално малтретиран като дете от 55 - те си доведени бащи, който иска да се ожени за още петима и да осинови 15 деца, които да просвети в култа на трансджендъството, а кокъла от статията е на Пешо от гаражо, кога ядоха ребърца, щот Пешо е малко зъбат и го е надраскал.

44

намерих кокал ....

преди 3 години

на него пише....... ша тъ изям Радке... Кой е авторът на тази писменост...

43

Тенгрианин

преди 3 години

Драгнет, ами отговорът се крие именно в онова време, 9-и век. Католикът Павел може да ти разясни как тия рунически знаци са ристиенски, ама не са.Има едно нещо, което ние го знаем като Забранени години (12 века) и Колобърско проклятие. Още сме в него....Може и да не излезем от него.

42

на пет ракии

преди 3 години

пиша азбуки, а задния ги произнася. как може да се пишат такива глупости...

41

Анонимен

преди 3 години

Чехите пишат на латиници и какво им пука за славянската. Важното е че няма славянски книги и след Кирил и Миетоди вече ги има.

40

ДДРОнег

преди 3 години

На мнение съм, че Кирил и Методий са Българи, а глаголицата им е поръчана от цар Борис !Но тези диспити не бива да ни отклоняват от главната тема - защо сега сме на светлинни години от някогашното ни величие и как да си го върнем !!!Защо ние, потомците на онези Българи, се оставяме да ни тъпчат мутри и кому-няги !!!ЗАЩО !!!!НАРОДЕ !!!!

39

освен това

преди 3 години

Страбон определя фригийците като тракийци.

38

ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - SP

преди 3 години

ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - SPAROTOK ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ Блог за истинската българска история, за sparotok.blogspot/2015/10/blog-post_ Заслужава си да се спомене и това, че най-ранната писменост в цял свят е изобретена не в Месопотамия, или страната на пирамидите - Египет, а тук, на наша територия. Знаците по керамиката от Градешница, Караново, Хотница и други места предхождат шумерския клинопис и египетските йерог

37

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТурците още не са съществували по тези места. Те са чергарски племена.

36

Анонимен

преди 3 години

"А пък екип от френски учени научно доказа че стоунхендж в англия е създаден от цивилизация която е дошла точно от Българските земи !!!"В грешка си. Цивилизация дошла от земите на днешна източна Турция. Генетично много се различаваме точно от този регион там. Както в миналото, така и до ден днешен.

35

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДържавата се е казвала Фригия (със столица Гордион).